«Από τον Bach στον Χατζιδάκι»: Συναυλία με το Duetto Barocco

Παρασκευή,
10 Ιουλίου 2015,
8.30 μ.μ.

Την Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015, ώρα 8.30 μ.μ. το Duetto Barocco θα παρουσιάσει συναυλία με τίτλο «Από τον Bach στον Χατζιδάκι», στο Τεχνόπολις 20, με τον Θεόδωρο Κρασίδη στο φλάουτο και την Ευγενία Καραπατάκη στο τσέλο.

Ελάτε για ένα όμορφο μουσικό απόγευμα, με έργα των J.S. Bach, W.A. Mozart, E. Elgar, C. Gardel αλλά και με γνωστές μελωδίες σε όλους, του Μ. Χατζιδάκι.

Είσοδος: 10 ευρώ

Απαραίτητη η προκράτηση εισιτηρίων στο 70002420. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Θεόδωρος Κρασίδης: Φλάουτο
Σπούδασε στη Βουλγαρία στην Εθνική Μουσική Ακαδημία «Pancho Vladigerov» της Σόφιας στις τάξεις της Prof. Lidia Oschavkova, απ’ όπου πήρε Bachelor (Hons)και Master (Hons) στο φλάουτο και στην μουσική δωματίου. Με την επιστροφή του στην Κύπρο, και μέχρι το 2004 εργοδοτήθηκε ως μόνιμο μέλος στην Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου ως υποκορηφαίος στο Φλάουτο και Πίκολο. Εργάζεται σήμερα ως καθηγητής μουσικής στη Μέση Εκπαίδευση και ως καθηγητής Φλάουτου και Μουσικής Δωματίου στα Μουσικά Λύκεια Λεμεσού και Πάφου. Συμμετέχει με ποικίλα μουσικά σχήματα τόσο στην Κύπρο (π.χ. Διάσταση, Κουαρτέτο Δήμου Λεμεσού, κ.ά.) όσο και στο εξωτερικό (π.χ. Αγγλία,
Γαλλία, Γερμανία, Δανία, Ελλάδα, Λίβανο, Σουηδία κ.α.). Έχει συνεργαστεί επίσης με διάφορους καλλιτέχνες τόσο του διεθνούς όσο και του ελληνικού μουσικού στερεώματος. όπως τους Deborah Myers, Βενετσάνου, Θαλασσινό, Αλκίνοο Ιωαννίδη, Νταλάρα, Σαββόπουλο, Μάριο Τόκα, Μάριο Φραγκούλη, Ζορπαλά, Βασίλη Λέκα, Γαργανουράκη κ.ά. Είναι εμπνευστής και ιδρυτικό μέλος του Duetto Barocco (Φλάουτο και Τσέλο) και το 2014, με δική του πρωτοβουλία ίδρυσε την μοναδική στα δρώμενα της Κύπρου, Ορχήστρα Φλάουτων, Flautissimo Limassol Flute Choir και Flautissimo Quartet. Τα σχήματα δραστηριοποιούνται ήδη επιτυχώς με βραδινές παρουσιάσεις και συναυλίες.

Ευγενία Καραπατάκη: Βιολοντσέλο
Πήρε δίπλωμα L.T.C.L στο Βιολοντσέλο από το Trinity College of Music. Υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου από το 1989 μέχρι το 2004. Παρακολούθησε επίσης με κρατική υποτροφία σειρά master classes σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες. Επιπρόσθετα, συμμετείχε σε αρκετά μουσικά φεστιβάλ. Σαν βιολοντσελίστρια έχει συνεργαστεί με γνωστά ονόματα στο χώρο της μουσικής όπως: Εmma Shaplin, Γιώργο Νταλάρα, Μάριο Φραγκούλη, Νένα Βενετσάνου, Παντελή Θαλασσινό, Β. Λέκκα, Βίκυ Λέαντρος, Χατζής, Καλλιόπη Βέττα και πολλούς άλλους. Έχει επίσης συνεργαστεί με καταξιωμένους Κύπριους συνθέτες στο ανέβασμα πολλών παραγωγών τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Είναι ιδρυτικό μέλος της Καμεράτα Λεμεσού (Ορχήστρας εγχόρδων) και του Duetto Barocco (Φλάουτο και Τσέλο). Έχει διδάξει τσέλο στο Μουσικό Λύκειο “Μάριος Τόκας” Λεμεσού από το 2006 στο 2013, ενώ. Εργάζεται σαν μουσικός στην δημοτική εκπαίδευση.