Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Δεκέμβριος 2015

Τετάρτη,
13 Ιανουαρίου 2016,
7:30 μ.μ.

Η 3η στη σειρά συνάντηση των ανοιχτών συζητήσεων με τίτλο ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ σε συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 7:30 μ.μ., με θέμα «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» με συντονιστή τον video artist Γιάννο Οικονόμου.

Ποια τέχνη είναι σχετική με τον κόσμο της διασημότητας των δεκαπέντε λεπτών, της ουσίας που μετριέται με megapixels, των πολέμων χωρίς στρατιώτες αλλά με χιλιάδες απώλειες, της θρησκευτικότητας που έχει το ένα της πόδι στην απόλυτη ασυδοσία και το άλλο στις οπτικές ίνες, και που οι μελλοντολόγοι προβλέπουν ότι κοινωνικά και οικονομικά οι μισοί περίπου από μας θα είναι πλεόνασμα;

Κοπιάστε σε μια ωραία και χαλαρή ατμόσφαιρα, με καφέ και καλή παρέα.

Είσοδος Ελεύθερη.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Κυριακή,
17 Ιανουαρίου 2016,
5μ.μ.

Την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 5μ.μ. το Τεχνόπολις 20 φιλοξενεί το κουαρτέτο Amiche String Quartet σε μια συναυλία κλασικής μουσικής με πρόγραμμα για έγχορδα και άρπα.

Το Amiche String Quartet αποτελούν οι: Ayse Karaoglan (βιολί), Anna Wrobel (βιολί), Ewa Bartmann (βιόλα) και Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο). Στην άρπα θα είναι η Κατερίνα Κίτσου από την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Louis Spohr, Claude Debussy και Arnold Bax.

Είσοδος: 10 ευρώ
Για κρατήσεις στο 70002420.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Amiche String Quartet
Τα μέλη του κουαρτέτου εγχόρδων Amiche συναντήθηκαν στο νησί της Κύπρου, όπου έχοντας βάλει στην άκρη τις πολιτιστικές, θρησκευτικές και πολιτικές τους διαφορές, έχουν κτίσει μια στενή φιλία και βρήκαν την κοινή τους γλώσσα μέσα από τη μουσική που εκτελούν.

Η ομάδα έκανε το ντεμπούτο της πριν από επτά χρόνια στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Σύγχρονων Συνθετών. Και οι τέσσερις κυρίες είναι ευέλικτες μουσικοί οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν συμμετάσχει ενεργά στην πολιτιστική ζωή της Κύπρου, συμμετέχοντας σε όλες σχεδόν τις σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, είτε δίνοντας σόλο συναυλίες ή παίζοντας σε σύνολα μουσικής δωματίου. Επίσης, είναι μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Ως ομάδα, έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία σε όλη την Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Εκτός από τη σύγχρονη μουσική το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει κομμάτια από άλλες περιόδους, όπως την μπαρόκ, τη ρομαντική και την κλασική. Το όνομα της ομάδας προέρχεται από την ιταλική λέξη “amiche” που σημαίνει «φίλοι» πράγμα με το οποίο θα ήθελαν να είναι γνωστοί ως.

Κατερίνα Κίτσου
Η Κατερίνα Κίτσου γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη. Το πρώτο δίπλωμα άρπας το πήρε με Άριστα παμψηφεί και βραβείο από το Κ.Ω.Θ. Συνέχισε στη Musikhochschule της Κολωνίας, στην τάξη της Han-An Liu παίρνοντας δίπλωμα και Konzertexamen με Άριστα.

