Event Details

Reservations Until:03/08/2020 15:00
Starts on:03/08/2020 20:00
Ends on:03/08/2020 22:00

Description

Το Τεχνόπολις 20 σας προσκαλεί στον κήπο του να απολαύσετε τους Trio Frisson, μια από τις κορυφαίες Soul μπάντες στην Κύπρο, τη Δευτέρα, 3 Αυγούστου, στις 8μμ, σε ένα μοναδικό μουσικό μείγμα με στοιχεία της Soul, Reggae, RnB, που ενισχύονται με ήχους τόσο της World όσο και της Jazz μουσικής.

Η μπάντα αποτελείται από τους Jamie Paul στα φωνητικά και στα πλήκτρα, Βύρωνα Αθηνοδώρου στο μπάσο και β’ φωνητικά και τον Λευτέρη Λευκάτη στα τύμπανα. Το πρώτο τους άλμπουμ 'Great Escapes' (2013) περιέχει 11 πρωτότυπα κομμάτια και φιλοξενεί εξαιρετικούς μουσικούς, εμπλουτίζοντας τον ήχο με στοιχεία τρομπέτας, βιολιού και κιθάρας. Τώρα ολοκληρώνουν το δεύτερο άλμπουμ τους.

Πρόσφατα παρουσιάστηκαν στο Cyprus World Music & Jazz Showcase, Afro Banana Festival, Fengaros Festival, Windcraft Festival, Farma Projekt Festival, Moonwalk Paralimni Festival, Street Life Festival, Sarah’s Jazz Club και άλλους χώρους.

FB: https://www.facebook.com/TrioFrisson
IG: https://www.instagram.com/triofrisson

Στον χώρο λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί και ακολουθούνται όλοι οι κανόνες υγιεινής, για την δική σας προσωπική ασφάλεια και υγεία.

Είσοδος: 12 ευρώ
MONO με κρατήσεις. Μειωμένος αριθμός θέσεων λόγω των μέτρων που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορονοϊού.
ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ τηλεφωνικώς στο 70002420.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Jamie Paul (φωνητικά & πλήκτρα): Ο Jamie Paul είναι ο κύριος συνθέτης του Trio Frisson και οι διάφορες επιρροές αλλά και η μεγάλη πείρα του μπορούν να ανιχνευτούν σε βάθος στα κομμάτια που γράφει. Η εμπειρία του σαν στιχουργός περιλαμβάνει πολύπλοκα ρυθμικά μοτίβα, μεταφορές, φιλοσοφία και πάνω από όλα ποίηση. Από την ηλικία των 12, ο Jamie παρουσιάζει τις συνθέσεις του στο κοινό. Δουλεύοντας με σχήματα Jazz καθόλη την διάρκεια της εφηβικής του ηλικίας στην γενέτειρα του Sheffield, δημιούργησε μια μεγάλη ποικιλία από ηχογραφήσεις, συνθέσεις και εκτελέσεις δικών του παραγωγών. Τα τελευταία χρόνια αντικατοπτρίζουν τις πολλές και διαφορετικές του ικανότητες. Συνέθεσε και ενορχήστρωσε μουσική για την περιοδεία των νικητών του X-factor (Ελλάδας) και Greek Idol, όπως επίσης και μια guest εμφάνιση για φωνητικά στο επόμενο δίσκο του Άγγλου παραγωγού, Huw (Rope-a-Dope Δισκογραφική).

Βύρωνα Αθηνοδώρου (μπάσο): Το ενδιαφέρον του Βύρωνα Αθηνοδώρου για τη μουσική και κυρίως για την κλασική κιθάρα και το μπάσο ξεκίνησε κατά την πρώιμη παιδική του ηλικία. Το πάθος του τον οδήγησε στην Ελλάδα για να σπουδάσει Μουσική Σύνθεση στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο της Κέρκυρας, υπό τον Ιωσήφ Παπαδάτο. Μετά την απόκτηση του πτυχίου του, ο Βύρωνας παρακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο θέμα στο Πανεπιστήμιο του Υόρκ στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπό τον Roger Marsh. Για τα πτυχία του έλαβε υποτροφίες από τα Ιδρύματα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου και Ελλάδας. Αργότερα, συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην κλασσική κιθάρα στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας με υποτροφία του πανεπιστημίου. Ο Βύρωνας έκανε επίσης masterclasses με τον Leo Brouwer (συνθέτη, κιθαρίστα), τον Wolfgang Jungwirth (κιθαρίστα), τον Damian Erskine (μπασίστα), Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπασίστα) και άλλους. Κατά την διάρκεια της καριέρας του, ο Βύρωνας συνεργάστηκε και έπαιξε με σπουδαίους μουσικούς και καλλιτέχνες. Οι πιο αξιοσημείωτες συνεργασίες του έγιναν με τους: Σταύρο Ξαρχάκο, Ελεονόρα Ζουγανέλη, Μίλτο Πασχαλίδη, Μάριο Φραγκούλη, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Παντελή Θαλασσινό, Αντώνη Μιτζέλο και Ελευθερία Αρβανιτάκη. Έχει εμφανιστεί σε διάφορα φεστιβάλ όπως τα: Afro Banana Republic, Φέγγαρο, Κύπρια, καθώς και τα Διεθνή Φεστιβάλ Κιθάρας Arion στην Λέσβο και Solarino στην Ιταλία. Συμμετείχε επίσης σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Γερμανία, την Πολωνία, την Τουρκία, την Τσεχία, την Ουγγαρία και το Βέλγιο. Ηχογράφησε για πολλές δισκογραφικές παραγωγές. Η πιο αξιοσημείωτη είναι η συνεργασία του με τον κάτοχο 2 βραβείων Grammy, παραγωγό Liam Nolan στα Metropolis Studios του Λονδίνου, για το EP Album του Michael Koullas. Σήμερα ζει στη γενέτειρά του Λεμεσό της Κύπρου διδάσκοντας και παράλληλα συνεργάζεται με διάφορους καλλιτέχνες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Ο Βύρωνας παίζει με τις μπάντες Trio Frisson, Waterblack και Delirium Elephants, με τους οποίους έλαβε το βραβείο MAD.

Λευτέρης Λευκάτης (τύμπανα): Φοίτησε τύμπανα και κρουστά στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας και στο Πανεπιστήμειο Λευκωσίας με τους Ηλία Δουμάνη και Ρόδο Παναγιώτου αντίστοιχα. Υπήρξε μέλος πολλών μουσικών συνόλων σε διάφορα στύλ μουσικής όπως το Ρόκ, Πόπ Τζάζ, Σόουλ και R'n'B. Είναι μέλος στους Belua και Trio Frisson. Διδάσκει τύμπανα, κρουστά και σύνολα κρουστών στην Λευκωσία.

Location

Bigger Smaller