Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Μαϊος 2015

Σάββατο,
13 Ιουνίου 2015,
17:00

Ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» σας προσκαλεί στην παιδική παράσταση κουκλοθέατρου με τίτλο «Ο χορός των φρούτων» που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 13 Ιουνίου 2015, ώρα 5μ.μ. με την νηπιαγωγό Ελένη Σπύρου. Θα ακολουθήσει εργαστήρι εικαστικής δημιουργικής έκφρασης.

Μην χάσετε τον επίσημο χορό των εσπεριδοειδών, όπου τα παιδιά θα γίνουν οι κριτές για το ποιο φρούτο είναι το καλύτερο. Μην σας ξεγελάσουν τα όμορφά τους ρούχα και στολίδια και σκεφτείτε, ποια είναι τα οφέλη του κάθε φρούτου;

Πρωταγωνιστές της παράστασης οι κ. Λεμονή, η κ. Πορτοκαλί και ο κύριος Γκρέιπφρουτ!

Είσοδος: 6 ευρώ (γονείς δωρεάν)
Πληροφορίες & Κρατήσεις: 70002420

Λίγα λόγια για την Ελένη Σπύρου
Η Ελένη Σπύρου είναι 23 ετών, απόφοιτος Λυκείου και έχει σπουδάσει στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου όπου απέκτησε το πτυχίο προσχολικής εκπαίδευσης. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της κατέκτησε 5 διακρίσεις στο τμήμα των Νηπιαγωγών (3 φορές δεύτερη θέση και 2 φόρες στη πρώτη θέση). Έχει συμμετάσχει σε αφιλοκερδές σεμινάριο σχετικά με την επέκταση της δημιουργικότητας των παιδιών αλλά και σε θέματα ανάπτυξης μαθηματικών δεξιοτήτων. Έχει λάβει μέρος σε παρουσιάσεις κουκλοθέατρου καθώς και σε διοργάνωση θεατρικού εκπαιδευτικού έργου. Τώρα εργάζεται σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο και τον ελεύθερό της χρόνο δραστηριοποιείτε με θεατρικά και μουσικοχορευτικά σεμινάρια.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Παρασκευή,
12 Ιουνίου 2015,
20.30

Ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» παρουσιάζει τις Ivelina Ruseva και την Jennie Demireva για μια βραδιά κλασικής μουσικής για τέσσερα χέρια, την Παρασκευή, 12 Ιουνίου 2015 και ώρα 20.30.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των W.A. Mozart, F. Schubert, J. Brahms, G. Bizet και E. Kraus.

Είσοδος: 10 ευρώ

Για κρατήσεις επικοινωνήστε στο 70002420. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Ivelina Ruseva
Η Ivelina Ruseva γεννήθηκε στην Ruse της Βουλγαρίας. Στην ηλικία των επτά χρονών άρχισε μαθήματα πιάνου και στα δέκα γίνεται δεκτή στο μουσικό σχολείο "Veselin Stogianov"- Ruse. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της συμμετείχε σε πολλές συναυλίες όπως και σε διαγωνισμούς για solo πιάνο. Το 1992 αποφοιτά με άριστα και γίνεται δεκτή στην Εθνική Μουσική Ακαδημία "Pancho Vladigerov" στην Σόφια της Βουλγαρίας από την οποία αποφοιτά πάλι με άριστα. Από το 1999 διαμένει μόνιμα στην Πάφο όπου διδάσκει πιάνο με πολύ καλά αποτελέσματα και παράλληλα λαμβάνει μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες για solo πιάνο και μουσική δωματίου.

Jennie Demireva
Η Jennie Demireva είναι από τη Σόφια της Βουλγαρίας. Μετά την αποφοίτησή της από την μουσική ακαδημία Pancho Vladigeerov παρακολούθησε για δυο χρόνια Master classes με τον καθηγητή Arseni Ivanov Letchev. Έχει εργαστεί για 14 χρόνια στην μουσική ακαδημία Pancho Vladigerov και στο μουσικό σχολείο L. Pipkov στη Σόφια. Οι μαθητές της έχουν κερδίσει βραβεία στη Βουλγαρία και στο εξωτερικό. Από το 1999 ζει και εργάζεται στην Κύπρο σαν καθηγήτρια πιάνου. Έχει λάβει μέρος σε διάφορα κονσέρτα στη Βουλγαρία, Ρωσία, Ρουμανία, Συρία και Κύπρο. Το ρεπερτόριό της αποτελείται από έργα των Bach, Beethoven, Brahms, Prokofiev, Rahmaninov και πολλών άλλων.

Η Jennie Demireva και η Ivelina Ruseva στη διάρκεια της συνεργασίας τους έχουν πραγματοποιήσει κονσέρτα για πιάνο για τέσσερα χέρια με μεγάλη επιτυχία στο Μαρκίδειο Θέατρο Πάφου.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Παρασκευή,
19 Ιουνίου 2015,
20:00.

Ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» διοργανώνει Συναυλία Κλασικής Μουσικής με τους σοπράνο Tina Chester, τσελίστα Δώρο Ζήσιμο και πιανίστρια Natalia Lezedova, την Παρασκευή, 19 Ιουνίου 2015, ώρα 20.00.

