Event Details

Starts on:20/04/2019 17:00

Description

Καλώς ήρθες κύριε Μότσαρτ!
Μουσικό παραμύθι με έργα του Μότσαρτ για πιάνο 4 χέρια

Εκπαιδευτική Συναυλία για μικρούς και μεγάλους το Σάββατο, 20 Απριλίου, ώρα 5μμ, στο Τεχνόπολις 20! Η ιστορία του Μότσαρτ σε ένα μοναδικό παραμύθι με ζωντανή μουσική πιάνου, αφήγηση, πρωτότυπη εικονογράφηση και μουσικές δραστηριότητες! Θα ακουστούν έργα για πιάνο του Μότσαρτ (4 χέρια).

Λαμβάνουν μέρος:
Αφήγηση - Μαρία Αλεξάνδρου
Πιάνο - Κορίνα Βασιλείου και Έλλη Βασιλείου
Εικονογράφηση παραμυθιού - Σταύρη Συμεωνίδου

Είσοδος: €7
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

Κορίνα Βασιλείου
Η Κορίνα Βασιλείου άρχισε μαθήματα πιάνου και βιολοντσέλου σε ηλικία 7 ετών στο Παπαδάκειο Δημοτικό Ωδείο Λεμεσού, με καθηγήτρια πιάνου την Ελένη Πισία. Αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Lancaster (BA Music) με καθηγητή πιάνου τον John Clegg και απόκτησε το μεταπτυχιακό της από το πανεπιστήμιο Manchester (MA Music) με καθηγητή τον Barry Cooper. Είναι κάτοχος Διδακτορικού Διπλώματος στα Παιδαγωγικά (PhD in Education) από το Πανεπιστήμιο του St. Louis (ΗΠΑ). H έρευνα της χρηματοδοτήθηκε από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας και το Δήμο Λεμεσού.
Eργάζεται στο Δημοτικό Μουσείο-Αρχείο Σόλωνα Μιχαηλίδη και στο Παπαδάκειο Δημοτικό Ωδείο Λεμεσού, ως καθηγήτρια πιάνου και θεωρητικών μαθημάτων. Είναι επίσης υπεύθυνη για την Παιδική Χορωδία της σχολής. Από τον Σεπτέμβριο του 2016 διδάσκει πιάνο και στο Μουσικό Σχολείο Λεμεσού «Μάριος Τόκας». Τον Ιανουάριο του 2019 άρχισε να διδάσκει το μάθημα της Μουσικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Frederick. Το μουσικό παραμύθι που έγραψε «Οι περιπέτειες του κύριου Τραλαλία» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αναζητήσεις (2009).

Έλλη Βασιλείου
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λεμεσό, όπου ξεκίνησε τα πρώτα βήματα στη μουσική σε ηλικία 7 ετών, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου, κιθάρας, σολφέζ και αρμονίας στο Εθνικό Ωδείο Αμμοχώστου. Στη συνέχεια συνέχισε υπό τη διδασκαλία της Χριστίνας Σιακαλή όπου απέκτησε το δίπλωμα της στις αγγλικές εξετάσεις μουσικής (ABRSM) στο πιάνο και θεωρία.
Το 2003 μεταβαίνει στο Λονδίνο για να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές στο Kingston University, όπου απέκτησε με διάκριση το πτυχίο μουσικής (BA Music with Honors). Εκεί συνέχισε και τις μεταπτυχιακές της σπουδές με επικέντρωση στο πιάνο υπό την επίβλεψη και διδασκαλία των Chee Hun Toh και Dennis Lee, όπου απέκτησε τον τίτλο MA Music Performance.
Από το 2010 συνεργάζεται με τη Χορωδία Πολιτιστικού Ομίλου Μόρφου, όπου σαν πιανίστας συνοδεύει τη χορωδία σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες εντός και εκτός Κύπρου. Από το 2015 μέχρι και σήμερα εργάζεται ως καθηγήτρια πιάνου στα Μουσικά Σχολεία του Υπουργείου Παιδείας σε Λεμεσό και Πάφο.

Μαρία Αλεξάνδρου
Η Μαρία Αλεξάνδρου σπούδασε στο Indiana University of Pennsylvania, με ειδίκευση στις Παραστατικές Τέχνες Θεάτρου και Μουσικής. Από τότε παρακολούθησε αρκετά σχετικά εκπαιδευτικά σεμινάρια και εργαστήρια, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Τελευταία ασχολείται περισσότερο με το φαινόμενο της Ψηφιακής Ταυτότητας που δημιουργούμε μέσω των κοινωνικών δικτύων, κυρίως στα πλαίσια της έκθεσης Self as Actor: Colonizing identity που διοργανώνει το NeMe Arts Centre στη Λεμεσό. Ξεχωρίζει το περφόρμανς “I can’t explain myself” που ανέβασε με τη βοήθεια της ομάδας της. Τον περασμένο Νοέμβριο πρωταγωνίστησε στη παράσταση “RAM” μια δουλειά συλλογικής δημιουργίας με θέμα τη Μνήμη και την Τεχνολογία, η οποία έγινε μέσα στα πλαίσια του προγράμματος theYard.Residency.18 υπό την σκηνοθεσία της Μαρίας Βαρνακίδου. Επιπλέον, η Μαρία είναι μέλος του γυναικείου φωνητικού συνόλου Cantus Novus Femina, Epilogi, το οποίο συνεργάζεται με διάφορα καταξιωμένα σχήματα και καλλιτέχνες από την Κύπρο και το εξωτερικό.

Location

Bigger Smaller