Event Details

Starts on:01/11/2018 21:00

Description

‘Pianosaxpiano’ ονομάζεται η μουσική βραδιά που θα πραγματοποιηθεί στο Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, με έργα για σόλο και μουσική δωματίου για σαξόφωνο και πιάνο, την Πέμπτη, 1η Νοεμβρίου 2018, ώρα 8μμ.

Ο αναπληρωτής καθηγητής μουσικής παιδαγωγικής και σαξοφώνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, Δρ Γιάννης Μυράλης, ο Πολωνός πιανίστας με εξειδίκευση στη μουσική δωματίου, Jakub Tchorzewski και ο concert pianist Δρ Michael Tsalka, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα για σόλο πιάνο και τέσσερα χέρια με έργα των F. Schubert, F. Chopin, Y. Braun, καθώς και για σαξόφωνο και πιάνο με έργα των W. Benson, N. Rota, G. Karvellos, M. Shrude, J. Naulais, M. Bunce.

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Πρόγραμμα
Fantasy for four hands in F minor, Franz Schubert - Michael Tsalka & Jakub Tchorzewski
Ballade #1 in G minor, Op. 23, Frederick Chopin - Jakub Tchorzewski
Four keyboard pieces: Grave; Allegro; Largo; Allegretto, Yehezkel Braun - Michael Tsalka

Έργα για πιάνο και σαξόφωνο
Aeolian Song, Warren Benson (1924 - 2005)
Allegro Danzante, Nino Rota
Encounter, Giorgos Karvellos (1964)
Kantada, Marilyn Shrude
Petite Suite Latine, Jerome Naulais (1951)
Lent-Paso doble; Valse lente-Cha cha; Tango; Passionne-Bossa Nova
Waterwings, Mark Bunce

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Δρ. Γιάννης Μυράλης είναι αναπληρωτής καθηγητής μουσικής παιδαγωγικής και σαξοφώνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος από το Bowling Green State University και Michigan State University αντίστοιχα. Κατέχει επίσης πτυχίο από το Lawrence University, όπου φοίτησε με υποτροφία Fulbright. Ως σαξοφωνίστας έχει δώσει ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στην Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Σουηδία, Σερβία, Γερμανία, Ολλανδία, Λίβανο, Καναδά, Πολωνία και Ηνωμένες Πολιτείες. Εμφανίστηκε ως σολίστ με το Ensemble Philharmonia, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και το Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων. Ως μέλος του διακεκριμένου κουαρτέτου Transcontinental Saxophone Quartet είναι νικητής διαφόρων διαγωνισμών μουσικής δωματίου στις ΗΠΑ (NASA & Fischoff). Το κουαρτέτο εμφανίστηκε ως σολίστ με τη Βασιλική Μπάντα της Βελγικής Αεροπορίας, την Fargo-Moorhead Symphony Orchestra και την Jackson Symphony Orchestra, ενώ ο ψηφιακός τους δίσκος «Mountain Roads» έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Mediterranean Trio με το οποίο έχει εμφανιστεί στο Μόναχο, Βόννη, Βερολίνο, Άμστερνταμ και Λευκωσία.
Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο University of Windsor. Από το 2001-2004 κατείχε θέση επίκουρου καθηγητή στο Lionel Hampton School of Music του University of Idaho. Είναι μέλος του ΔΣ του European Chamber Music Teachers Association (ECMTA) και πρόεδρος του Forum for Instrumental and Vocal Teaching της ISME.