Είσοδος: 10 ευρώ
Πληροφορίες και Κρατήσεις στο 70002420

Πρόγραμμα
Lachen und Weinen, Schubert
Ave Maria, Mascagni (adapt from Intermezzo Cavalleria Rusticana)
Un Giorno Per Noi, Rota(Romeo & Juliet Film 1968)
The Swan, Saint Saens
Standchen, Schubert
O Mio Babbino Caro, Puccini (Gianna Schicchi)
Fantasy in D minor K397, Mozart
Pace, Pace mio dio, Verdi (La Forza del Destino)

ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

Salut d'Amour, Elgar
Una Donna a Quindici Ani, Mozart
Me Voila Seule dans la Nuit, Bizet (The Pearl Fishers)
Berceuse, Faure
Impromptu in G flat major D899 No.3, Schubert
Un Moto di Gioia, Mozart (Marriage of Figaro)
Je Veux Vivre, Gounod (Romeo & Juliet)

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Καλλιτεχνικά Καλοκαιρινά Eργαστήρια για παιδιά ηλικίας 5 - 7 χρονών!

Διάρκεια: 22.6.2015 - 31.7.2015 | Ωράριο: 9 π.μ. - 1.30 μ.μ.
Μικρή ομάδα των 10 - 15 ατόμων.

• θεατρικό παιχνίδι
• μουσικές δραστηριότητες
• ζωγραφική
• ψηφιδωτά
• κατασκευές
• χορός
• αφηγήσεις
• δημιουργία κινουμένων σχεδίων
• παντομίμα
• ταινίες μικρού μήκους
• κίνηση
• εκπαιδευτικές & ψυχαγωγικές εκδρομές
• παιχνίδια

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ
• μαθαίνουν - εξερευνούν - εκφράζονται - δημιουργούν
• ενεργοποιούν τη φαντασία & τη δημιουργικότητά τους
• αναπτύσσουν κοινωνικές δεξιότητες
• ανακαλύπτουν νέους τρόπους επικοινωνίας
• ενεργοποιούν τα εκφραστικά & δημιουργικά τους ταλέντα
• συνεργάζονται και γίνονται ομάδα
• εξερευνούν τον συναισθηματικό τους κόσμο
• καλλιεργούν αυτοπεποίθηση, σεβασμό & πειθαρχία
• πειραματίζονται με διάφορα είδη τέχνης, τεχνικές & υλικά

ΚΑΘΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΡΥΒΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ...

...με την καθοδήγηση έμπειρων επαγγελματιών καλλιτεχνών και εκπαιδευτών.

Πληροφορίες & Κρατήσεις| 70002420

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Παρασκευή,
5 Ιουνίου 2015,
7μ.μ.

Ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» στην Πάφο παρουσιάζει για πρώτη φορά δύο προγράμματα προβολών του Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen, τα οποία θα προβληθούν την Παρασκευή, 5 Ιουνίου 2015, ώρα 7 μ.μ.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen αποτελεί κομμάτι του έντονα φορτισμένου τομέα των ταινιών μικρού μήκους για πάνω από 50 χρόνια τώρα. Λειτουργεί σαν καταλύτης και βιτρίνα για τις σύγχρονες εξελίξεις, ένα φόρουμ για συνήθως έντονες συζητήσεις, ένα μέσο ανακάλυψης νέων τάσεων και ταλέντων, και ένας από τους σημαντικότερους θεσμούς ταινιών μικρού μήκους σε όλο τον κόσμο. Κατά μέσο όρο, περίπου 6.000 ταινίες υποβάλλονται ετησίως, περίπου 500 ταινίες προβάλλονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων του φεστιβάλ ενώ οι πάνω από 1.100 διακεκριμένοι επαγγελματίες αυτής της βιομηχανίας αποτελούν την απόδειξη.

Εδώ και πέντε δεκαετίες, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Oberhausen έχει γίνει μια από τις πιο σεβαστές εκδηλώσεις ταινιών ανά το παγκόσμιο - ένας χώρος όπου δημιουργοί ταινιών και καλλιτέχνες, από τον Roman Polanski μέχρι τη Cate Shortland, από τον George Lucas μέχρι τη Pipilotti Rist, έχουν παρουσιάσει τις πρώτες τους ταινίες. Το Oberhausen έχει καταφέρει να υποκινήσει διάφορες πολιτικές και αισθητικές εξελίξεις, όπως για παράδειγμα μέσω του Oberhausen Μανιφέστο, το οποίο είναι ίσως το πιο σημαντικό ομαδικό έγγραφο στην ιστορία του γερμανικού κινηματογράφου. Ο προσεκτικός προγραμματισμός και η πρωτοποριακή επιλογή των θεμάτων συνέβαλε στη κατοχύρωση της αποκλειστικής θέσης του Φεστιβάλ σε μια όλο και πιο απρόβλεπτη αγορά.

Θα προηγηθεί προβολή στις 13 & 14 Μαΐου 2015, στο Ίδρυμα ARTos, Λευκωσία και θα ακολουθήσουν στις 6 & 7 Ιουνίου στο Μουσείο Πιερίδη, Λάρνακα.

