Θεατρική Παράσταση: Τρεις Τραγικά Αστείες Ιστορίες «Ο αρχιτέκτων – μηχανικός Κρινουκώφ». «Διάλογος με ένα σκύλο». «Η ακρόαση»

Παρασκευή,
17 Απριλίου 2015,
20.30.

Ο Πολιτιστικός Χώρος «Τεχνόπολις 20» παρουσιάζει το έργο «Τρεις Τραγικά Αστείες Ιστορίες» του μεγάλου Ρώσου συγγραφέα Άντων Τσέχωφ, σε σκηνοθεσία Φώτου Φωτιάδη, την Παρασκευή, 17 Απριλίου στις 20.30.

Τρεις τραγικά αστείες ιστορίες για τρεις διαφορετικούς ανθρώπους, δύο άντρες και μία κοπέλα. Ο πρώτος, ο αρχιτέκτων και μηχανικός Κρινουκώφ μας μιλά για τη ζωή του και ξαναζεί όλες τις εμπειρίες που πέρασε με μια μικροτραγουδίστρια φιλεναδίτσα που είχε και κάποια άλλα χαρακτηριστικά επεισόδια της ζωής του. Όλα όσα λέει φανερώνουν την πίκρα του και τον θυμό του γιατί ο κόσμος της Μόσχας και της Πετρούπολης δεν σέβεται όσο πρέπει τους ανθρώπους του πολιτισμού και της επιστήμης, ενώ ενθουσιάζετε για τις ψευτοκαλλιτέχνιδες, τους ψευτοαθλητές, τους τυχοδιώκτες κ.λ.π. Μήπως και σήμερα δεν συμβαίνουν τα ίδια παντού;

Στο δεύτερο μονόπρακτο ο Ρωμάνκωφ, ένας ανώτατος κυβερνητικός υπάλληλος βασανίζεται από τύψεις και σε μια έξαρση ειλικρίνειας προχωρεί σε μια εξομολόγηση σε ένα σκύλο, για τα κακά που έκανε στη ζωή του. Συνομιλεί με τον σκύλο και εκμυστηρεύεται το παρελθόν του στο ζώο. Ένα παρελθόν για γέλια και κλάματα.

Τέλος, στο τρίτο μέρος μια νεαρή κοπέλα, ηθοποιός, πηγαίνει από την Οντέσσα στη Μόσχα, για να περάσει από ακρόαση για το ανέβασμα ενός έργου του Τσέχωφ. Εξεταστής είναι ο ίδιος ο συγγραφέας και η κοπέλα αφού ξεπεράσει το πρώτο τράκ, διεκδικεί με ταλέντο και αποφασιστικότητα ένα ρόλο στο έργο Η επαρχιώτισσα κερδίζει τον πρωτευουσιάνο.

Και τα τρία έργα έχουν μια αμεσότητα και ταιριάζουν απόλυτα στο χώρο του Τεχνόπολις 20 μετά την επιτυχία που είχε στο Foyer του «θέατρο ένα».

Σκηνοθεσία: Φώτος Φωτιάδης,
Πρωταγωνιστούν: Μανώλης Μιχαηλίδης, Γιώργος Τζωρτζής, Πέννυ Φοινίρη,

Εισιτήρια: €10 / €8 (μαθητές, στρατιώτες, άνεργοι).
Κρατήσεις και πληροφορίες στο 70002420. Περιορισμένος αριθμός θέσεων.