Ο Jakub Tchorzewski είναι πολωνός πιανίστας εξειδικευμένος στο ρεπερτόριο μουσικής δωματίου. Έχει εμφανιστεί σε όλη την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στην Ιαπωνία και τη Βραζιλία, ενώ κάποιες από τις προηγούμενες εμφανίσεις του έχουν καταγραφεί και μεταδοθεί από εθνικά ραδιοφωνικά κανάλια της Τσεχίας, της Σλοβακίας, της Ελβετίας, της Ιταλίας και της Πολωνίας.
Ο Jakub Tchorzewski ζει σήμερα στην Ιταλία, όπου έχει προσκληθεί να παίξει σε σημαντικά μουσικά φεστιβάλ όπως Biennale Musica στη Βενετία, Serate Musicali στο Μιλάνο, Bologna Festival και Nuova Consonanza Festival στη Ρώμη. Πρόσφατα παρουσιάστηκε στη Ρώμη στο Quirinale Palace, στη Βενετία στο Teatro La Fenice, στο Μιλάνο στο Teatro Filodrammatici, στην Padova στο Auditorium Pollini, στο Rovigo της Accademia dei Concordi και στο Trento στο Philharmonic Hall. Στο εξωτερικό έπαιξε στα Philharmonic Halls της Βαρσοβίας, Lviv και Βουκουρεστίου, καθώς και κατά τη διάρκεια των φεστιβάλ “Warsaw Autumn”, “Poznań Musical Spring” και “Musical Autumn of Cluj-Napoca”.
Έχει καταγράψει 9 δίσκους με πολύ καλές κριτικές από τον διεθνή μουσικό Τύπο, οι οποίοι κυκλοφόρησα από τις εταιρείες Acte Préalable, Dux, Musiques Suisses, Tactus, Vermeer και Warner / Polskie Nagrania. Το ενδιαφέρον του για ξεχασμένο ή σπάνιο ρεπερτόριο τον οδήγησε να καταγράψει Παγκόσμιες Πρεμιέρες τέτοιων συνθετών όπως Sándor Veress, Gino Gorini, René de Boisdeffre και Roman Palester.
Ένας αφοσιωμένος μουσικός δωματίου, ο Jakub συνεργάστηκε μεταξύ άλλων με τους διάσημους βιολιστές Tomasz Tomaszewski και Dejan Bogdanovich, τους βιολονίστες Jodi Levitz και Morgan O'Shaughnessey, τους βιολοντσελίστες Bartosz Koziak και Luca Fiorentini, τους φλαουτίστες Ginevra Petrucci και Carlo Tamponi, τους κλαρινετίστες Ludmila Peterkova και Vincenzo Paci , καθώς και με σύνολα όπως, Duo Viennese (Paweł Zalejski και Monika Hager-Zalejski) και Guadagnini String Quartet.
Η σύγχρονη μουσική είναι ένα άλλο πεδίο ενδιαφέροντος του Jakub. Συμμετείχε στις πρεμιέρες των έργων των Giovanni Bietti, Alessandra Ciccaglioni, Federico Gardella, Ardian Halimi, Katarzyna Kwiecień-Długosz, Filippo Perocco, Marcin Stańczyk και Alex Stein. Ο Krzysztof Meyer εξέφρασε τον εαυτό του για την ερμηνεία του Cello Sonata op. 99 που ηχογραφήθηκε με εκτελεστές τους Izabela Buchowska και Jakub Tchorzewski με τον ακόλουθο τρόπο: ‘Η ηχογράφησή σας είναι άριστη από κάθε άποψη. Είναι ακριβώς όπως φανταζόμουν τη Σονάτα μου ενώ την έγραφα’.
Ο Jakub Tchorzewski αποφοίτησε από την Ακαδημία Μουσικής του Fryderyk Chopin στη Βαρσοβία υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών Alicja Paleta-Bugaj (πιάνο) και Krystyna Borucińska (μουσική δωματίου). Σπούδασε επίσης με τους καθηγητές James Tocco στο Musikhochschule Lübeck, Tomasz Herbut στο Hochschule der Künste της Βέρνης καθώς και τον Mack McCray στο Conservatory of Music του Σαν Φρανσίσκο.
Έχει εργαστεί ως συνεργάτης πιανίστας στα Latina, Udine και Venice Conservatories και από το 2014 είναι μέλος του European Chamber Music Teachers' Association.
http://www.piano.info.pl/curriculum/in-english