Είσοδος (για Πάφο): 8 ευρώ (για 2 προγράμματα προβολών) & 5 ευρώ (για ένα πρόγραμμα προβολών)

Αγγλική & Γερμανική Γλώσσα
Αγγλικοί Υπότιτλοι

Προγράμματα Προβολών & Περιλήψεις:
German MuVi Award 2014 (Διάρκεια 63')
Το πρόγραμμα αποτελείται από όλα τα έργα που προτάθηκαν για το German Music Video Award για το 2014, και συμπληρώνεται από τρία εξαιρετικά καλλιτεχνικά διεθνή βίντεο.
1. Carmin (AURAT), Γερμανία 2013, 3'30'', από τον Markus Frohnhöfer
2. Cream Theme (Mouse on Mars), Γερμανία 2014, 3', από τους Zeitguised
3. Der Investor (Die Goldenen Zitronen), Γερμανία 2013, 4', από τον Ted Gaier / Katharina Duve / Timo Schierhorn
4. Easy Or Not (Tim Neuhaus ft. Kat Frankie), Γερμανία 2013, 4', από την Dietrich Brüggemann
5. Einundzwanzig (Jan Roth), Γερμανία 2013, 4', από τους Martin Eichhorn / Daniel Spindler
6. Giddy (Perera Elsewhere ft. Gonjasufi), Γερμανία 2013, 4', από τους Pussykrew
7. Live Young (Diamond Version), Γερμανία 2013, 3'30'', από τους Diamond Version-TV
8. No Lesson Learned (Mary Ocher), Γερμανία 2013, 2'30'', από τους Mary Ocher / Tom Plate
9. Terror of the District (Beisspony), Γερμανία 2014, 5'30'', από τη Stephanie Müller
10. Transcendental Animal Numbers (Jan St. Werner), Γερμανία 2013, 5'30'', από τον Jan St. Werner
11. UNSERHAUS for the New Era (Masahiro Miwa), Γερμανία 2014, 5', από τη Noriyuki Kimura
12. Verstrahlt (Dagobert), Γερμανία 2013, 3'30'', από τον Klaus Lemke
13. MOUTHMAN (Herrmutt Lobby), Βέλγιο 2014, 2'30'', από τον Antonin de Bemels
14. Autour du lac (Carl & les hommes-boîtes), Βέλγιο 2013, 5', από τους Noémie Marsily / Carl Roosens
15. Chorus (Holly Herndon), ΗΠΑ 2014, 6'30'', από τον Akihiko Taniguchi

Artist Film & Video 2014 (Διάρκεια 84')
Πέντε ταινίες, μεταξύ του Black Box και του White Cube που αντιμετωπίζουν το παρελθόν και ρωτούν με διάφορους τρόπους «Τι έχει απομείνει;» Ενώ ο Lior Shamriz διερευνά μια αλλοτινή εικόνα του Βερολίνου, τόσο κυριολεκτικά όσο και μεταφορικά, ο Josef Dabernig μας δείχνει μέσα από εξαιρετικά απαρτισμένες μαυρόασπρες εικόνες, ανθρώπους να κάθονται στις όχθες ενός ποταμού στην Ιταλία οι οποίοι οικειοποιούνται το τοπίο - ανεξάρτητα από την αφιλόξενη φύση του. Η ταινία «La Estancia», νικήτρια του φετινού Μεγάλου Βραβείου της Πόλης του Oberhausen, απεικονίζει μια σφαγή που προκλήθηκε από τη μάχη για τα δικαιώματα γης στην Παραγουάη, αναδομημένη σαν μια σειρά από ανεπαίσθητα «ταμπλό» (tableaux). Σε αυτό το πρόγραμμα ταινιών, οι σκηνοθέτες χρησιμοποιούν μια σειρά από πολύ ασυνήθιστες τεχνικές και αισθητικές, ενώ μερικά από τα έργα τους έχουν παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε εικαστικές εκθέσεις. Στο σύνολό τους, αυτές οι ταινίες, μερικές εκ των οποίων βραβευμένες, δίνουν στους θεατές μια εικόνα για την τρέχουσα κατάσταση των διεθνών εικαστικών ταινιών.
1. Amour Sauvage, L', Γερμανία, 2014, 26', από τον Lior Shamriz: Μια χαμένη αγάπη, μια χαμένη καλλιτεχνική συνεργασία; οι δύο τους συναντιούνται για μία νύχτα, καθώς εκείνη επισκέπτεται για λίγο την πόλη όπου εκείνος διαμένει ακόμα.
2. xx-xx-xx-gewobenes papier, Γερμανία, 2014, 6', από τον Michel Klöfkorn: Ήθελα να κάνω μια ταινία για τo ξήλωμα της ύφανσης... Οι καταστάσεις εδώ δεν είναι ήδη αρκετά συγχύστηκες, περίπλοκες; Έστειλα τεράστιες αφίσες στον τεμαχιστή εγγράφων ούτως ώστε να κοπούν σε λωρίδες.
3. River Plate, Αυστρία, 2013, 16', από τον Josef Dabernig: Η ταινία διαδραματίζεται στις χαλικώδες όχθες ενός ποταμού στη βόρεια Ιταλία, όπου μια ομάδα κολυμβητών έχει συγκεντρωθεί μια καυτή καλοκαιρινή μέρα.
4. False Twins, Πορτογαλία, 2014, 21', από τον Sandro Aguilar: Κρυφές μνήμες και χαμένοι θησαυροί των αρχέγονων κατοίκων μας.
5. Estancia, La, Παραγουάη, 2014, 14', από τον Federico Adorno: Μια ομάδα αγροτών εισέρχεται στη La Estancia προς αναζήτηση των αγνοούμενων συγγενών τους. Είναι νεκροί; Είναι ζωντανοί; Κανείς δεν ξέρει. Μερικοί επιζώντες της σφαγής κρύβονται μέσα στο δάσος, περιπλανώμενοι σε μια κατάσταση σοκ.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Δευτέρα,
25 Μαΐου 2015,
7 μ.μ.

