Event Details

Reservations Until:17/12/2019 19:00
Starts on:17/12/2019 20:00
Ends on:17/12/2019 21:30

Description

Τέσσερα σαξόφωνα, τέσσερις έμπειροι, ταλαντούχοι και γνωστοί μουσικοί στη σκηνή του Τεχνόπολις 20, σε ένα χριστουγεννιάτικο κονσέρτο, την Τρίτη, 17 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 8μμ.

Το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Κύπρου που ιδρύθηκε το 2016, έχει καθιερωθεί ως το μόνο μόνο κουαρτέτο σαξοφώνων στην Κύπρο και αποτελείται από τον Χρίστο Ζένιο (σοπράνο σαξόφωνο), τον Zaki Vladovich (άλτο σαξόφωνο), τον Χρίστο Παπαδόπουλο (τενόρο σαξόφωνο) και τον Γιάννη Μυράλη (βαρύτονο σαξόφωνο). Μην χάσετε την ευκαιρία να τους ακούσετε σε ένα εορταστικό πρόγραμμα με έργα ενορχηστρωμένα για τέσσερα σαξόφωνα και παγκόσμιες πρεμιέρες:
Christmas Jazz suite, ενορχηστρωμένο από τον Bill Holcombe
Christmas Jazz Medley, ενορχηστρωμένο από τον Lennie Niehaus
Yuletide jazz suite, ενορχηστρωμένο από τον Lennie Niehaus
Καλήν Εσπέραν – Κάλαντα από Κύπρο, του Ευαγόρα Καραγιώργη, 2018 (πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα)
Κάλαντα από Ελλάδα και Κύπρο, της Σάββιας Κοζάκου
Κάλαντα, του Βασίλη Φιλίππου (πρώτη παγκόσμια πρεμιέρα)
Saxophone mass, της Μαριλένας Ζλατάνου

Στόχος του κουαρτέτου είναι, μέσα από τις καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές τους δραστηριότητες, να συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση του σαξοφώνου και της μουσικής δωματίου στον τόπο μας. Το ρεπερτόριο του κουαρτέτου αποτελείται από πρωτότυπα έργα και διασκευές από το χώρο της κλασικής, τζαζ, ποπ, ροκ και έθνικ μουσικής, καθώς και παραγγελίες από Κύπριους συνθέτες.

Έχει δώσει συναυλίες στο Κυπριακό Οινομουσείο, στην Πύλη Αμμοχώστου και στον Πολιτιστικό Χώρο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο και στο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Σαξοφώνου στη Λάρισα. Τα μέλη του έχουν πλούσια και σημαντική δραστηριότητα στο χώρο του σαξοφώνου και της μουσικής γενικότερα, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό.

Είσοδος: 12 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Χρίστος Ζένιος γεννήθηκε το 1991 στον Στρόβολο της Λευκωσίας. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα ακορντεόν και στα 16 πήρε Πτυχίο Ελληνικών Σπουδών με ειδίκευση στο ακορντεόν από το Ωδείο Θαλής στην Ελλάδα με βαθμό Άριστα με διάκριση. Θέλοντας να διευρύνει τους μουσικούς του ορίζοντες, στα 12 του ξεκίνησε μαθήματα πιάνου και στα 16 μαθήματα σαξοφώνου. Κατέχει πτυχίο ΒΑ Music (Popular Music and Recording) με βαθμό First Class Honours από το Πανεπιστήμιο του Σάλφορντ (University of Salford) της Αγγλίας με ειδίκευση στη σύνθεση και εκτέλεση σαξοφώνου, και μεταπτυχιακό τίτλο MA Music Performance με ειδίκευση στο σαξόφωνο και με βαθμό Άριστα (Distinction), κατά το οποίο παρακολούθησε μαθήματα μουσικής ψυχολογίας και εθνομουσικολογίας μεταξύ άλλων. Υπήρξε μέλος και διευθύνων σε διάφορα ορχηστρικά σύνολα (κουαρτέτα και χορωδίες σαξοφώνων, σύνολα jazz, ορχήστρες πνευστών και άλλα). Έχει συμμετάσχει σε διάφορες συναυλίες στην Κύπρο και στο εξωτερικό (Manchester Art Gallery Ensemble, Tempo a Tiempo, Chorlton Arts Festival and Royal Exchange Theatre in Manchester, Salford Sonic Fusion Festival και άλλα). Από τον Σεπτέμβρη του 2016 ο Χρίστος Ζένιος εργάζεται στα Μουσικά σχολεία της Λευκωσίας και της Πάφου, ως καθηγητής σαξοφώνου.

