Event Details

Reservations Until:05/08/2020 14:00
Starts on:05/08/2020 20:00
Ends on:05/08/2020 22:00

Description

Κάτω από τον έναστρο ουρανό και το αυγουστιάτικο φεγγάρι, η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου δίνει ραντεβού με τον Ευαγόρα Καραγιώργη σε ένα όμορφο μουσικό ταξίδι με την μαγική φωνή της Παυλίνας, με ήχους από κιθάρα, λαούτο και πιάνο, στον κήπο του Τεχνόπολις 20, την Τετάρτη, 5 Αυγούστου 2020, στις 8μμ.

Για αρκετά χρόνια, η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου συνεργάστηκε σε συναυλίες αλλά και στη δισκογραφία παρουσιάζοντας κομμάτια/συνθέσεις του Ευαγόρα Καραγιώργη. Με την ευκαιρία πρόσφατης συνεργασίας τους στο Καφενείο Βαλίτσα στη Λευκωσία, σκαλίζοντας παλιά δεφτέρια και νότες, διεύρυναν τον μουσικό τους χάρτη με άλλες μουσικές περιπλανήσεις. Σε αυτή τη μουσική παράσταση, θα ακουστούν μουσικές και τραγούδια βγαλμένα μέσα από μεταξένια μαντήλια, μουσικές και τραγούδια που φτιάχτηκαν για θεατρικές παραστάσεις με τον παλιό τρόπο σκέψης, αλλά ηχούν φρέσκιες στ’ αυτιά μας. Θα ακουστούν τραγούδια που αγαπήσαμε και αγαπήσατε, τραγούδια που μας ταξίδεψαν και σας ταξίδεψαν μέσα στον χρόνο: τον παρόντα, τον παρελθόντα και τον μέλλοντα.

Στον χώρο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.

Είσοδος: 10 ευρώ
MONO με κρατήσεις. Μειωμένος αριθμός θέσεων λόγω των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού.
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ τηλεφωνικώς στο 70002420.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ευαγόρας Καραγιώργης: Γεννήθηκε στην Τσάδα της Πάφου το 1957. Σπούδασε μουσική στη Νέα Υόρκη (1982-88) στο Aaron Copland School of Music, CUNY. Μελέτησε αρμονία με τον Allen Brings και σύνθεση με τον Leo Kraft (1982-1988) παίρνοντας το B.A. in Music and M.A. in Music Composition. Κατά το 1988-89, συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο N.Y.U., στη σύνθεση με τον Menahem Zur και Φιλοσοφία της τέχνης με τον David Echer, Εθνομουσικολογία και Ηλεκτρονική μουσική. Από τo 1989 δίδαξε μουσική σε σχολεία της Μέσης Εκπαίδευσης και στη συνέχεια πήρε θέση Διευθυντή Μ.Ε. Από το 1990 συνεργάστηκε με πολλά θεατρικά σχήματα (ΘΟΚ, ΕΘΑΛ, Σατιρικό, ΘΕΠΑΚ) γράφοντας μουσική για πολλές θεατρικές παραστάσεις. Έγραψε μουσική για ταινίες και για την τηλεόραση, έργα για κιθάρα, για μικτά μουσικά σύνολα, για σύνολα μουσικής δωματίου, ηλεκτρονική μουσική, πειραματική μουσική καθώς και έργα για συμφωνική ορχήστρα. Έχει εκδώσει σειρά ψηφιακών δίσκων με κύκλους τραγουδιών και δικές του μουσικές. Έργα του συμπεριλαμβάνονται σε εκδόσεις του Κέντρου Κυπρίων Συνθετών. Έδωσε συναυλίες και παρουσίασε έργα του στην Κύπρο, Κρήτη, Ελλάδα, Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αλβανία, Τσεχία και Σλοβακία.

Η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1982. Σπούδασε Μουσικολογία στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών. Πήρε πτυχίο κιθάρας από το Trinity College of London, καθώς και το 8th grade στο Piano Performance και στο Theory of Music από το ίδιο Ίδρυμα. Διδάχθηκε Πολυφωνικό Ηπειρώτικο Τραγούδι στο Μουσείο Ελληνικών Λαικών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη. Για χρόνια υπήρξε μέλος του πολυφωνικού συνόλου Χαονία συμμετέχοντας σε παραστάσεις και Φεστιβάλς στην Ελλάδα. Ως ηθοποιός έπαιξε στα έργα “Life of Brian” και ‘High Fidelity”της Θεατρικής ομάδας «Ατραπός». Συμμετείχε στο έργο του Θ.Ε.ΠΑ.Κ. «Το άσμα του γιοφυριού» που παρουσιάστηκε σε Βαρκελώνη και Γρανάδα. Έζησε μια δεκαετία στην Αθήνα ως μουσικός, τραγουδοποιός, ερμηνεύτρια, και καθηγήτρια κιθάρας και θεωρητικών. Εκπροσώπησε πολλές φορές την Κύπρο σε συναυλίες και σε Πανευρωπαικά και Διεθνή μουσικά φεστιβάλς στο εξωτερικό (Αγγλία, Γαλλία, Γερμανία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο, Ισπανία, Σερβία, Σλοβακία, Τσεχία).
Συνεργάστηκε με τους Μιχάλη Χριστοδουλίδη, Ευαγόρα Καραγιώργη, Στέλλα Κυπραίου, Βασίλη Λέκκα, Ηλία Λιούγκο, Αλίκη Καγιαλόγλου, Δώρο Δημοσθένους, Ορχήστρα Χρωμάτων,Ίρις, Ηλία Βαμβακούση, Σάββα Χουβαρτά, Λευτέρη Μουμτζή, Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, The Handmade Band, Τραυματίες Καναπέ και πολλούς άλλους. Συμμετέχει σε 11 εκδόσεις CD. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Κύπρο ως καθηγήτρια κιθάρας και θεωρητικών, ενώ παράλληλα διδάσκει και παρουσιάζει Πολυφωνικά Ηπειρώτικα και «Κατω-Ιταλιάνικα» τραγούδια με το Πολυφωνικό Σύνολο της ομάδας «Ειδεκανού». Δίνει συναυλίες σόλο αλλά και με διάφορες μπάντες στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Location

Bigger Smaller