Η ομάδα 'Παν Φως' της Πάφου διοργανώνουν προβολές ταινιών με πνευματικό προσανατολισμό και προσκαλούν το κοινό να συμμετάσχει σε μια ανοικτή συζήτηση στον Πολιτιστικό Χώρο «Τεχνόπολις 20». Οι ταινίες που θα προβληθούν εγείρουν θέματα της πνευματικής υπόστασης της ζωής και σκοπό έχουν να φέρουν το κοινό κοντά μέσω του διάλογου και ανταλλαγής απόψεων μετά από την ταινία.

Προσκαλείστε στην δεύτερη προβολή τη Δευτέρα, 25 Μαΐου 2015, ώρα 7 μ.μ., με την ταινία «Ο Φύλακας της Μνήμης», μια δραματική ταινία επιστημονικής φαντασίας βασισμένη στο βραβευμένο ομώνυμο παιδικό βιβλίο της Λόις Λόουρι το 1993, με πρωταγωνιστές τους Brenton Thwaites, Meryl Streep και Jeff Bridges. Η ιστορία εκτυλίσσεται σ' έναν φαινομενικά ουτοπικό κόσμο, κάπου στο μέλλον, χωρίς πολέμους, διακρίσεις, πόνο και αδικίες. Ο κόσμος που ζει ο νεαρός Jonas είναι τέλειος χωρίς πόνο ή φόβο, αλλά επίσης χωρίς συναίσθημα, χωρίς αναμνήσεις και χωρίς το δικαίωμα επιλογής. Όταν ο Jonas επιλέγεται ως ο εκλεκτός που θα λάβει την εκπαίδευση και τις αναμνήσεις του παρελθόντος από τον Φύλακα της Μνήμης, θα δει την αλήθεια γύρω του και θα πάρει μια απόφαση από την οποία δεν υπάρχει γυρισμός.

Είσοδος 5 ευρώ

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» διοργανώνει σειρά μαθημάτων για την ιστορία του κινηματογράφου με τον ειδικό σε θέματα Ιστορίας και Θεωρίας του κινηματογράφου, Δώρο Δημητρίου.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλους που επιθυμούν να επιμορφωθούν σε ό,τι αφορά το σινεμά και να βελτιώσουν τη σχέση τους με την (Έβδομη) Τέχνη, ανεξάρτητα από ηλικία, επάγγελμα, σπουδές, γνώσεις κλπ. Επίσης είναι κατάλληλη για όσους σκοπεύουν να σπουδάσουν κάποιο σχετικό θέμα.

Θέματα που θα μας απασχολήσουν:
• Ιστορία του κινηματογράφου (1895 – 2015)
• Βασικές θεωρίες, κινήματα και τάσεις του κινηματογράφου
• Οι σημαντικοί δημιουργοί
• Η κινηματογραφική εικόνα - ερμηνεία και εκτίμηση
• Βασικές τεχνικές
• Η σχέση του σινεμά με τις άλλες Τέχνες

Οι συναντήσεις θα γίνονται από τον Ιούνιο, κάθε Δευτέρα από τις 7μμ μέχρι τις 9μμ.

Το κόστος συμμετοχής είναι 80 ευρώ ή 12 ευρώ ανά μάθημα.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στο 70002420.

Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων μέχρι την Παρασκευή, 29 Μαΐου.

Αναλυτικό πρόγραμμα:
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 1: Η γέννηση του κινηματογράφου. Οι πρώτες ταινίες. Ο βωβός κινηματογράφος στις ΗΠΑ. Χόλιγουντ.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 2: Ο βωβός κινηματογράφος στην Ευρώπη. Τα πρώτα αριστουργήματα.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 3: Ο ερχομός του ήχου. Οι πρωτες ομιλούσες ταινίες. Το Χόλιγουντ μέχρι το 1950. Ο κινηματογράφος στον υπόλοιπο κόσμο.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 4: Ευρωπαϊκός κινηματογράφος μέχρι το 1950.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 5: Αμερικάνικος μεταπολεμικός κινηματογράφος. Το σινεμά στις άλλες ηπείρους.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 6: Μεταπολεμικός ευρωπαϊκός κινηματογράφος. Νέα Κύματα στην Ευρώπη και αλλού.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 7: Μοντέρνος και σύγχρονος παγκόσμιος κινηματογράφος.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 8: Το σινεμά στην ψηφιακή εποχή. Το μέλλον του κινηματογράφου.

