ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ: Ανοιχτή συζήτηση 5 «Τι θα ενέπνεε κάποιον να παρακολουθήσει ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής;»

Τετάρτη,
24 Φεβρουαρίου,
7:30μ.μ.

Η κλασική μουσική παρουσιάζεται ως πρόβλημα στο σύγχρονο μέσο ακροατή. Πολλοί θεωρούν ότι χωρίς εις βάθος γνώση της ιστορίας ή της θεωρίας της δεν μπορούν να την εκτιμήσουν πραγματικά. Άλλοι απλά την θεωρούν ανιαρή και νιώθουν ότι δεν τους εκφράζει, δεν τους προσφέρει κάτι ουσιαστικό, δεν τους αφορά. Είτε νιώθει κανείς ανεπαρκής απέναντι στο άκουσμα της κλασικής μουσικής, είτε νιώθει αδιάφορος, το ερώτημα είναι κατά πόσο η κλασική μουσική εξακολουθεί ή μπορεί να είναι προσβάσιμη σήμερα. Τι θα ενέπνεε κάποιον να παραστεί σε ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής; Ποιοι τρόποι παρουσίασής της μπορούν να (απο)δείξουν στον ακροατή ότι η κλασική μουσική μπορεί να αφορά (και να προσφέρει σε) όλους;

Μια συζήτηση όχι μόνο για τους λάτρεις της κλασικής μουσικής αλλά κυρίως για αυτούς που ποτέ δεν έχουν παρακολουθήσει ένα κονσέρτο κλασικής μουσικής και που θεωρούν ότι αυτό το είδος της μουσικής δεν τους εκφράζει.

Οι πιο πάνω προβληματισμοί θα συζητηθούν στην 5η ανοιχτή συζήτηση της σειράς με τίτλο «ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΚΑΦΕ», την Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου στις 7:30μ.μ. στο Τεχνόπολις 20, με συντονιστή τον μουσικό Χρυσόστομο Νεοφύτου.

Είσοδος ελεύθερη
Μια συνεργασία με το Κέντρο Τεχνών Κίμωνος.