Παιδικό πρόγραμμα προβολών ταινιών και εργαστήρι για παιδιά στο 14o Διεθνές Φεστιβάλ του σινεμά Animation στην ύπαιθρο - Όψεις του κόσμου

Παιδικό πρόγραμμα προβολών ταινιών
Δευτέρα - Τετάρτη, 13 - 15 Ιουλίου, 20:45.

Εργαστήρι για παιδιά
Δευτέρα - Τρίτη, 18:30 - 20:30.
Συμμετοχή: 5 ευρώ (και για τις 2 ημέρες).

Έκθεση storyboards από το εργαστήρι των παιδιών
Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, 19:30.

Με το βλέμμα στραμμένο στον άνθρωπο και την κοινωνία, το Διεθνές Φεστιβάλ του Σινεμά Animation στην Ύπαιθρο Όψεις του Κόσμου, εισέρχεται δυναμικά στην 14η διοργάνωσή του που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 – 18 Ιουλίου, στη Μεσαιωνική Αγρέπαυλη -Αρχαιολογικός χώρος Παλαιπάφου στα Κουκλιά, στο Μουσείον Χαρακτικής Χαμπή και στον Πολιτιστικό χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο.

Με μοναδικό τους όπλο τα όνειρα και την ποίηση στην τέχνη, περισσότεροι από 40 διακεκριμένοι ανεξάρτητοι δημιουργοί από κάθε γωνιά του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένων και Κυπρίων, καταθέτουν με το έργο τους μηνύματα και προβληματισμούς με κύριο άξονα τον άνθρωπο που μάχεται στοχεύοντας στην ομορφιά του κόσμου.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί παιδικό πρόγραμμα προβολών στην υπαίθρια αυλή του Τεχνόπολις 20, Δευτέρα – Τετάρτη, 13 – 15 Ιουλίου, όπου το παιδικό κοινό του φεστιβάλ θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει παιδικές ταινίες όπως Prince Ki-Ki-Do της Grega Mastnak, The Elephant and the Bycycle της Olesya Shchukina, Nikola Tesla’s Secret Laboratory του Bruno Razum, Ivan and the Wolf της Anna Levinson, Caterpillar and Hen της Michela Donini, Children’s time της Nina Bisyarina, Lune των Toma Leroux και Patric Delage, A little star της Svetlana Andrianova και πολλές άλλες. Ώρα έναρξης 20:45.

Παράλληλα η cartoon artist Παναγιώτα Μιχαήλ θα διεξάγει εργαστήρι storyboard/ εικονογράφησης για μικρά παιδιά (Δευτέρα – Τρίτη, 18:30 – 20:30, συμμετοχή 5 ευρώ και για τις 2 ημέρες). Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν πληροφορίες για τη δημιουργία των κινουμένων σχεδίων και θα αναπτύξουν τα δικά τους storyboards με το οπτικό σενάριο μιας ιστοριούλας που θα τους δοθεί. Με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου, την Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2015, από τις 19:30 οι επισκέπτες θα μπορούν θα θαυμάσουν τις δημιουργίες των παιδιών σε μια μικρή έκθεση "Storyboards" με εικόνες και κείμενα. Για κρατήσεις και πληροφορίες στο 70002420.

Περισσότερες πληροφορίες και συνεχής ενημέρωση για το Φεστιβάλ θα αναρτάται στην ιστοσελίδα www.animafest.com.cy. Για άμεση ενημέρωση και επικοινωνία, κάντε like στο Facebook/Animafest Cyprus.