Συναυλία Πιάνου για τέσσερα χέρια

Σάββατο,
20 Φεβρουαρίου 2016,
8μ.μ.

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 8μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία πιάνου στο Τεχνόπολις 20 με τις Κλειώ Παπαδιά και Στέφανη Σωτηρίου οι οποίες θα μας ξεναγήσουν στον κόσμο του πιανιστικού ρεπερτορίου για 4 χέρια.

Το ταξίδι ξεκινά στην Αυστρία με τα ζωηρά και χαρούμενα ηχοχρώματα του Mozart, με τη Σονάτα του σε Ρε μείζονα. Στη συνέχεια μας υποδέχεται ο Schubert με τις ανησυχίες και τον ρομαντισμό του, μέσα από τη Φαντασία του σε Φα ελάσσονα. Σειρά έχει ο Saint-Saëns που μας μεταφέρει σε έναν μεταφυσικό κόσμο, με χορευτική και συνάμα μακάβρια διάθεση με το έργο του "Dance Macabre" (διασκευή για 4 χέρια). Το σκηνικό, αλλάζει τελείως ο Γάλλος συνθέτης Satie, με δυναμικά, εξωστρεφή ηχοχρώματα και εκκεντρική διάθεση με το έργο του " La Belle Excentrique". Kαι σιγά-σιγά φτάνουμε στο τέλος της ξενάγησής μας ταξιδεύοντας στην Αργεντινή. Τι πιο όμορφο και αντιπροσωπευτικό, από ένα έργο βασισμένο σε ρυθμούς tango του Piazzola με τίτλο "Adios Nonino", με το οποίο ο συνθέτης, μέσα από ανάμεικτα συναισθήματα πόνου, πάθους, αγάπης και αναμνήσεων, αποχαιρετά τον πατέρα του μετά το θάνατό του.

Η συναυλία θα επαναληφθεί στη Λευκωσία την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Τεχνών Κάνθου στις 8μ.μ. (Αγίου Νικολάου 49, Παλλουριώτισσα, 1040, Λευκωσία.

Οι συναυλίες πραγματοποιούνται με την ευγενική στήριξη της εταίρειας Socrates Savvides των πιάνων KAWAI και του ωδείου Diapason Music Lab.

Είσοδος: 10 ευρώ (μαθητές 5 ευρώ)
Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420.

Το Τεχνόπολις 20 θα είναι ανοιχτό μισή ώρα νωρίτερα για καφέ και ποτό.

Η Κλειώ Παπαδιά είναι απόφοιτος του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με ειδίκευση στην Εκτέλεση Πιάνου (τάξεις Uwe Matschke και Πέτρου Βούβαρη). Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα Μουσικής Εκπαίδευσης από το Institute of Education του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Έχει επίσης αποκτήσει Δίπλωμα Πιάνου και Αρμονίας από το Ευρωπαϊκό Ωδείο Κύπρου, καθώς και Grade 6 των Royal Schools of Music στη Βιόλα. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια πιάνου, μουσικής δωματίου και μουσικής εκπαίδευσης σε Ελλάδα, Κύπρο, Αγγλία και Αυστρία. Έχει συμμετάσχει ως πιανίστα σε συναυλίες σε Κύπρο, Ελλάδα και Λονδίνο και ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Τελετή Λήξης του 29ου Παγκόσμιου Συνεδρίου για τη Μουσική Εκπαίδευση στο Πεκίνο (ISME, 2010). Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις στον τομέα της Παιδαγωγικής του Πιάνου και Μουσικής Εκπαίδευσης σε συνέδρια και ημερίδες της Παγκόσμιας και της Ελληνικής Ένωσης για τη Μουσική Εκπαίδευση (ISME, EEME). Έχει αποσπάσει υποτροφίες από το Ι.Κ.Υ. Ελλάδος και το Ίδρυμα Λεβέντη. Διδάσκει συστηματικά πιάνο από το 2008. Είναι καθηγήτρια πιάνου στα Μουσικά Λύκεια Κύπρου και στο ωδείο Piano Studio.

Η Στέφανη Σωτηρίου, γεννήθηκε στη Λάρνακα, το 1989. Σε ηλικία 8 ετών άρχισε τα πρώτα της μαθήματα πιάνου με τον Χρήστο Πεχλιβάνη και στη συνέχεια με τον σολίστα Δρ. Νικόλα Κωνσταντίνου. Το 2007 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το 2012, αποφοίτησε με πτυχίο στην κατεύθυνση Μουσικής Εκτέλεσης υπό την εποπτεία της διεθνούς φήμης, καθηγήτρια και πιανίστα, Έλενας Μουζάλα. Στα πλαίσια των σπουδών της, εκτός από το σολιστικό πιάνο, ασχολήθηκε με τη μουσική δωματίου, καθώς και με την παιδαγωγική του πιάνου, Έπαιξε με την ορχήστρα καθώς και με πολλά μουσικά σύνολα του Ιονίου Πανεπιστημίου. Πραγματοποίησε συναυλίες με σύνολα μουσικής δωματίου και σόλο πιάνο σε Ελλάδα και Κύπρο (Ιόνιος Ακαδημία, Αναγνωστική εταιρεία και Παλαιά Φιλαρμονική Κέρκυρας, Εταιρεία Ηπειρώτικων μελετών Ιωαννίνων, Φεστιβάλ Ξάνθης, Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας). Παρακολούθησε και έλαβε μέρος σε σεμινάρια, μουσικά συνέδρια, master classes πιάνου και μουσικής δωματίου με καθηγητές από Κύπρο, Ελλάδα και Εξωτερικό. Από τον Ιούνιο του 2012 έχει αναλάβει την πιανιστική συνοδεία της ερασιτεχνικής χορωδίας του ομίλου Αθηένου. Το 2013 εργάστηκε ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Λύκειο Λευκωσίας ενώ από το 2014 εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στο Μουσικό Λύκειο Λάρνακας. Επίσης, από το 2014 αποτελεί ένα από τα ιδρυτικά μέλη του επαγγελματικού φωνητικού συνόλου των “Professional Music Artists” του οποίου έχει αναλάβει και την πιανιστική συνοδεία. Τέλος τον Φεβρουάριο του 2015 άνοιξε τη δική της μουσική σχολή «Διαπασών» στην Αθηένου, σε συνεργασία με το Εθνικό Ωδείο Λάρνακας.