Event Details

Reservations Until:28/03/2020 17:00
Starts on:28/03/2020 20:00
Ends on:28/03/2020 21:30

Description

Τρεις ταλαντούχοι μουσικοί, μετά την επιτυχία της προηγούμενης τους συναυλίας ‘Giro d' Italia’, επιστρέφουν στην σκηνή του Τεχνόπολις 20, αυτή τη φορά με ένα μουσικό αφιέρωμα στην Γερμανία, με τίτλο ‘Frühlingserwachen’, Το ξύπνημα της Άνοιξης, το Σάββατο, 28 Μαρτίου 2020, ώρα 8μμ.

Η Anoki Von Arx (σοπράνο), ο Στέλιος Γεωργίου (τενόρος) και ο πιανίστας Πλωτίνος Μικρομάτης σας προσκαλούν σε μια συναυλία όπου θα παρουσιαστούν Γερμανικά τραγούδια και άριες, τραγούδια ρομαντικά, διασκεδαστικά αλλά και δραματικά. Στόχος τους είναι να μοιραστούν με το ακροατήριο αυτά τα όμορφα γερμανικά τραγούδια αλλά και να αφυπνίσουν συναισθήματα που είναι αξέχαστα και απαραίτητα στοιχεία της ζωής.

Είσοδος: €12 (δεν ισχύουν οι κάρτες μελών)
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Στέλιος Γεωργίου γεννήθηκε στη Λεμεσό. Ξεκίνησε τη μουσική του εκπαίδευση σε ηλικία των έντεκα ετών με μαθήματα πιάνου, θεωρίας και αρμονίας με την Χριστίνα Σιακαλλή Φρατζέσκου και φωνής με τη Natalia Nord. Πήρε το BMus με διάκριση (Music & Performance) στο Kingston Univer-sity. όπου είχε παρακολουθήσει μαθήματα με τον διάσημο βαρύτονο Jeffrey Black. Ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές (Performance & Opera) στο Royal Northern College of Music, υπό την επίβλεψη του Quentin Hays.
Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν ενεργό μέλος της Χορωδίας του Πανεπιστημίου Kingston και της χορωδία Royal Church School of Music Choir. Επίσης παρουσιάστηκε ως σολίστ σε διάφορους χώρους στην Αγγλία, Ιρλανδία, Νορβηγία, Ιταλία και Αυστρία .
Επιπλέον, ο Στέλιος έλαβε υποτροφία από την St. James’ Church, New Malden ενώ ταυτόχρονα ήταν μέλος της Χορωδίας Όπερας Riverside στο Kingston upon Thames υπό την καθοδήγηση του Oliver-John Ruthven.
Επίσης έλαβε πιστοποιητικό από την International Vocal Artists Academy of Payerbach στην Αυστρία, όπου είχε παρακολουθήσει μαθήματα φωνητικής με τον διάσημο Ρώσσο βαρύτονο Vladimir Chernov και με την σπουδαία ειδικό για την φωνητική τεχνική Bel Canto, Olga Toporkova.
Ο Στέλιος διδάσκει σε διάφορα μουσικά σχολεία σε όλη την Κύπρο.

Anoki Von Arx: Μια καλλιτέχνης της λυρικής που μετά από μια διεθνή χορευτική σταδιοδρομία αφιερώθηκε στην όπερα. Μια σπάνια σοπράνο sfogato, η φωνή της καλύπτει ολόκληρο το φάσμα από την υψηλή και τη δραματική σοπράνο μέχρι την mezzo. Έχει μια συναρπαστική σκηνική παρουσίας με σκοπό να ανοίξει τον κόσμο της όπερας σε ένα νέο κοινό. Το 2010 άρχισε να συνδυάζει την όπερα με το Break-dance και το Hip Hop, τοποθετώντας τη διαχρονική φωνητική τέχνη σε εκπληκτικά περιβάλλοντα και δημιουργώντας παραγωγική αντίθεση.

Πλωτίνος Μικρομάτης: Γεννήθηκε στην Κύπρο και από 8 χρονών εμφανίζεται σε συναυλίες και ηχογραφεί για την Κυπριακή τηλεόραση και ραδιόφωνο. Έδωσε το πρώτο του επαγγελματικό ρεσιτάλ σε ηλικία 15 χρονών με έργα Telemann, Beethoven, Chopin και Schumann. Το 1987 πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό «Prix Ravel» στην Κύπρο και το 1988 αντιπροσώπευσε τη χώρα του στον 4ο Διαγωνισμό της Eurovision για Νεαρούς Μουσικούς στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας. Με το πέρας των σπουδών του στην Κύπρο με καθηγήτρια την Πίτσα Σπυριδάκη, μετακόμισε στο Λονδίνο για να παρακολουθήσει ανώτατες σπουδές ως σολίστ πιάνου με καθηγητή τον Alasdair Graham. Αποφοίτησε με Δίπλωμα Σολίστ του Βασιλικού Κολεγίου Μουσικής και της Σχολής Μουσικής και Θεάτρου Guildhall. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στην τάξη του καθηγητή Simon Young και απέκτησε Πτυχίο «Master» από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (Κολέγιο Μουσικής Trinity). Το ρεπερτόριο του Πλωτίνου εκτείνεται από την προ Μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Συνθέτες όπως ο Σάββας Σάββα και ο Φίλωνας Λάμπρου του εμπιστεύθηκαν τις πρώτες παγκόσμιες εκτελέσεις έργων τους. Έχει συνεργαστεί με την Εθνική Λυρική Σκηνή, την Όπερα Θεσσαλονίκης και το Εθνικό Θέατρο και επί σειρά ετών ήταν συνεργάτης της Μαρίας Χορς, χορογράφου του Εθνικού Θεάτρου. Επίσης, διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Λάρνακας και προετοιμάζει τραγουδιστές και άλλους μουσικούς για παραστάσεις όπερας, συναυλίες, ακροάσεις και εξετάσεις. Ως σολίστ, έχει εμφανιστεί, μεταξύ άλλων, με τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, τη Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Lewis & Clarke των Ηνωμένων Πολιτειών και την Ορχήστρα της Ολλανδικής Ραδιοφωνίας με μαέστρους όπως ο Sergiu Comissiona, ο José Ferreira Lobo, ο George Skipworth, ο Stephen Futrell, ο Παναγιώτης Παναγή, ο Θέμης Χριστοδούλου και ο Ara Vorsganian. Εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, ο Πλωτίνος έδωσε επανειλημμένα συναυλίες σε χώρες όπως η Βρετανία, η Ρωσία, η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία.

Location

Bigger Smaller