Event Details

Starts on:23/08/2018 20:30

Description

Σειρά Καλοκαιρινών Συναυλιών Τζαζ Μουσικής

Το ‘Οδυσσέας Τουμάζου Τρίο’ είναι ένα νέο project αφοσιωμένο στη παρουσίαση πρωτότυπων μουσικών συνθέσεων, το οποίο θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στη σκηνή του Τεχνόπολις 20 στην Πάφο, την Πέμπτη, 23 Αυγούστου 2018 και ώρα 8:30μμ.

Πρόκειται για μια παρουσίαση νέων συνθέσεων οι οποίες είναι γραμμένες από τον Οδυσσέα Τουμάζου και είναι επηρεασμένες από κλασική, τζαζ, κυπριακή και ελληνική παραδοσιακή μουσική, συνδυάζοντας ανατολίτικους ρυθμούς με πλούσιες αρμονίες και λυρικές μελωδίες.

Οι μουσικές δημιουργίες του Οδυσσέα αποτελούν μια μοναδική μουσική τροφοδότηση που απευθύνεται σε ακροατήρια με ποικίλες μουσικές προτιμήσεις. Κεντρικό στοιχείο στη μουσική του αποτελεί ο αυτοσχεδιασμός. Αυτό επιτρέπει στο περιβάλλοντα χώρο και στο ακροατήριο να επηρεάσουν ανεπαίσθητα την κατεύθυνση της μουσικής, τον ήχο και, συνεπώς, το ίδιο το ταξίδι στο οποίο καλείται να επιβιβαστεί ο ακροατής με συνοδοιπόρους τον Οδυσσέα και τους μουσικούς του.

Παίζουν Οδυσσέας Τουμάζου στην ηλεκτρική κιθάρα, ο Γιώργος Κούλας στα ντραμς και ο Ανδρέας Ροδοσθένους στο μπάσο.

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς)
Χορηγός: KOT

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
Ο Οδυσσέας Τουμάζου γεννήθηκε στην Κύπρο το 1989. Ξεκίνησε κλασικό πιάνο και κλασική κιθάρα όταν ήταν 6 ετών. Σύντομα έκανε στροφή στην ηλεκτρική κιθάρα, ενώ την ίδια περίοδο έλαβε ιδιαίτερα μαθήματα στην τζαζ κιθάρα, τη σύνθεση και τη θεωρία της τζαζ. Το 2011 μεταβαίνει στην Ολλανδία και το Κονσερβατόριο του Άμστερνταμ, όπου σπουδάζει τζαζ κιθάρα υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων μουσικών όπως ο Martijn van Iterson, Maarten van der Grinten και Jesse Ruller. Επίσης συμμετείχε σε σεμινάρια εξειδίκευσης και ιδιαίτερα μαθήματα από καινοτόμους καλλιτέχνες όπως οι Scott Henderson, Lage Lund, Peter Bernstein, Kurt Rosenwinkel, Gilad Hekselman και Brad Mehldau. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του πραγματοποίησε πολλά ταξίδια με περιοδεία στην Ευρώπη, με διάφορα μουσικά σχήματα και projects. Ο Οδυσσέας εργάστηκε στο True School of Music στην Ινδία, διατελώντας, από το 2015 και για δύο έτη, επικεφαλής του τμήματος σπουδών κιθάρας. Κατά την παραμονή του στη Βομβάη εμφανίστηκε επί σκηνής δίπλα στους Loui banks, Gino banks, Sheldon D’Silva, Ranjit Barot, Matteo Fraboni και πολλούς άλλους. Έχει εμφανιστεί σε μεγάλα φεστιβάλ τζαζ μουσικής, συμμετέχοντας σε trios και μπάντες, όπως το Goa Jazz Festival, το Utsav Jazz Festival και πολλά άλλα. Έχει συνεργαστεί με πολλά Fusion σχήματα και έχει δουλέψει ως διασκευαστής, ενορχηστρωτής και επικεφαλής συγκροτημάτων με Ινδούς κλασσικούς μουσικούς. Από τον Ιούλιο του 2017 κατοικεί στη Κύπρο και αφιερώνει το χρόνο του στη σύνθεση, τη διδασκαλία και τις μουσικές εμφανίσεις.

Ο Γιώργος Κούλας, ντραμίστας, percussionist, performer και μουσικός δημιουργός, δραστηριοποιείται τα τελευταία 30 χρόνια στην Κύπρο και στο εξωτερικό παίζοντας και δημιουργώντας μουσική. Ο Γιώργος αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Codarts το 2002. Κατά τη διάρκεια της μακράς και ενεργής του καριέρας έχει συνεργαστεί με ένα μεγάλο αριθμό καλλιτεχνών και έχει παρουσιαστεί σε Κύπρο, Ελλάδα, Τουρκία, Λίβανο, Σουηδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Ιταλία, Κροατία, Σερβία, Τσεχία, Ισπανία, Γερμανία, Νέα Ορλεάνη, Βοστώνη κλπ.

Ο Αντρέας Ροδοσθένους γεννήθηκε στην Λεμεσό το 1977 και ασχολήθηκε με την μουσική από μικρή ηλικία αυτοδίδαχτος. Σπούδασε στο Κονσερβατόριο του Ρόττερνταμ στην Ολλανδία όπου και είχε την ευκαιρία εκεί να παίξει με τους Annaelis DeJong, Thierry Castel, Ilja Reijngoud, σε χώρους όπως το Bim Haus, Dizzy jazz club, Theater de Evenaar κα. Έχει συνεργαστεί και ηχογραφήσει με τον Βασίλη Παπακωσταντίνου και τον Χριστόφορο Κροκίδη καθώς και με ντόπιους καλλιτέχνες όπως ο Σάββας Χουβαρτάς, Βασιλική Αναστασίου, Nicole Αρδανίτου, Σάββας Ισοβίτης. Επίσης έχει κυκλοφορήσει την μουσική του στον ψηφιακό δίσκο “Simplicity” το 2015 μαζί με τους Γιώργο Μορφίτη στο πιάνο, Άλκη Αγαθοκλέους στο νεϋ και Στέλιο Ξυδιά στα τύμπανα. Έχει εμφανιστεί σε αξιόλογα φεστιβάλς όπως το Fusion φεστιβάλ στην Γερμανία, EUNIC jazz festival στο Βερολίνο, το Τεχνόπολις Jazz festival στην Αθήνα και το music:LX στο Λουξεμβούργο.

Location

Bigger Smaller