Εβδομαδιαία Εργαστήρια για παιδιά και εφήβους

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΤΕΧΝΗΣ «ΟΙ ΜΙΚΡΟΙ ΖΩΓΡΑΦΟΙ»
Μέσα από το πρόγραμμα αυτό κατανοούμε τη γλώσσα της αισθητικής, αποκτούμε δεξιότητες, καλλιεργούμε τα ταλέντα μας και διαχειριζόμαστε όλα τα υλικά. Το κάθε μάθημα μας προσφέρει έμπνευση και δημιουργικότητα και μέσα από την πρακτική εξάσκηση κατανοούμε τον κόσμο της τέχνης.
Ζωγραφική – Κεραμική- Γλυπτική – Χαρακτική - Ιστορία της Τέχνης-Προσωπολογία – Κολλητική - Κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά- Χρωματολογία
Διδασκαλία: Χαρά Παπαδοπούλου, BA Fine Arts

CARTOONS - COMICS & ΚΙΝΟΥΜΕΝΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ & ΕΦΗΒΟΥΣ
Στο εργαστήρι αυτό μαθαίνουμε τις βασικές αρχές του σχεδίου, δημιουργούμε διάφορους χαρακτήρες, μπαίνουμε στον κόσμο των comics και των κινουμένων σχεδίων.
Σχεδιασμός με γεωμετρικά σχήματα - Έρευνα και προσχέδια - Πειραματισμός και χρήση υλικών - Χαρακτηριστικά των cartoons – Ανθρωπομορφισμός - Cartoon artists – Comics – Ιστορία- Σύνθεση εικόνων - Storyboards - Τεχνικές κινουμένων σχεδίων
Διδασκαλία: Παναγιώτα Μιχαήλ BA (Hons) Illustration for animation

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Στόχος του θεατρικού παιχνιδιού είναι η εκμάθηση βασικών θεατρικών τεχνικών. Αναγνωρίζουμε το χωροχρόνο και αντιλαμβανόμαστε τα όρια του. Μέσα από την υποκριτική τέχνη το παιδί αποκτά γενικές γνώσεις και διευρύνει τους ορίζοντες του.
Ελεύθερη έκφραση – Αυτοπεποίθηση – Ομαδικότητα - Σεβασμός στη διαφορετικότητα - Γνωριμία με το σώμα & τη φωνή μας - Αυτοσχεδιασμός - Παιχνίδια γνωριμίας & εμπιστοσύνης - Διαχείρηση των συναισθημάτων μας - Σωστή εκφορά του λόγου
Διδασκαλία: Παυλίνα Φλεβοτομά, ηθοποιός

ΘΕΑΤΡΟ & ΤΕΧΝΗ «Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ»
Ένα εργαστήρι που συνδυάζει το θέατρο με τα εικαστικά για μητέρες με παιδιά, 3-5 ετών. Δημιουργεί βαθύτερους δεσμούς μεταξύ μητέρας – παιδιού, προσφέροντας ποιοτικό και ουσιαστικό χρόνο μεταξύ των δύο. Διεγείρει την φαντασία και των δύο και έρχονται σε επαφή με την ιστορία δια μέσου της τέχνης και του θεάτρου.
Διδασκαλία: Παυλίνα Φλεβοτομά, ηθοποιός & Φωτεινή Χριστοδούλου, εικαστικός

ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ
Εργαστήρι μουσικής προπαιδείας για παιδιά 3.5 ετών και άνω.
Ταξιδεύουμε στον κόσμο της μουσικής μέσα από το παιχνίδι, την κίνηση, τη μουσική επένδυση παραμυθιών, τη δραματοποίηση και τον αυτοσχεδιασμό. Φτιάχνουμε μικρές ομάδες, συνεργαζόμαστε και αναπτύσσουμε τις εκφραστικές και δημιουργικές μας ικανότητες.
Μουσικά όργανα - Εκτέλεση κομματιών και ακροάσεις - Μουσική γραφή – Ανάγνωση –Τραγούδι – Παλμός - Ρυθμός - Τονικό ύψος – Ηχόχρωμα - Μουσικό θέατρο – Αυτοσχεδιασμός
Διδασκαλία: Μαρκέλλα Νεοκλέους, μουσικός

ΓΙΟΓΚΑ & ΧΟΡΟΣ “GROOVY KIDS”
Γιόγκα και μαθήματα χορού για παιδιά ηλικίας 4-8 και 9-12. Τα παιδιά εξερευνούν τον μαγικό κόσμο του χορού και της κίνησης με παιχνίδια που στοχεύουν στην καλλιέργεια των αισθήσεων και της αισθητικής τους, όπως και στην ανάπτυξη των γνωσιολογικών και κινησιολογικών δεξιοτήτων τους. Αναπτύσσουν γνωστικές ικανότητες, συγκέντρωση, δύναμη και ισορροπία διαμέσου της κίνησης. Μαθαίνουν τις βασικές στάσεις της γιόγκα, καθώς και σύντομες χορογραφίες εμπνευσμένες από τοπικούς μύθους και τα φυσικά στοιχεία του νησιού μας. Εργαστήρια διαθέσιμα για παιδιά με γονείς όπως και για ενήλικες.