Zaki Vadovitch, Άλτο σαξόφωνο: Γεννήθηκε στο Ισραήλ το 1995 και παίζει σαξόφωνο από τα 14 του. Φοίτησε στο Eilat Conservatory μέχρι τα 18 του και έλαβε την ύψιστη βαθμολογία στη διεθνή εξέταση αποφοίτησης 'Bagrut' στο σαξόφωνο.
Το 2012 έπαιξε στη Γερμανία και στην Ολλανδία, ως μέλος της Eilat Orchestra και άλλων μουσικών συνόλων, κατά τη διάρκεια της περιοδείας τους. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του στο Music Center Eilat στην τάξη του Oleg Kligerman, συμμετείχε σε κουαρτέτο σαξοφώνων, με το οποίο συμμετείχε σε διαγωνισμό στην Ιερουσαλήμ και πήρε το δεύτερο βραβείο. Το Καλοκαίρι του 2012 έγινε δεκτός στην National Youth Wind Orchestra του Ισραήλ. Το 2015 κέρδισε το AICF Outstanding Award. Υπηρέτησε για τρία χρόνια στον στρατό, ως μουσικός. Το 2017 κέρδισε ξανά το βραβείο AICF και το ίδιο έτος τελείωσε τις σπουδές του στην Jerusalem Academy of Music and Dance με καθηγητή τον Professor Gersh Geller. Το 2017-2018 άρχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Trento Music Conservatory, στην Ιταλία με τον Δρ Marco Albonetti, ενώ το 2019/2020 έγινε δεκτός στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου υπό την καθοδήγηση του Δρ Γιάννη Μιράλη. Τον Νοέμβριο έλαβε μέρος στον διαγωνισμό Σόλων Μιχαηλίδης στην Κύπρο, όπου έλαβε πολλά θετικά σχόλια.
Ο Zaki ήταν μέλος διαφόρων μουσικών συνόλων μουσικής δωματίου, συμπεριλαμβανομένου των Orchestra of Jerusalem και Trento Youth Wind Orchestra. Κάθε χρόνο παίζει επίσης ως σολίστας σε κονσέρτα και ρεσιτάλ.

Χρίστος Παπαδόπουλος, Τενόρο σαξόφωνο: Ο Χρήστος Παπαδόπουλος είχε την πρώτη του επαφή με το σαξόφωνο το 1991 στην φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Πάφου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του εντάχθηκε στην ορχήστρα Σίνδου/Εχεδώρου στη Θεσσαλονίκη της οποίας υπήρξε μέλος μέχρι το πέρας των σπουδών του. Κατά την επιστροφή του στην Κύπρο εντάχθηκε στον Σύνδεσμο Σαξοφώνων Κύπρου και στη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου-Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με την οποία έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Παρακολούθησε αριθμό σεμιναρίων για το σαξόφωνο και το 2015 & 2016 συμμετείχε στο Cyprus Jazz Workshop. Από το 2015 ασχολείται επαγγελματικά με το σαξόφωνο σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Γιάννης Μυράλης, Βαρύτονο σαξόφωνο: O Γιάννης Μυράλης είναι αναπληρωτής καθηγητής μουσικής παιδαγωγικής και σαξοφώνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος από το Bowling Green State University και Michigan State University αντίστοιχα. Κατέχει επίσης πτυχίο από το Lawrence University, όπου φοίτησε με υποτροφία Fulbright, καθώς και δίπλωμα στη δημοτική εκπαίδευση από την Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου. Έχει δώσει ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στην Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Σουηδία, Σερβία, Γερμανία, Ολλανδία, Λίβανο, Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες. Εμφανίστηκε ως σολίστ με το Ensemble Philharmonia, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και το Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων. Ως μέλος του διακεκριμένου κουαρτέτου Transcontinental Saxophone Quartet είναι νικητής διαφόρων διαγωνισμών μουσικής δωματίου στις ΗΠΑ (NASA & Fischoff). Το κουαρτέτο εμφανίστηκε ως σολίστ με τη Βασιλική Μπάντα της Βελγικής Αεροπορίας και την Jackson Symphony Orchestra στις ΗΠΑ, ενώ ο ψηφιακός τους δίσκος «Mountain Roads» έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Το 2019 ήταν επίσημοι προσκεκλημένοι για την εναρκτήρια συναυλία στο ετήσιο συνέδριο του Music Teachers National Association στις ΗΠΑ. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Mediterranean Trio με το οποίο έχει εμφανιστεί στο Μόναχο, Βόνη, Βερολίνο, Άμστερνταμ και Λευκωσία. Από το 2001-2004 κατείχε θέση επίκουρου καθηγητή μουσικής παιδαγωγικής και σαξοφώνου στο Lionel Hampton School of Music του University of Idaho. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Σαξοφώνων Κύπρου Σαξοφωνία, μέλος του ΔΣ του European Chamber Music Teachers Association (ECMTA) και του Ελληνικού Συνδέσμου Σαξοφώνων και πρόεδρος του Forum for Instrumental and Vocal Teaching της Διεθνούς Οργάνωσης Μουσικής Εκπαίδευσης (ISME).

Location

Bigger Smaller