Επίσης σπούδασε μουσική δωματίου στο Rotterdams Akademie, με τον Vladimir Mendelssohn. Παράλληλα σπούδασε βιολί και έχει δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί. Υπήρξε υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος και του Ο.Μ.Μ.Α. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Roncea, Kondonassis, Pascuali, Storck, Moretti, Boden και Mathieu. Επίσης τα δυο τελευταία χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια Baroque τραγουδιού με την Νάντια Φιόρου. Βραβεύτηκε στον Διαγωνισμό Άρπας "Associazione Rovere d'Oro" στην Ιταλία, αποσπώ-ντας άριστες κριτικές. Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας του Siegburg Γερμανίας, με την οποία συνέπραξε και ως σολίστ. Πήρε μέρος - ως μέλος του Ensemble für Neue Musik M.Η.K. - στο Musik Triennale της Κολωνίας με έργα του G. Kúrtag, και την ίδια χρονιά έπαιξε ως σολίστ με την E. S. O. Συμμετείχε στα φεστιβάλ Δημητρίων, «Incontri Musicali d’ Estate» στη Σικελία, ″St. George International festival of music″ ως σολίστ σε κοντσέρτα και έργα μουσικής δωματίου καθώς και σε παραγωγές του Ο.Μ.Μ.Θ., Ο.Μ.Μ.Α., Κ.Θ.Β.Ε. Το 2013 συνέπραξε ως σολίστ με τους «ORPHEUS SOLOISTS» το έργο του G.Menotti Triplo concerto a tre, με την Κ.Ο.Θ. Μεταξύ των καλλιτεχνών που συνεργάστηκε είναι οι: Vl. Mendelssohn, P. Jundt, K. Nikkanen, Σ. Θεοδωρίδου, S. Numata, C. Henkel, M. Jin, Duo Porfiris – Mueller. Έδωσε συναυλίες σε Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία. Ισπανία, Βέλγιο, Κύπρο και Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τους μαέστρους: Eötvös, Luig, Wagner, Stockhammer κ.ά. Ήταν μέλος επιτροπής στους διαγωνισμούς "Jugend Musiziert" και "Musizierende Jugend im Rhein - Sieg - Kreis" και από το 2012 αποτελεί τακτικό μέλος της επιτροπής στο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου για νέους καλλιτέχνες των «ORPHEUS SOLOISTS».

Ηχογράφησε για την W.D.R. καθώς και τα έργα των G. Pierne – Concerto for harp, H. Purcell – Ground for solo harp, Eug. Bozza – Atmospheres. Το 2011 κυκλοφόρησε το CD "Ομήρου Οδύσσεια" σε μουσική Ν. Καραντζή και στο τραγούδι Σ. Γιαννάτου, όπου έπαιξε άρπα.

Από το 2004 είναι μέλος της Ορχήστρας Δωματίου «ORPHEUS SOLOISTS» και συνεργάζεται τακτικά από το 2005 με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσ/νίκης. Από το 2006 διδάσκει στο Κ.Ω.Θ.

Από το 2012 δίνει master classes στην άρπα στο ″St. George International festival of music″.

Παίρνοντας αφορμή από τη διδασκαλία ενός ιδιαίτερου οργάνου και έχοντας την επιθυμία να μεταδώσει η Κατερίνα Κίτσου στις μαθήτριές της, την αγάπη της για τη μουσική δωματίου, δημιούργησε ένα ξεχωριστό σχήμα το ″PerHarps″ στην πόλη και στη χώρα μας, έργα του οποίου στηρίζονται κατά κύριο λόγο σε προσωπικές της διασκευές.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Κυριακή,
24 Ιανουαρίου 2016,
5μ.μ.

Οι λάτρεις της μουσικής δωματίου θα απολαύσουν έργα Mozart και Brahms για κουιντέτο εγχόρδων, ένα ασυνήθιστο σύνολο, γραμμένα στο απόγειο της μουσικής ωριμότητας των δύο συνθετών. Το κουιντέτο σε Ντο μείζονα K. 515 (1787), ένα από τα τέσσερα κουιντέτα εγχόρδων που έγραψε στα τελευταία χρόνια της ζωής του ο Mozart, είναι ένα μεγαλειώδες έργο με βάθος σύλληψης. Εξίσου εκπληκτικό εύρος σύλληψης χαρακτηρίζει και το κουιντέτο του Brahms σε Σολ μείζονα, έργο 111 (1890), ένα αριστουργηματικό έργο από κάθε άποψη. Όπως εύστοχα έγραψε ο φίλος του Brahms Theodor Billroth μετά από ακρόασή του: «Συχνά αναλογίζομαι πάνω στο θέμα του τι είναι η ευτυχία για την ανθρωπότητα. Σήμερα, ακούγοντας τη μουσική σου, αυτό ήταν ευτυχία.»