Τα σεμινάρια περιλαμβάνουν πολλά αποσπάσματα από τις αναφερόμενες ταινίες, αλλά και αρκετό άλλο οπτικό υλικό.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Σάββατο,
23 Μαΐου 2015,
10 π.μ. - 1 μ.μ.

Ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» διοργανώνει το μουσικοθεατρικό παιχνίδι «Μπες στο παραμύθι» με την μουσικό Κωνσταντίνα Χρίστου, το Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, στις 10 π.μ.

Το εργαστήρι χωρίζεται σε δυο μέρη. Στο πρώτο μέρος τα παιδιά με καθημερινά υλικά κατασκευάζουν τα δικά τους αυτοσχέδια όργανα, παρατηρώντας τους ήχους και χωρίζοντάς τους σε κατηγορίες ανάλογα με τα χαρακτηριστικά τους. Σύντομη αναφορά στα είδη μουσικών οργάνων και στον τρόπο λειτουργίας τους.

Στη συνέχεια παρομοιάζουν τους ήχους που παράγουν με ήχους από το περιβάλλον και προσπαθούν, χρησιμοποιώντας και το σώμα τους, να περιγράψουν κάποιες λέξεις.

Στο δεύτερο μέρος με τις λέξεις που περιγράψανε στο πρώτο, φτιάχνουν όλοι μαζί ένα δικό τους παραμύθι.

Τέλος, με τη συνοδεία της άρπας και των δικών τους μουσικών οργάνων, διηγούνται το παραμύθι και γίνονται το σκηνικό και οι ήχοι του.

Για παιδιά ηλικίας 4-10 ετών (παιδιά κάτω των 6, με συνοδό).
Διάρκεια: 3 ώρες (με διάλειμμα)
Είσοδος: 10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου και των υλικών)
Απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 70002420.

Λίγα λόγια για την Κωνσταντίνα Χρίστου
Η Κωνσταντίνα Χρίστου γεννήθηκε στη Λευκωσία. Σπούδασε Μηχανικός ήχου στην Κρήτη και αμέσως μετά μετακόμισε στην Αθήνα για να σπουδάσει το αγαπημένο της όργανο, την άρπα. Έχει συνεργαστεί με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, και έχει υπάρξει "μουσικός νοσοκομείου" (μουσικοθεραπεία σε ασθενείς πριν από επεμβάσεις). Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με το παιδικό θέατρο, το παιδικό τραγούδι και το παιδικό παραμύθι.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Σάββατο
30 Μαΐου 2015
8.30 μ.μ.

Μετά την επιτυχή συναυλία με τον κύκλο τραγουδιού Die Schöne Müllerin του Φρ. Σούμπερτ τον Μάιο του 2010, ο Γερμανός τενόρος Christian Zenker επιστρέφει στη Κύπρο για άλλη μια μοναδική συναυλία με τον πιανίστα Νικόλα Κωνσταντίνου στον Πολιτιστικό Χώρο «Τεχνόπολις 20» στην Πάφο, το Σάββατο, 30 Μαΐου 2015, στις 8.30 μ.μ.

Η συναυλία αποτελεί μια αναδρομή στην ιστορία του κύκλου τραγουδιών (Liederkreis) παρουσιάζοντας τον κύκλο του Μπετόβεν Στη Μακρινή Αγαπημένη καθώς και τον δημοφιλή κύκλο του Σούμαν Η αγάπη του Ποιητή. Και οι δύο κύκλοι έχουν για θέμα τους την ανεκπλήρωτη αγάπη. Τη συναυλία συμπληρώνει η Σονάτα αρ. 26 σε Μι ύφεση μείζονα του Μπετόβεν που είναι γνωστή ως η «Σονάτα του Αποχαιρετισμού». Το έργο έχει εμπνευστεί από την αναχώρηση του φίλου και προστάτη του Αρχιδούκα Ροδόλφου από τη Βιέννη εν αναμονή της προκείμενης Γαλλικής πολιορκίας.

Θα προηγηθεί συναυλία στο Κινηματοθέατρο Παλλάς στη Λευκωσία, την Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, στις 8:30 μ.μ.