Ο Michael Tsalka είναι keyboard performer και concert pianist (Ισραήλ / Ολλανδία), ο οποίος έχει κερδίσει πολλά έπαθλα και βραβεία στην Ευρώπη, τις Η.Π.Α., τη Μέση Ανατολή, την Ασία και τη Λατινική Αμερική. Ένας ευέλικτος μουσικός, εκτελεί με ίση δεξιοτεχνία ένα ευρύ φάσμα ρεπερτορίου από το πρόωρο μπαρόκ έως τις μέρες μας στο τσέμπαλο, φορτεπιάνο, κλαβίχορδο, square piano, chamber organ και το σύγχρονο πιάνο.
Ο Δρ Tsalka γεννήθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ. Αφού έλαβε πτυχίο από το πανεπιστήμιο του Tel-Aviv, συνέχισε τις σπουδές του στη Γερμανία και την Ιταλία. Το 2001, έλαβε το Piano Solo Diploma από το Scuola Superiore Internazionale del Trio di Trieste, όπου σπούδασε με τον Dario di Rosa. Από το 2002-2008, σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Temple υπό την καθοδήγηση των Joyce Lindorff, Harvey Wedeen και Lambert Orkis. Ο Tsalka είναι κάτοχος τριών πτυχίων από το συγκεκριμένο Πανεπιστήμιο: μεταπτυχιακό δίπλωμα Chamber Music/Accompanying, μεταπτυχιακό δίπλωμα Harpsichord Performance και διδακτορικό στο Piano Performance. Άλλοι καθηγητές του περιλάμβαναν τη Sandra Mangsen, τον Klaus Schilde, τον Malcolm Bilson και τον Charles Rosen.
Ο Δρ Tsalka διατηρεί ένα πολυάσχολο χρονοδιάγραμμα συναυλιών. Οι πρόσφατες συμμετοχές του περιλαμβάνουν παραστάσεις στο Early Music Festival στη Βοστώνη, Forbidden City Hall στο Πεκίνο, Bellas Artes Theater στην Πόλη του Μεξικό, Hermitage Museum στην Αγία Πετρούπολη, Metropolitan Museum στη Νέα Υόκρη, St. Denis Festival στο Παρίσι, Der Gasteig στο Μόναχο, Beethoven House στη Βόννη, City Opera στο Τόκιο, National Gallery of Art στην Ουάσινγκτον, Volksbuehne Hall στο Βερολίνο, Music Center της Ιερουσαλήμ, Conservatorium of Music του Σίδνεϋ, Mozarteum στο Σάλτσμπουργκ, Concertgebouw στο Άμστερνταμ, Accademia Bartolomeo Cristofori στη Φλωρεντία, και στο Elbphilharmonie στο Αμβούργο, καθώς και συνεντεύξεις και ζωντανές εμφανίσεις ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών στο Χονγκ Κονγκ, Σικάγο, Μπουένος Άιρες, Βερολίνο, Μόναχο, Αγία Πετρούπολη, Πεκίνο, Στοκχόλμη, Ελσίνκι, Όκλαντ, Σαιντ Λούις, Σίδνεϊ , Άμστερνταμ, Βρυξέλλες, Σαγκάη, Παρίσι, Γενεύη, Λονδίνο, Πόλη του Μεξικού και Ιερουσαλήμ.
Έχει εμφανιστεί ως σολίστ με πολυάριθμες ορχήστρες, μεταξύ των οποίων The Sydney Consort (Αυστραλία), University of Birmingham Chamber Orchestra (Ηνωμένο Βασίλειο Temple University Chamber Orchestra (Φιλαδέλφεια,ΗΠΑ), Krasnoyarsk Chamber Orchestra (Ρωσία), Συμφωνική Ορχήστρα της Γουατεμάλας, Musica Raritana (New Jersey, ΗΠΑ), Silvestre Revueltas Chamber Orchestra (Guanajuato, Μεξικό), St. Louis’ City Orchestra (ΗΠΑ), Hermitage Festival Orchestra (Αγία Πετρούπολη, Ρωσία), Baroque Camerata (Καοσιούνγκ, Ταϊβάν), Filharmonica Orchestra (Manila, Φιλιππίνες), NCMA (Νέα Ζηλανδία), ThoroughBass (Σίδνεϋ), the Nelson Symphony Orchestra (Νέα Ζηλανδία), and Collegium Musicum (Auckland, Νέα Ζηλανδία).