W. A. MOZART: Κουιντέτο εγχόρδων σε Ντο μείζονα, K. 515
J. BRAHMS: Κουιντέτο εγχόρδων σε Σολ μείζονα, έργο 111

Wolfgang Schroeder, Sorin Alexandru Horlea (βιολιά)
Vladimir Tkachenko, Krzysztof Wrobel (βιόλες)
Πέτρος Γκοσποντίνοφ (βιολοντσέλο)

Τιμές εισιτηρίων: €5, €3 (παιδιά κάτω των 12)
Εισιτήρια διατίθενται από το χώρο της συναυλίας, από την Τρίτη 19/1, 9:30-19:00 και τη μέρα της συναυλίας από τις 16:00. (τηλέφωνο επικοινωνίας 70002420).

Η συναυλία εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της ΠΠΕ - Πάφος2017

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Παρασκευή,
29 Ιανουαρίου 2016,
8μ.μ.

Οι Tatiana Stupak και Leonid Nesterov, δύο πιανίστες με διαφορετικό είδος ρεπερτορίου θα παρουσιάσουν ένα μουσικό πρόγραμμα για τους λάτρεις της κλασικής αλλά και της τζαζ μουσικής, την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2016, στις 8μ.μ. στο Τεχνόπολις 20.

Το κλασικό πρόγραμμα που θα παρουσιαστεί από την Tatiana Stupak θα περιέχει έργα των Bach, Chopin, Liszt, Prokofiev και Schumann. Από την άλλη, το τζαζ πρόγραμμα θα περιέχει κλασικά κομμάτια τζαζ αλλά και συνθέσεις του πιανίστα Leonid Nesterov.

Είσοδος: 10 ευρώ
Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420.

Tatiana Stupak
Γεννήθηκε το 1986 στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία και άρχισε να παίζει πιάνο στην ηλικία των 5. Φοίτησε στο Conservatory Music College όπου και κέρδισε πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς και αποφοίτησε με δίπλωμα Performer. Συνέχισε τις σπουδές της στο The Rimsky-Korsakov St Petersburg State Conservatory, αρχικά με τον καθηγητή Leonid Sintsev, μαθητή του S. I. Savshinskiy. Η Tatiana έχει παρουσιαστεί ως σολίστας στη Ρωσία, Αυστρία, Γερμανία και πιο πρόσφατα στην Κύπρο, όπου ζει από το 2007.

Leonid Nesterov
Ο Leonid Nesterov ανακάλυψε το μουσικό του ταλέντο στην Λετονία και μετακόμισε στη Λεμεσό το 2010 για να συνεχίσει την καριέρα του. Συχνά διοργανώνει κονσέρτα τζαζ μουσικής και διευθύνει το Leonid Nesterov Trio. Εμφανίζεται με διάφορους ταλαντούχους μουσικούς στην Κύπρο αλλά και με μουσικούς από τα Βαλκάνια, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Ρωσία και τον Ισραήλ.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Τετάρτη,
30 Δεκεμβρίου 2015,
8μ.μ.

Με την ευκαιρία των εκατό χρόνων από τη γέννησή του αλλά, και εκτιμώντας τη απέραντη μουσική κληρονομιά του Βασίλη Τσιτσάνη, οι Σωτήρης Καραγιώργης, Ευαγόρας Καραγιώργης και ο Στέλιος Κακογιάννης παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα με μερικά από τα σημαντικότερα του τραγούδια, την Τετάρτη, 30 Δεκεμβρίου 2015, στις 8μ.μ.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης προχώρησε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι σε πολλά επίπεδα: Έγραψε όμορφες μελωδίες, κλασικές και τις έντυσε με δικούς τους αριστουργηματικούς στίχους. Στις μελωδίες του μπορεί κάποιος να βρει στοιχεία από το δημοτικό τραγούδι, το βυζαντινό μέλος, δυτικά στοιχεία, ακόμη και στοιχεία μπλουζ. Αξιοποίησε τα παλιά μακάμια-δρόμους αλλά προχώρησε και σε νεότερες κλίμακες. Προχώρησε την αρμονία με διφωνίες ακόμα και τριφωνίες. Έγραψε εκπληκτικές και ενδιαφέρουσες εισαγωγές με πολλές εναλλαγές που απαιτούν δεξιοτεχνία. Δοκίμασε όλους τους ρυθμούς της εποχής του αλλά παλαιότερους. Ανάπτυξε τη λαϊκή ορχήστρα προσθέτοντας πιάνο, κοντραμπάσο, κρουστά και άλλα όργανα, πέραν του μπουζουκιού, του μπαγλαμά και της κιθάρας.

