Συναυλία κλασικής μουσικής με έγχορδα & άρπα

Κυριακή,
17 Ιανουαρίου 2016,
5μ.μ.

Την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 5μ.μ. το Τεχνόπολις 20 φιλοξενεί το κουαρτέτο Amiche String Quartet σε μια συναυλία κλασικής μουσικής με πρόγραμμα για έγχορδα και άρπα.

Το Amiche String Quartet αποτελούν οι: Ayse Karaoglan (βιολί), Anna Wrobel (βιολί), Ewa Bartmann (βιόλα) και Μιράντα Παπανεοκλέους (βιολοντσέλο). Στην άρπα θα είναι η Κατερίνα Κίτσου από την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Louis Spohr, Claude Debussy και Arnold Bax.

Είσοδος: 10 ευρώ
Για κρατήσεις στο 70002420.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Amiche String Quartet
Τα μέλη του κουαρτέτου εγχόρδων Amiche συναντήθηκαν στο νησί της Κύπρου, όπου έχοντας βάλει στην άκρη τις πολιτιστικές, θρησκευτικές και πολιτικές τους διαφορές, έχουν κτίσει μια στενή φιλία και βρήκαν την κοινή τους γλώσσα μέσα από τη μουσική που εκτελούν.

Η ομάδα έκανε το ντεμπούτο της πριν από επτά χρόνια στο Παγκύπριο Φεστιβάλ Σύγχρονων Συνθετών. Και οι τέσσερις κυρίες είναι ευέλικτες μουσικοί οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν συμμετάσχει ενεργά στην πολιτιστική ζωή της Κύπρου, συμμετέχοντας σε όλες σχεδόν τις σημαντικές μουσικές εκδηλώσεις, είτε δίνοντας σόλο συναυλίες ή παίζοντας σε σύνολα μουσικής δωματίου. Επίσης, είναι μέλη της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου.

Ως ομάδα, έχουν παρουσιαστεί με επιτυχία σε όλη την Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Εκτός από τη σύγχρονη μουσική το ρεπερτόριό τους περιλαμβάνει κομμάτια από άλλες περιόδους, όπως την μπαρόκ, τη ρομαντική και την κλασική. Το όνομα της ομάδας προέρχεται από την ιταλική λέξη “amiche” που σημαίνει «φίλοι» πράγμα με το οποίο θα ήθελαν να είναι γνωστοί ως.

Κατερίνα Κίτσου
Η Κατερίνα Κίτσου γεννήθηκε στη Θεσ/νίκη. Το πρώτο δίπλωμα άρπας το πήρε με Άριστα παμψηφεί και βραβείο από το Κ.Ω.Θ. Συνέχισε στη Musikhochschule της Κολωνίας, στην τάξη της Han-An Liu παίρνοντας δίπλωμα και Konzertexamen με Άριστα.

Επίσης σπούδασε μουσική δωματίου στο Rotterdams Akademie, με τον Vladimir Mendelssohn. Παράλληλα σπούδασε βιολί και έχει δίπλωμα μονωδίας με άριστα παμψηφεί. Υπήρξε υπότροφος του Ωνασείου Ιδρύματος και του Ο.Μ.Μ.Α. Παρακολούθησε σεμινάρια με τους: Roncea, Kondonassis, Pascuali, Storck, Moretti, Boden και Mathieu. Επίσης τα δυο τελευταία χρόνια παρακολούθησε σεμινάρια Baroque τραγουδιού με την Νάντια Φιόρου. Βραβεύτηκε στον Διαγωνισμό Άρπας "Associazione Rovere d'Oro" στην Ιταλία, αποσπώ-ντας άριστες κριτικές. Υπήρξε μέλος της Ορχήστρας του Siegburg Γερμανίας, με την οποία συνέπραξε και ως σολίστ. Πήρε μέρος - ως μέλος του Ensemble für Neue Musik M.Η.K. - στο Musik Triennale της Κολωνίας με έργα του G. Kúrtag, και την ίδια χρονιά έπαιξε ως σολίστ με την E. S. O. Συμμετείχε στα φεστιβάλ Δημητρίων, «Incontri Musicali d’ Estate» στη Σικελία, ″St. George International festival of music″ ως σολίστ σε κοντσέρτα και έργα μουσικής δωματίου καθώς και σε παραγωγές του Ο.Μ.Μ.Θ., Ο.Μ.Μ.Α., Κ.Θ.Β.Ε. Το 2013 συνέπραξε ως σολίστ με τους «ORPHEUS SOLOISTS» το έργο του G.Menotti Triplo concerto a tre, με την Κ.Ο.Θ. Μεταξύ των καλλιτεχνών που συνεργάστηκε είναι οι: Vl. Mendelssohn, P. Jundt, K. Nikkanen, Σ. Θεοδωρίδου, S. Numata, C. Henkel, M. Jin, Duo Porfiris – Mueller. Έδωσε συναυλίες σε Ιταλία, Ελβετία, Γερμανία, Ολλανδία, Ιρλανδία. Ισπανία, Βέλγιο, Κύπρο και Ελλάδα. Συνεργάστηκε με τους μαέστρους: Eötvös, Luig, Wagner, Stockhammer κ.ά. Ήταν μέλος επιτροπής στους διαγωνισμούς "Jugend Musiziert" και "Musizierende Jugend im Rhein - Sieg - Kreis" και από το 2012 αποτελεί τακτικό μέλος της επιτροπής στο Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου για νέους καλλιτέχνες των «ORPHEUS SOLOISTS».

Ηχογράφησε για την W.D.R. καθώς και τα έργα των G. Pierne – Concerto for harp, H. Purcell – Ground for solo harp, Eug. Bozza – Atmospheres. Το 2011 κυκλοφόρησε το CD "Ομήρου Οδύσσεια" σε μουσική Ν. Καραντζή και στο τραγούδι Σ. Γιαννάτου, όπου έπαιξε άρπα.

Από το 2004 είναι μέλος της Ορχήστρας Δωματίου «ORPHEUS SOLOISTS» και συνεργάζεται τακτικά από το 2005 με την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσ/νίκης. Από το 2006 διδάσκει στο Κ.Ω.Θ.

Από το 2012 δίνει master classes στην άρπα στο ″St. George International festival of music″.

Παίρνοντας αφορμή από τη διδασκαλία ενός ιδιαίτερου οργάνου και έχοντας την επιθυμία να μεταδώσει η Κατερίνα Κίτσου στις μαθήτριές της, την αγάπη της για τη μουσική δωματίου, δημιούργησε ένα ξεχωριστό σχήμα το ″PerHarps″ στην πόλη και στη χώρα μας, έργα του οποίου στηρίζονται κατά κύριο λόγο σε προσωπικές της διασκευές.