Έχει παρουσιαστεί ως σολίστας με πολλές ορχήστρας, με πολλές από τις οποίες ηχογράφησε 20 CD για εταιρείες όπως Naxos, Grand Piano, Ljud & Bild (Στοκχόλμη), Brilliant Classics (Άμστερνταμ), Paladino (Βιέννη), Israeli Music Institute (Ισραήλ) και Wirripang (Αυστραλία). Τα τρέχοντα και μελλοντικά έργα καταγραφής περιλαμβάνουν CDs αφιερωμένα σε έργα των Antonio Vivaldi, Johann Sebastian Bach, Daniel Gottlob Türk, Johann Baptist Wanhal, Carl Dittersdorf, Ferdinand Ries, Franz Schubert, F. Chopin, Felix Mendelssohn, Viktor Ullmann, Leonardo Coral, έργα σύγχρονης Αυστραλιανής μουσικής και Yehezkel Braun. Ο Tsalka εκτελεί συχνά μουσική δωματίου: τα πρόσφατα σύνολα που έχει σχηματίσει περιλαμβάνουν το Duo Filmharmonia και το Duo Musica Curiosa, μαζί με τον ιστορικό εκτελεστή Dennis James.
Άλλοι μουσικοί με τους οποίους συνεργάστηκε ο Michael Tsalka είναι οι Peter Sykes, Cynthia Roberts, Alon Sariel και Lambert Orkis.
Μαζί με την Δρ. Angelica Minero Escobar, ετοιμάζει μια σημαντική έκδοση των 30 σονάτων για πιάνοτου Daniel Gottlob Türk για τις εκδόσεις Artaria στη Νέα Ζηλανδία (artaria.com). Οι Σονάτες 1-12 δημοσιεύθηκαν το 2014. Οι Sonatas 13-24 θα δημοσιευτούν το 2018:
Τόμος 1: ae540-sonaten-fur-das-clavier-συλλογή1
Τόμος 2: ae541-sonaten-fur-das-clavier-συλλογή2
Επιπλέον, οκτώ από τα ακαδημαϊκά του άρθρα έχουν δημοσιευθεί από περιοδικά μουσικής, όπως το De Clavicordio (Ιταλία), το Piano Bulletin EPTA (Ολλανδία), το Early Keyboard Journal και Early Music America (ΗΠΑ). Ο Δρ Tsalka συνεργάζεται συχνά με συνθέτες: το 2016-2018, θα εκτελέσει δεκαέξι παγκόσμιες πρεμιέρες αφιερωμένες σε αυτόν από συνθέτες δεκατεσσάρων διαφορετικών εθνικοτήτων.
Έχει πραγματοποιήσει πάνω από εκατό master classes και διαλέξεις-ρεσιτάλ σε ακαδημαϊκά ιδρύματα σε όλες τις ηπείρους. Κατά τη διάρκεια των διδακτορικών σπουδών του δίδαξε στο Esther Boyer College of Music. Από το 2009 έως το 2014 ήταν καθηγητής τσέμπαλου και μουσικής δωματίου στο Escuela Superior de Música, National Center for the Arts (Mexico City) και καθηγητής παλαιότερων πληκτροφόρων στο Lilla Akademien (Στοκχόλμη). Σήμερα είναι επισκέπτης καθηγητής στο Celaya Conservatory στο Guanajuato του Μεξικού.
Ο Δρ Tsalka συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ECMTA (European Chamber Music Teachers Association) και της HKSNA (Historical Keyboard Society of North America). Το 2011, ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του Bach Festival, στο Forbidden City Concert Hall του Πεκίνου, στο Qingdao’s Grand Theatre και στο Qintai Concert Hall του Wuhan. Από το 2012 έως το 2015 ήταν συν-καλλιτεχνικός διευθυντής του Nordic Historical Keyboard Festival in Kuopio της Φινλανδίας. Τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν καλλιτεχνικός διευθυντής του μίνι φεστιβάλ με τίτλο ‘Fanfares and Ornaments’ για την ολλανδική πρεσβεία στη Στοκχόλμη. Από το 2014, έγινε καλλιτεχνικός διευθυντής του Geelvinck Fortepiano Festival στην Ολλανδία (www.geelvinck.nl/geelvinckfestival/muziekagenda-geelvinck-fortepiano-festival-2017/). Σήμερα, είναι επίσης καλλιτεχνικός διευθυντής του Across Bridges International Piano Summer Academy and Festival (Shanghai, Lanzhou, Chengdu και Βαλένθια, Ισπανία: https://acrossbridgespiano.com).
Το 2018, ο Δρ Tsalka ήταν ο Artist in residence του NCMA στη Νέα Ζηλανδία για δύο μήνες, όπου διοργάνωσε και έλαβε μέρος σε πολλές συναυλίες και ορχηστρικές παραστάσεις.
http://michaeltsalka.com/

Location

Bigger Smaller