Πρόγραμμα
Μπετόβεν: Στη Μακρινή Αγαπημένη, έργο 98
Μπετόβεν: Σονάτα για πιάνο αρ. 26 σε Μι ύφεση μείζονα, έργο 81α 'Les Adieux'
Σούμαν: Η αγάπη του Ποιητή, έργο. 48

Είσοδος: €15 / €10 (μέλη του LMS, συνταξιούχοι, μαθητές και φοιτητές με ταυτότητα, στρατιώτες). Παιδιά κάτω των 15 δωρεάν

Κρατήσεις στο 70002420. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Πληροφορίες
Τηλ: 22352355
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Web: www.ledramusic.org

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Christian Zenker
Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Christian Zenker έχει εμφανιστεί με σημαντικές ορχήστρες και θιάσους όπερας σε όλη την Ευρώπη. Ως καταξιωμένος εκτελεστής σε ορατόρια, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες και εκκλησίες όπως το Brucknerhaus στη Αυστρία, την εκκλησία Thomaskirche στη Λειψία, την Όπερα της Βόννης, την αίθουσα Laeiszhalle στο Αμβούργο, το φεστιβάλ Δρέσδης Musikfestspiele, το Φεστιβάλ Händel στο Χάλλε, στο θέατρο Theater an der Wien, στο φεστιβάλ Haydn Festspiele Eisenstadt καθώς και στην εκκλησία Frauenkirche στη Δρέσδη. Έχει επίσης συνεργαστεί με μερικούς από τους σημαντικότερους διευθυντές ορχήστρας όπως ο Dennis Russell Davies, ο Fabio Luisi, ο Philippe Herreweghe, ο Christoph Hammer, ο Hansjörg Albrecht, ο Michi Gaigg και ο Gothart Stier, και με ορχήστρες όπως την Ορχήστρα Μπρούκνερ (Αυστρία), την Ορχήστρα Μπετόβεν (Γερμανία), το σύνολο Dresdner Kapellsolisten της Staatskapelle Dresden, τη Staaskapelle Halle, τη Φιλαρμονική Ορχήστρα Μονάχου και τη L'Orfeo Barockorchester. Το ευρύ του ρεπερτόριο περιλαμβάνει το μέρος του Ευαγγελιστή στα ορατόρια του Μπαχ, καθώς και μέρη από έργα του Μοντεβέρντι, του Τέλεμαν, του Χέντελ, του Μότσαρτ, του Μέντελσον, του Φρ. Μαρτέν, του Όνεγκερ και του Μπρίτεν μεταξύ άλλων. Έχει ηχογραφήσει για της εταιρείες Oehmsclassics, Sony BMG/Arte Nova και Sony/Harmonia Mundi Deutschland. Ένας νέος ψηφιακός δίσκος με τα έργα Kapitänsmusiken των Τέλεμαν και Κ. Φ. Ε. Μπαχ θα κυκλοφορήσει εντός της χρονιάς.

Ξεκίνησε την καριέρα του ως μέλος του θεάτρου Innsbruck's Tiroler Landestheater υπό την διεύθυνση της μεσοφώνου Brigitte Fassbaender. Από το 2006 είναι μέλος του λυρικού τμήματος του θεάτρου Landestheater Linz, όπου έχει ερμηνεύσει τους ρόλους του Don Ottavio (Don Giovanni), του Cassio (Otello), του Almaviva (Il barbiere di Siviglia) και του Symon (Der Bettelstudent). Η επιτυχία του εκεί οδήγησε σε σημαντικές παραγωγές όπου ερμήνευσε με την ομάδα Seefestspiele Mörbisch υπό τη σκηνοθεσία του Maximilian Schell το ρόλο του κόμη Zedlau στο Wiener Blut (2007).

Παράλληλα, οι ερμηνείες του έχουν αναμεταδοθεί σε διάφορες εκπομπές ραδιοφώνου και τηλεόρασης σε όλη τη Γερμανία και Αυστρία. Κατά τη διάρκεια της σεζόν 2009-10, ο Christian Zenker επέστρεψε στο Landestheater Linz για ρόλους όπως τον Adam από τη όπερα Der Vogelhändler και το στρατιώτη Zapo στην παγκόσμια πρεμιέρα της όπερας του Κωνσταντίνου Στυλιανού Πικνίκ στο Πεδίο Μάχης. Η επιτυχία της ερμηνείας του κ. Zenker είχε ως αποτέλεσμα να προσκαλεστεί στη Κύπρο για συναυλίες όπου συχνά συνεργάζεται με τον πιανίστα Νικόλα Κωσταντίνου.

Είναι επίσης μεγάλος υποστηρικτής του κλασσικού τραγουδιού, ειδικά του γερμανικού ρομαντικού ρεπερτορίου τραγουδώντας συχνά τα μεγάλα αριστουργήματα του Σούμπερτ (Die Schöne Müllerin, Winterreise), του Σούμαν (Dichterliebe) και του Μπετόβεν (An die ferne Geliebte).

