Event Details

Starts on:28/12/2018 21:00

Description

Την Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 8μμ στο Τεχνόπολις 20, απολαύστε ένα πρόγραμμα με χορούς και τραγούδια από την Ισπανία, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Η Μαρία Χειμωνίδου και ο Μανώλης Νεοφύτου στο πιάνο, θα μας ταξιδέψουν στο πρώτο μέρος της συναυλίας, στους χαρούμενους και γιορτινούς Ουγγρικούς χορούς του Μπράμς και τους Ισπανικούς χορούς του Moszkowski. Στο δεύτερο μέρος, θα ακολουθήσουν γνωστά έργα και τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι με την Παυλίνα Κωνσταντοπούλου στο τραγούδι και τον Μανώλη Νεοφύτου, στο πιάνο.

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Μανώλης Νεοφύτου έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ σε ηλικία 11 χρονών, λίγο πριν εισαχθεί στην Κεντρική Κρατική Ειδική Μουσική Σχολή της τότε Σοβιετικής Ένωσης, η οποία προετοιμάζει τα παιδιά για να εισαχθούν στο Κρατικό Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ της Μόσχας. Εκεί, φοίτησε με τον Professor Rudolf Kehrer και αποφοίτησε με άριστα το 1996. Στο Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκυ φοίτησε με υποτροφία από το Ίδρυμα Νικόλα Οικονόμου και αποφοίτησε το 2002. Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου κέρδισε την υποτροφία του Ιδρύματος Albert Roussel, για να φοιτήσει για ένα χρόνο στην Ecole Normale του Παρισιού. Το 2004, αφού κέρδισε την τριετή υποτροφία του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών της Ελλάδας (συγκέντρωσε την ψηλότερη βαθμολογία - 20/20 - στις εξετάσεις του ιδρύματος), φοίτησε με τον Andrew Zolinskiy στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, όπου του απονεμήθηκε το Master of Music in Performance and Related Studies. Ξεκίνησε τη διδακτορική του διατριβή στο ίδιο πανεπιστήμιο το 2005. Εκπροσώπησε την Κύπρο τρεις φορές στο διαγωνισμό της Eurovision για νεαρούς μουσικούς (Βρυξέλλες 1992, Βαρσοβία 1994, Λισσαβώνα 1996), αφού κέρδισε την πρώτη θέση στους αντίστοιχους διαγωνισμούς στην Κύπρο. Κέρδισε επίσης το 4ο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πιάνου στη Σενιγάλλια της Ιταλίας (1994), το 1ο βραβείο στο Φεστιβάλ Μουσικής στο Παλέρμο της Ιταλίας (1995) και την 7η θέση στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Σοπέν στο Göttingen της Γερμανίας (1995). Επίσης, πήρε το 2ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πιάνου Γ. Θυμής που διεξάχθηκε στο Μέγαρο Μουσικής της Θεσσαλονίκης (2002). Έδωσε συναυλίες και ρεσιτάλ σε Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ρωσία, Ουγγαρία, Πολωνία, Κορέα και Νότιο Αφρική. Συνεργάστηκε ως σολίστας με τις ορχήστρες: Κρατική Ορχήστρα Κύπρου, Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, Συμφωνική Ορχήστρα του Ροστόβ (Ρωσία), Συμφωνική Ορχήστρα της Τσιεσταχόβα (Πολωνία), Ορχήστρα Μουσικής Δωματίου του Παλέρμο (Ιταλία), Goldsmiths Orchestra του Λονδίνου, Budapest Concert Orchestra. Έδωσε σεμινάρια και master classes στην Κύπρο και στο Πανεπιστήμιο της Νοτίου Αφρικής (UNISA). Έχει κυκλοφορήσει τον πρώτο του προσωπικό δίσκο με τίτλο Το Ελληνικό Τραγούδι Μέσα Από Ένα Πιάνο, για τον οποίο εισέπραξε πολύ καλά σχόλια από τον Μίκη Θεοδωράκη. Συνέθεσε επίσης μουσική για το ντοκιμαντέρ της Alessia de Ninno, το οποίο βραβεύτηκε από το National Film Theatre (NFT) του Λονδίνου (2004). Διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Μάριος Τόκας (Λεμεσός), στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στην Ακαδημία Άρτε.

