Event Details

Reservations Until:25/08/2020 18:00
Starts on:25/08/2020 20:00
Ends on:25/08/2020 22:00

Description

Ο Ερμής Μιχαήλ, ο Στέλιος Ξυδιάς και ο Αντρέας Ροδοσθένους παίζουν μουσική μαζί για πάνω από 10 χρόνια τώρα. Ανακαλύπτοντας πάντα νέους τρόπους εποικοινωνίας επι σκηνής, και βασισμένοι στο στοιχείο του αυτοσχεδιασμού, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα από το ρεπερτόριο της κλασσικής τζαζ μουσικής αλλά και μοντέρνες τζαζ συνθέσεις, στον κήπο του Τεχνόπολις 20, την Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020, ώρα 8μμ.

Στον χώρο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.

Είσοδος: 12 ευρώ
MONO με κρατήσεις. Μειωμένος αριθμός θέσεων λόγω των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού.
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ τηλεφωνικώς στο 70002420.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Ερμής Μιχαήλ (1988), καθηγητής Τζαζ Κιθάρας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας απο το 2013, είναι ένας από τους πιο δραστήριους μουσικούς του νησιού. Το 2008 έγινε δεκτός στο κονσερβατόριο του Ρότερνταμ (Τμήμα Τζαζ). Έπαιξε στο «North Sea Jazz Festiva;» το 2010 ως μέλος της Big Band του Ρότερνταμ. Το 2011 ολοκλήρωσε το πτυχίο Bachelor Music (Jazz Guitar) με τιμητικές διακρίσεις. Το 2012, ο Ερμής Μιχαήλ κέρδισε το 1ο βραβείο στο Διαγωνισμό Υποτροφιών του Ιδρύματος Νικολάου Οικονόμου (NEF). Το 2014 ολοκλήρωσε το μάστερ στη Τζαζ Κίθαρα στο κονσερβατόριο του Ρότερνταμ (Codarts). Από τότε συνεργάζεται με πολλούς αξιόλογους μουσικούς όπως ο Gilad Atzmon, ο Tony Lakatos, η Αλεξία Βασιλείου, ο Ed Verhoeff και ο Damian Erksin δίνοντας παραστάσεις σε φεστιβάλ του νησιού και στο εξωτερικό. Παράλληλα, έπαιξε στην ηχογράφηση του άλμπουμ "As It" (2016) του Cahit Kutrafali και έχει εναρμονίσει και ενορχηστρωσει τη μουσική του album "EP Amalgamation Project" (2014) της Βασιλικής Αναστασίου, καθώς και το νέο άλμπουμ το 2017 το οποίο παρουσιάσαν στο Μόναχο «Zyprischer Fruhlin 2017». Το 2016 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο του άλμπουμ "Minor Change" με τις αυθεντικές του συνθέσεις οπου το έχουν παρουσιάσει σε φεστιβάλ Κύπρο, Βερολίνο και Ολλανδία. Έχει επίσης συνθέσει μουσική για το 13ο Φεστιβάλ Θερινής Χορού: Skytali. Στο παρόν στάδιο εμφανίζεται με “Free Over Four”, “Fuzz Bus”, “Sung Mellow”, “Amalgamation Project”, “Trio Misterioso”, “Alkis Agathokleous 5tet” ,“Cahit Kutrafali Group” “Ermis Michail Quintet” σε σκηνές και φεστιβάλ στην Κύπρο και εξωτερικό σαν κιθαρίστας και ενορχηστρωτής.

O Ανδρέας Ροδοσθένους γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1977 και άρχισε να παίζει μουσική από πολύ μικρή ηλικία, αυτοδίδακτος. Σπούδασε στο Ωδείο του Ρότερνταμ, Ολλανδία όπου είχε την ευκαιρία να παίξει μαζί με τους Annaelis DeJong, Thierry Castel, Ilja Reijngoud σε μουσικά σκηνικά όπως το Bim Haus, το Dizzy Jazz Club, το Theatre De Evenaar και πολλά άλλα. Είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί και να καταγράψει με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Χριστόφορο Κροκίδη στην Ελλάδα καθώς και τοπικούς καλλιτέχνες όπως ο Σάββας Χουβάρτας, η Βασιλική Αναστασίου, η Νικόλ Αρντανίτου και Σάββα Ισοβίτη. Έχει καταγράψει και κυκλοφορήσει τη δική του μουσική στο cd "Simplicity" το 2015, μαζί με τους μουσικούς, τον Γιώργο Μορφίτη στο πιάνο, τον Άλκη Αγαθοκλέους τον νευ και τον Στέλιο Ξυδιά στα τύμπανα. Έχει εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως το φεστιβάλ Fusion στη Γερμανία, το φεστιβάλ τζαζ EUNIC στο Βερολίνο, το φεστιβάλ τζαζ της Τεχνόπολης στην Αθήνα και η μουσική LX στο Louxembourg.

Ο Στέλιος Ξυδιάς γεννήθηκε στην Λεμεσό (Κύπρος). Σπούδασε στο κονσερβατόριο του Ρόττερνταμ όπου και αποφοίτησε το 2011. Έχει κερδίσει υποτροφία από το ίδρυμα Οικονόμου το 2009. Γνωστός για την ευελιξία του από παραδοσιακή τζαζ σε μοντέρνα και άλλα στύλ, είναι από τους πιο γνωστούς και πολυζητημένους ντράμερ στην Κύπρο. Συνεργάστηκε με όλους τους γνωστούς μουσικούς στην Κύπρο αλλά και με διεθνή μουσικούς όπως ο Guthrie Govan (Κιθάρα), Gilad Atzmon (σαξόφωνο), Offer Gannor (ιθάρα), Damien Erskine (μπάσο) και άλλους. Ενώ μένει στην Λεμεσό σαν βάση, αυτό δεν τον εμποδίζει από το να ταξιδεύει και σε άλλες πόλεις της ευρώπης για φεστιβάλς όπως το Βερολίνο, Αθήνα, Ρόττερνταμ, Λονδίνο κα. Συμμετέχει σε δισκογραφικές δουλειές καλλιτεχνών όπως τους Mighty Sugarcane, Cahit Kutrafali, Buray, Αντρέας Ροδοσθένους κα. Έχει επίσης κυκλοφορήσει το δικό του προσωπικό δίσκο το 2014 με τίτλο “Silence” το οποίο η μουσική είναι εξολοκλήρου για τύμπανα. Το 2018 έχει ξεκινήσει συνεργασία και αντιπροσωπεύει τους Bosphorus Cymbals. Ο Στέλιος είναι επίσης καθηγητής τυμπάνων σε μερικές από τις μεγάλες σχολές μουσικής στην Λεμεσό.

Location

Bigger Smaller

Reservation

Price:
€ 12.00
Sign in or Sign up to make a reservation