Event Details

Starts on:12/01/2019 21:30

Description

Οι μουσικοί της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, Virginie Bove (φλάουτο) και Simeon Spasov (όμποε), μαζί με τον πιανίστα Borislav Alexandrov, καθηγητή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο, σας προσκαλούν σε μια συναυλία μουσικής δωματίου στο Τεχνόπολις 20, το Σάββατο, 12 Ιανουαρίου 2019, ώρα 8:30μμ.

Το τρίο ενώθηκε αποκλειστικά για αυτή την μοναδική συναυλία, όπου θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με έργα των Telemann, Gaubert, Saint-Saëns Mendelssohn, Rachmaninov, Baton και Chopin.

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Πρόγραμμα
P. Telemann, Triosonata in A minor Twv 42:a4 για φλάουτο, όμποε και πιάνο
C. Saint-Saëns; Oboe Sonata Op.166
P. Gaubert, Divertissement Grec για φλάουτο, όμποε και πιάνο (orig. 2 φλάουτα και πιάνο)
R. Baton, Passacaille Op.35 για φλάουτο και πιάνο
F. Chopin, Scherzo no 2 Op.31 για πιάνο
S Rachmaninoff, Musical Moment Op.16 no4 για πιάνο
F. Mendelssohn, 3 of the 6 Duets Op.63 για φλάουτο, όμποε και πιάνο (orig. 2 σοπράνο και πιάνο)

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Virginie Bove (φλαουτο): γεννήθηκε το 1977 στο Παρίσι. Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για την μουσική ξεκίνησαν σε μικρή ηλικία και την οδήγησαν στο να αρχίσει μαθήματα φλάουτου στην ηλικία των 11. Είχε την ευκαιρία να σπουδάσει με μερικούς λαμπρούς φλαουτίστες στη Γαλλία και στο εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων των M. Beaucoudray, M. Debost, M. Dufour, C. Lefèbvre, P. Dumail, P. Bernold και G. Alirol. Η Virginie ολοκλήρωσε τις σπουδές της κερδίζοντας πρώτα βραβεία από τα κονσερβατόρια του Παρισιού και του Saint-Maur και κερδίζοντας παράλληλα διάφορους εθνικούς διαγωνισμούς. Το 1999 έκανε το ντεπούτο της ως σολίστ, παίζοντας για πρώτη φορά στην Ευρώπη το Lipkin’s Flute Concerto. Μεταξύ του 1995 και 2000, ήταν το πρώτο φλάουτο της Paris Sorbonne Symphony Orchestra με μαέστρο τον J. Grimbert και παρουσιάστηκε σε πολλούς χώρους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Μέχρι το 2000 η Virginie Bove καθιερώθηκε ως μια freelance οργανοπαίχτης για φλάουτο και piccolo, δουλεύοντας με αξιόλογους μαέστρους. Από το 2005 παίζει στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Η μουσική δωματίου κατείχε πάντα ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της; παρουσίασε και ηχογράφησε παγκόσμιες πρεμιέρες συνθέσεων, γραμμένες ειδικά για εκείνη. Είναι η ιδρύτρια του Evohe Wind Quintet και συνεργάζεται με άλλους μουσικούς τακτικά.

Ο Borislav Alexandrov γεννήθηκε στη Βουλγαρία . Άρχισε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 5 χρονών. Σε ηλικία 8 χρονών άρχισε να εμφανίζεται σε ρεσιτάλ πιάνου και κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως σολίστ ορχήστρας. Συνέχισε τις σπουδές του στο National School of Music “Liubomir Pipkov” στη Σόφια. Το 1993 έγινε δεκτός στο σολιστικό τμήμα της Κρατικής Μουσικής Ακαδημίας “Pantcho Vladigerov”, Σόφια στην τάξη της Prof.DoraLazarova απο όπου αποφοίτησε με διάκριση το Master Degree το 1999. Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στο South-Western University, Βουλγαρία. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε μέρος σε σεμινάρια πιάνου πολλών διάσημων καλλιτεχνών όπως Michel-Anchel Sheba (Αργεντινή), Bojidar Noev (Αυστρία), Eric Heidziek (Γαλλία). Κέρδισε βραβεία και τιμητικά μετάλλια σε πολλούς διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου και μουσικής δωματίου, όπως: χρυσό Μετάλλιο στο διαγωνισμό “Wiener Classic”, Ά Βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό ισπανικής μουσικής, ΄Β βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό “Music&Earth” κλπ. Έδωσε πολλά ρεσιτάλ στην Ευρώπη και Μέση Ανατολή, συνεργάζεται συχνά ως σολίστ με ορχήστρες και εμφανίζεται σε διεθνή μουσικά φεστιβάλ. Έχει ηχογραφήσει έργα για πιάνο για την Βουλγαρική Κρατική Τηλεόραση και το Βουλγαρικό Κρατικό Ραδιόφωνο. Έχει δημοσιεύσει άρθρα και συμμετοχές σε διεθνή συνέδρια μουσικής. Είναι μέλος του International Piano Duo Association. Από το 1999 ως το 2004 εργάστηκε ως καθηγητής πιάνου στο σολιστικό τμήμα της Κρατικής Μουσικής Ακαδημίας “Pantcho Vladigerov”, και στο South-Western University, στην Βουλγαρία . Από το 2004 ζει και εργάζεται στην Κύπρο ως καθηγητής πιάνου στο τμήμα μουσικών σπουδών στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο Μουσικό Σχολείο Λευκωσίας.

O Simeon Spasov γεννήθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας όπου ξεκίνησε τις σπουδές του στο όμποε στην Εθνική Μουσική Σχολή σε ηλικία των 11 ετών. Συνέχισε στη Εθνική Μουσική Ακαδημία στη Σόφια της Βουλγαρίας από όπου αποφοίτησε με πτυχίο το 2011 και μεταπτυχιακό το 2015. Είναι μέλος των Sofia Radio Orchestra, Sofia Academic State Orchestra, New Symphony Orchestra Sofia και ήταν assistant principal oboist στην Oquestra Amazônas Filarmônica στο Manaus της Βραζιλίας για έξι χρόνια μέχρι το 2018, όταν άρχισε να ασκεί καθήκοντα πρώτου όμποε στην Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Βραβευμένος από πολλούς διαγωνισμούς σόλο και μουσικής δωματίου, έχει συμμετάσχει σε masterclasses μεταξύ άλλων των Hansjors Schellenberger, David Walter, Pierre Feit, Christiam Wetzel, Florian Grube, Gotfried Pokorny. Ο Simeon είναι καθηγητής όμποε στο Λύκειο "Claudio Santoro" στο Manaus από το 2014 και μόνιμος καθηγητής στο Amazonian Music foundation "Vale Musica" στο Μπελέμ της Βραζιλίας.

Location

Bigger Smaller