Είσοδος: 8 ευρώ
Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης γεννήθηκε στα Τρίκαλα το 1915 και απεβίωσε 1984 ύστερα από μια ζωή γεμάτη τραγούδια. Από μικρή ηλικία του άρεσε η μουσική, έμαθε μαντολίνο και βιολί και φυσικά μπουζούκι. Το 1936 κατέβηκε στην Αθήνα με σκοπό να σπουδάσει Νομική, αλλά η μουσική τον παρέσυρε στα κύματά της. Είναι οι εποχή που ο Βαγγέλης Παπάζογλου και ο Μάρκος Βαμβακάρης, οι οποίοι κινούνται στο χώρο, θα τον επηρεάσουν σημαντικά.

Μετά τις πρώτες του εμφανίσεις γνωρίζει τον τραγουδιστή Δημήτρη Περδικόπουλο ο οποίος τον φέρνει στην Odeon, όπου ηχογραφεί τα πρώτα του τραγούδια. Την περίοδο 1937-1940 ηχογραφεί τα πρώτα του τραγούδια με τους Δημήτρη Περδικόπουλου, Στράτο Παγιουμτζή, Μάρκο Βαμβακάρη και Στελλάκη Περπινιάδη. Η κατοχή (1942-1946) τον βρίσκει στη Θεσσαλονίκη, στο πολύ γνωστό για την εποχή, 'Ουζερί ο Τσιτσάνης'. Εκεί έγραψε εξαιρετικά τραγούδια τα οποία ηχογραφήθηκαν μετά τον πόλεμο.

Το 1946 στην Αθήνα, ηχογραφεί με τη Σωτηρία Μπέλλου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Μαρίκα Νίνου και τον Πρόδρομο Τσαουσάκη. Τα επόμενα χρόνια ο Τσιτσάνης γνωρίζει μεγάλη επιτυχία και συνεργάζεται με όλους τους σημαντικούς τραγουδιστές αλλά και σημαντικούς μουσικούς της εποχής. Μετά το 1974 κάνει συναυλίες σε στάδια και ανοιχτά θέατρα/ανοιχτούς χώρους, κάτι που συνέβαινε πρώτη φορά για το λαϊκό τραγούδι.

Οι Μίκης Θεοδωράκης και Μάνος Χατζιδάκις καθώς και άλλοι νεώτεροι, ύμνησαν το έργο του Τσιτσάνη και τον θεωρούσαν δάσκαλό τους. Ο Μ. Χατζιδάκις στον Σκληρό Απρίλη του’45, κάνει εκπληκτικές ορχηστρικές διασκευές σε τραγούδια του.

Λίγα λόγια για τους συντελεστές
Ο Σωτήρης Καραγιώργης είναι γνωστός μουσικός, εκπαιδευτικός και συνθέτης
στον χώρο της Πάφου αλλά και της Κύπρου γενικότερα, μέσα από την προσωπική του δουλειά, το συλλογικό του μουσικό έργο και την πολύχρονη παρουσία του στον χώρο της χορωδιακής μουσικής αλλά και του έντεχνου ελληνικού τραγουδιού.

Ο Ευαγόρας Καραγιώργης μουσικός, εκπαιδευτικός και συνθέτης, έχει ασχοληθεί έντονα με την κυπριακή μουσική αλλά και την έντεχνη ελληνική μουσική μέσα από συναυλίες αλλά και προσωπική μουσική δημιουργία.

Ο Στέλιος Κακογιάννης υπήρξε μαθητής αλλά και για δεκαετίες σταθερός μουσικός συνεργάτης και ερμηνευτής τραγουδιών του Σωτήρη Καραγιώργη και άλλων συνθετών. Διαθέτει ξεχωριστή, μεστή και αισθαντική φωνή, παράλληλα με τη μεγάλη του εμπειρία στο έντεχνο ελληνικό τραγούδι.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Παρασκευή,
8 Ιανουαρίου 2016,
8μ.μ.