Μαρία Αντωνίου Χειμωνίδου: Γεννήθηκε στο Δάλι και άρχισε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Κύπρου. Συνέχισε τις σπουδές της με υποτροφία Fulbright στο Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν. Κατόπιν καθοδήγησης της καθηγήτριας Betty Mallard αποφοίτησε με τίτλο Master of Music and Piano Performance. Παράλληλα με τις σπουδές της ασχολήθηκε ιδιαίτερα με συνοδεία του πιάνου, μουσική δωματίου και διεύθυνση χορωδίας. Πήρε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό συνοδείας πιάνου εις μνήμη του Sydney Wright. Έχει εμφανιστεί σε διεθνή σεμινάρια πιάνου στη Μασσαλία, Πράγα και Σάλτζμπουργκ όπου και έχει δουλέψει με τους Robert Roux, Boaz Sharon και Louiz de Moura Castro. Έχει συνεργαστεί με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, το Pharos Arts Foundation, το Steinway Club, το Cyprus Contemporary Music Ensemble και την χορωδία Λέαντρος Σίταρος. Έχει συμμετάσχει στο φεστιβάλ Κύπρια καθώς και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού. Παραδίδει μαθήματα πιάνου στο Ευρωπαικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και στη Σχολή Πιάνου που έχει ιδρύσει στο Στρόβολο.

Η Παυλίνα Κωνσταντοπούλου γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1982. Πήρε πτυχίο κιθάρας από το Trinity College of London και σπούδασε πιάνο και θεωρητικά. Πήρε πτυχίο Μουσικολογίας από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο στην Αθήνα και παρακολούθησε μαθήματα Πολυφωνικού Ηπειρώτικου Τραγουδιού, συμμετέχοντας παράλληλα με τα σχήματα «Χαονία» και «Ιώ» σε συναυλίες καθώς και στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας το 2004. Κατά τη δεκαετή παραμονή της στην Αθήνα συνεργάστηκε ως ερμηνεύτρια με τον Μιχάλη Χριστοδουλίδη παρουσιάζοντας το έργο του, με την κιθαρίστρια Στέλλα Κυπραίου, ερμηνεύοντας το έργο του Μάνου Χατζιδάκι, με τον Ηλία Βαμβακούση, με τον βιολιστή Παύλο Μιχαηλίδη, με τους Ίρις (με τους οποίους δισκογράφησε τρία άλμπουμ), καθώς και με πολλά άλλα σχήματα με τα οποία παρουσίαζε δικό της συνθετικό υλικό. Τον Ιούνιο του 2009 ερμήνευσε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων τα κινηματογραφικά τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Στην Κύπρο συνεργάζεται με τον Ευαγόρα Καραγιώργη, τον Σάββα Χουβαρτά, τον Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, τον Λευτέρη Μουμτζή και τη Χαριτίνη Κυριάκου σε συναυλίες καθώς και σε διεθνή και εγχώρια φεστιβάλ. Πρόσφατα κυκλοφόρησε η πρώτη της δισκογραφική δουλειά εξ’ ημισείας με τον Ηλία Βαμβακούση, με τίτλο «Είμαι Ζεν και με ταράζεις». Τις συνθέσεις, τις ενορχηστρώσεις και την παραγωγή υπογράφουν οι δύο τους, υπό το label της Yafka Records. Έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με τον Δώρο Δημοσθένους, την Αλίκη Καγιαλόγλου, τον Βασίλη Λέκκα και με τον Ηλία Λιούγκο σε διάφορες συναυλίες. Υπήρξε μέλος της Θεατρικής ομάδας «Ατραπός», συμμετέχοντας στα έργα «The Life of Brian» των Monty Pythons και «High Fidelity» του Nick Hornby, σε σκηνοθεσία του Στέφανου Μπλάτσου και της Ντέμης Σταυράκη. Συμμετείχε επίσης στις ταινίες «Future summer» και «Aphrodite’s Secrets» του Paul Hettel.

Πρόγραμμα
Brahms 6 ουγγρικοί χoροί, για 4 χέρια
Moszkowski 5 Ισπανικοί χοροί, για 4χέρια
Διάλειμμα
Μάνος Χατζιδάκις
Αποσπάσματα από το χαμόγελο της Τζοκόντας για πιάνο
Τραγούδια