Νικόλας Κωσταντίνου
Ο Δρ Νικόλας Κωσταντίνου έχει δώσει συναυλίες στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, έχοντας φιλοξενηθεί στο Wigmore Hall (Λονδίνο), στο Musikverein (Βιέννη), Beethoven-Haus (Βόννη) και στη Μουσική Ακαδημία Ferenc Liszt (Βουδαπέστη). Έχει εμφανιστεί σε διεθνή Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, όπως το Kuhmo, το Oulunsalo Soi (Φιλανδία), το Gödöllő (Ουγγαρία), το Ledra Music Soloists και το Κύπρια (Κύπρος). Έχει εμφανιστεί με τη Philharmonia Orchestra, την Ρωσική Φιλαρμονική Ορχήστρα Δωματίου Αγ. Πετρούπολης, την Ορχήστρα Κονσέρτου Βουδαπέστης, την Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου Failoni και τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, με μαέστρους όπως τον Esa Heikkilä, τον Konrad von Abel και τον Juri Gilbo. Συνεργάστηκε επίσης με καταξιωμένους καλλιτέχνες, όπως τον Gustav Rivinius, τον Erkki Rautio, τον David Cohen, τον Péter Somodari, τον Vilmos Szabadi και την Chloë Hanslip, καθώς και με τα κουαρτέτα εγχόρδων Meta4 και Akadémia. Τη σεζόν 2013-14, παρουσίασε με τον βιολονίστα Νίκο Πίττα ολόκληρο το έργο του Λ. Φ. Μπετόβεν για βιολί και πιάνο.

Ο Δρ Κωσταντίνου είναι απόφοιτος του μουσικού τμήματος του Πανεπιστημίου του Σέγκεντ, του Πανεπιστημίου Μουσικής Ferenc Liszt στη Βουδαπέστη, του Ινστιτούτου Μουσικής στο Cleveland του Οχάιο, καθώς και του Βασιλικού Κολλεγίου Μουσικής του Λονδίνου, και είναι κάτοχος των τίτλων Master of Music in performance, και Διδακτορικού (PhD). Έχει δουλέψει με τη Μárta Gulyás, τον Dr. Daniel Shapiro και το Sándor Falvai, ενώ παράλληλα παρακολούθησε επίσης μαθήματα με τον Dmitri Bashkirov, τον Νικόλα Οικονόμου, το Vadim Suchanov και το Ferenc Rados. Μαθητές του έχουν κερδίσει βραβεία σε διεθνής διαγωνισμούς και έχουν γίνει δεκτοί σε αναγνωρισμένες σχολές στο εξωτερικό.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Σάββατο, 16 Μαΐου 2015
11:00 – 12:00 «Ποιος τον κόσμο κυβερνά;»
16:00-17:00 Αισώπου ήχοι

O Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» στην Πάφο, φιλοξενεί μέρος του 2ου Φεστιβάλ Παραμυθιού, το Σάββατο, 16 Μαΐου 2015.

Μετά τη μεγάλη αποδοχή του κοινού που είχε η διοργάνωση του Πρώτου Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου, το Κέντρο Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο, καθιερώνει σε ετήσια βάση την εκδήλωση αυτή με το 2ο Φεστιβάλ Παραμυθιού Κύπρου (14 – 18 Maΐου), με σκοπό να χαρίσει στο κοινό της Κύπρου τη μαγεία των ιστοριών και των αφηγήσεων, να συμβάλει στη διάσωση των λαϊκών κυρίως παραμυθιών και να εμπλουτίσει με τον τρόπο αυτό τα καλλιτεχνικά δρώμενα του τόπου μας.

Πρόγραμμα Πάφου:
11:00 – 12:00 «Ποιος τον κόσμο κυβερνά;»
Τι επικρατεί τελικά στις πράξεις των ανθρώπων; Το δίκαιο ή το άδικο; Παραμύθια με βασικό μοτίβο το παραπάνω ερώτημα όπου μπορεί αρχικά η αδικία να καλοπερνά αλλά στο τέλος το δίκαιο κυβερνά!
Αφήγηση: Σκεύη Τσιάκκα
Είσοδος: €5 για παιδιά και ενήλικες. Κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά άνω των 6

16:00-17:00 Αισώπου ήχοι
Η αφηγήτρια Σοφήλια Τσορτέκη και η μουσικός Φωτεινή Τσακνάκη παρουσιάζουν μια παράσταση με αφήγηση μύθων του Αισώπου! Πρόκειται για μια παράσταση αφήγησης παραμυθιών παιδαγωγικού χαρακτήρα γεμάτη διδακτικές ιστορίες και μουσική με την οποία τα παιδιά έρχονται σε επαφή με τους διαχρονικούς μύθους του Αισώπου και τα διδάγματά του αλλά και τη μουσική, ενώ ταυτόχρονα διασκεδάζουν!
Αφήγηση: Σοφήλια Τσορτέκη
Μουσική: Φωτεινή Τσακνάκη
Είσοδος: €5 για παιδιά και ενήλικες. Κατάλληλη για ενήλικες και παιδιά άνω των 6

ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΛ: 99526772 / 70002420

Λίγα λόγια για το Φεστιβάλ Παραμυθιού 2015
Το φεστιβάλ!
Πρόκειται για μια γιορτή που θα δώσει την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τον κόσμο του παραμυθιού με επίκεντρο την προφορικότητα. Περιλαμβάνει παραστάσεις καταξιωμένων παραμυθάδων που θα αφηγηθούν λαϊκά και άλλα παραμύθια, επίδοξων πρωτοπόρων που θα επιχειρήσουν νέες προσεγγίσεις μέσα από το μέρος Πειραματικές Αφηγήσεις, νέων αφηγητών που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον κόσμο του παραμυθιού μέσα από το μέρος Ελεύθερες Αφηγήσεις και συγγραφέων μέσα από τις παρουσιάσεις έντεχνου παραμυθιού. Το Φεστιβάλ διοργανώνεται σε συνεργασία με το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Πρόσωπα και πράγματα...
• 7 συγγραφείς και 13 αφηγητές δίνουν το εναρκτήριο σήμα για το Φεστιβάλ σε μια μεγάλη γιορτή την πρώτη μέρα. Ακολουθούν 10 διαφορετικές παραστάσεις και μία συναυλία στη Λεμεσό, μια παράσταση στην Πάφο και άλλες τρεις παραστάσεις στη Λευκωσία, εκθέσεις βιβλίου και εικαστικές εκθέσεις.
• Την καλλιτεχνική διεύθυνση του Φεστιβάλ υπογράφει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών (Ελλάδα) Γιώργος Ευγενικός. Υπεύθυνη συντονισμού είναι η Πρόεδρος του Κέντρου Λόγου και Τεχνών Τεχνοδρόμιο Κατερίνα Βοσκαρίδου. Την εικαστική δημιουργία της αφίσας υπογράφει η εικαστικός Μαρία Μιχαήλ.
• Συμμετέχουν γνωστοί αφηγητές από Ελλάδα και από Κύπρο.
• Μια παραμυθένια συναυλία στη λήξη του Φεστιβάλ θα δώσουν οι μουσικοί Αγγελίνα Σωτηρίου και Χρίστος Τυλισσανάκης.

Συμμετοχές:
Συμμετέχουν από Ελλάδα: Εύη Γεροκώστα, Γιώργος Ευγενικός, Αντιγόνη Ιωαννίδου, Βιργινία Κοκκίνου, Γιώργος Λάιος, Άννα Σταματούκου και η Σοφήλια Τσορτέκη

Από την Κύπρο λαμβάνουν μέρος οι: Δωρίτα Βοσκαρίδου, Κατερίνα Βοσκαρίδου, Πάμπος Βοσκαρίδης, Σοφία Γεωργιάδη, Ελενίτσα Γεωργίου, Μαρία Θεριστή, Σταυρίνος Κυριάκου, Γιώτα Κωνσταντίνου, Νίκολα Λευκαρίτη, Αναστασία Λυσανδρίδου, Μιχάλης Πάκκος, Θάλεια Πανοπούλου Paquot, Δήμητρα Ευθυμίου Ραπόζα, Ελένη Σοφοκλέους, Κυριάκος Ταλιώτης, Σκεύη Τσιάκκα, Έλενα Αντωνίου-Τσιελεπή, Αναστασία Φλουρέντζου, Κυριακή Τσαγκάρη Χατζηγεωργίου.

Μουσικοί: Στέλλα Βοσκαρίδου, Μιχάλης Πάκκος, Αγγελίνα Σωτηρίου, Φωτεινή Τσακνάκη, Χρίστος Τυλισσανάκης.

Συγγραφείς: Μαρία Κάνθερ, Δέσποινα Κυριακίδου, Αίγλη Χατζηδημητρίου, Κωνσταντίνα Χατζηκυριάκου, Ράνια Χατζηκώστα, Αγγέλα Χριστοφίδου.

Εικαστικοί: Μαρία Μιχαήλ, Μιχάλης Μόζορας, Φλώρα Πασχάλη, Πάμπος Χαραλαμπίδης.

Χώροι... στη Λεμεσό η έναρξη
Ενισχύοντας τη σημασία της επιλογής της Λεμεσού ως επίκεντρο των εκδηλώσεων, του στοιχείου της προφορικότητας που είναι σύμφυτο με τα χαρακτηριστικά της Αγοράς και της προσπάθειας για διάσωση και διάδοση του λαϊκού μας πολιτισμού που χαρακτηρίζει τόσο τη διοργάνωση όσο και την προσπάθεια που γίνεται εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού, η εναρκτήρια εκδήλωση πραγματοποιείται στην Α' Δημοτική Αγορά Λεμεσού, Το Παντοπουλείον.

Στο Μουσείο Το Πλουμιστό Ψωμί θα δοθούν οι πλείστες των παραστάσεων. Ένας χώρος όπου καθημερινά αναζητούνται τα στοιχεία της παράδοσης που θα κάνουν τη ζωή μας ομορφότερη.

Στο δημιουργικό χώρου του Ιδρύματος Άρτος φιλοξενούνται στο πλαίσιο το X-Dream Festival οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Παραμυθιού στη Λευκωσίας. (τηλ: 22445455)

Στο νεοκλασικό αρχοντικό του Τεχνόπολις 20 φιλοξενούνται οι παραστάσεις του Φεστιβάλ Παραμυθιού στην Πάφο. (τηλ.: 70002420)

To αναλυτικό πρόγραμμα: http://storytellingcy.blogspot.com/

Μέγας Χορηγός: Αρτοποιεία Ζαχαροπλαστεία ΣΙΓΜΑ

Στηρίζουν: Acute Advisory Services, mpec, Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Δήμος Λεμεσού, Ίδρυμα Άρτος

Κατηγορία Εκδηλώσεις
Σελίδα 1 από 2