Ένας από τους στόχους του Τεχνόπολις 20 είναι να προσφέρει την σκηνή του σε νέους καλλιτέχνες και να προωθήσει ταλέντα της πόλης της Πάφου. Έτσι με πολύ χαρά θα φιλοξενήσει την νεαρή σολίστ Μαριάννα Γεωργίου σε μια συναυλία για σόλο πιάνο, την Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 8μ.μ.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει Beethoven, Liszt, Debussy και Ravel. Ελάτε για ένα όμορφο μουσικό βράδυ και στηρίξτε τη νέα ταλαντούχα γενιά μουσικών.

Είσοδος: 8 ευρώ
Κρατήσεις στο 70002420.

Λίγα λόγια για τη Μαριάννα Γεωργίου
Η πιανίστρια Μαριάννα Γεωργίου, γεννημένη στην Κύπρο, παρακολούθησε μουσικές σπουδές για τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο του Νόττινγχαμ της Αγγλίας. Η μουσική της παιδεία ξεκίνησε σε ηλικία πέντε ετών, όπου κάτω από την επίβλεψη της Βουλγάρας πιανίστριας Ivelina Ruseva, απέκτησε το πρώτο της δίπλωμα πιάνου ένα χρόνο πριν την εισαγωγή της στο πανεπιστήμιο της Αγγλίας. Κατά την διάρκεια του πτυχίου (και του μεταπτυχιακού) της, παρακολούθησε μαθήματα πιάνου με την καταξιωμένη πιανίστρια Brenda May, και αποφοίτησε με άριστα, αποκτώντας υποτροφία για τις ικανότητές στο πιάνο. Ξεκίνησε το μεταπτυχιακό της τον Σεπτέμβριο του 2014 με κύρια κατεύθυνση το ‘Performance studies’ και αποφοίτησε τον φετινό Σεπτέμβριο. Έχει συμμετάσχει σε διαγωνισμούς, φεστιβάλ και masterclasses και έχει παρουσιαστεί σε κλασικά κονσέρτα, και μουσικές σκηνές. Μέσα στον επόμενο χρόνο φιλοδοξεί να αποκτήσει το δεύτερο δίπλωμα πιάνου, LRSM και να συνεχίσει την έρευνα όσον αφορά το ‘Performance studies’.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Την Κυριακή, 27 Δεκεμβρίου και ώρα 21.00 η μπάντα από τους τέσσερις νεαρούς μουσικούς που ενθουσίασε στο Τεχνόπολις 20, επιστρέφει ξανά για να μας χαρίσει ακόμη ένα όμορφο βράδυ με γνωστά σε όλους ελληνικά τραγούδια, με άρωμα εορταστικό.

Σάββας Χρυσοστόμου, Κιθάρα – Τραγούδι
Στέφανη Νεοφύτου, Τραγούδι
Σπύρος Σωκράτους, Cajon – Κοντραμπάσο
Σοφία Ιωάννου, Πιάνο

Είσοδος: 6 ευρώ

Για κρατήσεις και πληροφορίες στο 70002420, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατηγορία Εκδηλώσεις

Τετάρτη,
23 Δεκεμβρίου 2015,
από τις 18:30.

Γιορτάστε τα Χριστούγεννα προσφέροντας, στο Φιλανθρωπικό Χριστουγεννιάτικο Party “Jazz Help”, την Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2015, από τις 18:30 στο Τεχνόπολις 20.

Ελάτε για ένα όμορφο απόγευμα, σε ένα εορταστικό περιβάλλον και απολαύστε live jazz μουσική από τους Μαρία Χριστίνα Τσιακουρμά (φωνή), Κατερίνα Παπαευσταθίου (σαξόφωνο), Χρίστια Κωμοδρόμου (πιάνο) και Σπύρο Σωκράτους (κοντραμπάσο) αλλά και τις μουσικές επιλογές του Rock FM.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί και διαγωνισμός Bingo με πλούσια δώρα.

Όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο για τον 11χρονο Γιώργο που πάσχει από λευχαιμία για να μπορέσει να υποβληθεί σε μεταμόσχευση μυελού των οστών στη Γερμανία.

Είσοδος: 5 ευρώ
Κρατήσεις: 70002420

Χορηγός Επικοινωνίας: Rock FM
Υποστηριχτές: Ίδρυμα Κιβωτός, Τεχνόπολις 20

Κατηγορία Εκδηλώσεις