«Αλλοτινές μου εποχές» μια παράσταση τιμής στον Απόστολο Καλδάρα

Πέμπτη,
18 Ιουνίου 2015,
20:30.

Μια καινούρια παράσταση από το καταξιωμένο στο χώρο συγκρότημα Έπεα Πτερόεντα έχει προγραμματιστεί την Πέμπτη, 18 Ιουνίου 2015, ώρα 21.00 στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο.

Μετά από παράκληση πολλών φίλων της καλής ελληνικής μουσικής, ιδιαίτερα μετά τις επιτυχημένες βραδιές «100 χρόνια Βασίλης Τσιτσάνης», η ομάδα επανέρχεται με μία νέα μουσική πρόταση, προς τιμήν του μεγάλου συνθέτη Απόστολου Καλδάρα. Παρουσιάζουν τα τραγούδια του με τον, ομολογουμένως, εντυπωσιακό και νοσταλγικό ήχο, με αυθεντικό αναλογικό/λαμπάτο εξοπλισμό, μεταφέροντας έτσι το κοινό σε... αλλοτινές εποχές. Χρησιμοποιούν περίτεχνα, μεταξύ άλλων, μαγνήτες Ιdeal, λαμπάτους Fender ενισχυτές, αναλογικά μικρόφωνα και τρίχορδα μπουζούκια. Όλα αυτά παρασύρουν αβίαστα το κοινό στο τραγούδι, το χορό και τη διασκέδαση, σαν ένα μέρος μιας μεγάλης παρέας.

Ο δημοσιογράφος Πάνος Γεραμάνης λεει χαρακτηριστικά: «Ένας από τους σημαντικότερους κρίκους ανάμεσα στο ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι, ο συνθέτης του θρυλικού Νύχτωσε χωρίς φεγγάρι, πλούτισε επί 45 ολόκληρα χρόνια – με την παρουσία και, φυσικά, με το έργο του – τον σύγχρονο λαϊκό πολιτισμό.[...] Η μουσική πρωτοπορία και οι μεγάλες καινοτομίες είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το εμπνευσμένο έργο του Απόστολου Καλδάρα. [...] Μια πανδαισία από λόγια, μελωδίες και φωνές είναι τα τραγούδια του Καλδάρα και δεν υπάρχει μέρα ή νύχτα που να μην ακουστούν σε κέντρα διασκέδασης, σε μουσικές σκηνές ή από ραδιόφωνα και τηλεοράσεις: Ό,τι αγαπάω εγώ πεθαίνει, Φέρτε μια κούπα με κρασί, Όνειρο απατηλό, Μου σπάσανε τον μπαγλαμά, Ένα τραγούδι απ'τ'Αλγέρι κ.ά.». Τραγούδια που πρωτοερμηνεύτηκαν από σπουδαίες φωνές της Ελλάδας, των Γρηγόρη Μπιθικώτση, Σταμάτη Κόκοτα, Στράτου Διονυσίου, Βίκυς Μοσχολιού και πολλών άλλων και έγιναν μεγάλες επιτυχίες.
Όπως αναφέρει ο γιος του, Κώστας Καλδάρας στο συνοδευτικό βιβλιαράκι του CD «Στον Απόστολο με αγάπη»: «Η ανάγκη του για τη σύνθεση δεν τον άφησε να προσηλωθεί –επαναπαυόμενος- στην ασφάλεια της παράδοσης, αλλά με βάση αυτήν, να συμβαδίζει των εποχών, των τάσεων και προπάντων της ψυχής του».

Την παράσταση στηρίζουν o Δικηγορικός Σύλλογος Πάφου, La Bodega Cava και η Πολιτιστική Κίνηση Γεροσκήπου.

Παίζουν οι μουσικοί:
Ελένη Κωνσταντίνου - λαϊκή κιθάρα
Γιώργος Φούντος – τρίχορδο μπουζούκι
Γιώργος Κωνσταντίνου – τρίχορδο μπουζούκι
Παύλος Μιχαηλίδης – βιολί, μπαγλαμά
Κώστας Χαλλούμας – κοντραμπάσο

Διεύθυνση παραγωγής – Δανάη Κωνσταντίνου
Οργάνωση παραγωγής – Κώστας Χαλλούμας

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις: 70002420
Περιορισμένος αριθμός θέσεων