Event Details

Starts on:25/03/2018 17:00

Description

Ο Σύνδεσμος Νεφροπαθών Πάφου και το Paphos Music Lovers παρουσιάζουν το κονσέρτο με τίτλο “Γνωρίζοντας τον Bach”, στα πλαίσια του ‘Bach Birthday Festival’, στο Τεχνόπολις 20, την Κυριακή, 25 Μαρτίου 2018, στις 6μμ, όπου όλα τα καθαρά έσοδα θα δοθούν στο ταμείο του συνδέσμου νεφροπαθών Πάφου για τη δημιουργία νέου νεφρολογικού θαλάμου.

Οι μουσικοί που θα παρουσιαστούν είναι η Natalia Lezedova, Tatiana Stupak και Νίνα Ιωαννίδου στο πιάνο, ο Robert Grod στο τσέλο, η Μαρία Αβραάμ στο φλάουτο, ο Ανδρέας Κωνσταντίνου στο βιολί και ο Hristo Ovcharov στο κοντραμπάσο.

Είσοδος: €12
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).

Πρόγραμμα:
JS Bach: Suite For Solo Cello № 6 - Robert Grod (cello)
JS Bach: Prelude & Fugue BWV 859 & BWV 846 - Tatiana Stupak (piano)
D Pentecost: Prelude op.11 inspired by J.S. Bach - Natalia Lezedova
JS Bach – A Siloti – D Pentecost: Prelude BWV 855 N10 - Tatiana Stupak
JS Bach: Partita in A minor for solo flute – Maria Avraam (flute)
JS Bach: Concerto in A Minor - Andreas Constantinou (violin), Natalia Lezedova (piano)
JS Bach: Sonata in G Minor BWV 1029 - Hristo Ovcharov (double bass), Nina Ioannidou (piano)

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Ο Hristo Ovcharov (κοντραμπάσο) ξεκίνησε την μουσική του εκπαίδευση από την ηλικία των έξι, συμμετέχοντας σε χορωδία αρρένων, στην γενέτειρά του Dupnitsa, στη Βουλγαρία. Στα εφτά του, η οικογένειά του έπρεπε να μετακομίση στην πρωτεύουσα της χώρας – Σόφια, όπου έγινε δεκτός στην Children's National Radio Choir. Ο Hristo άρχισε μαθήματα πιάνου, θεωρίας και κοντραμπάσου. Αποφοίτησε από την τάξη του κοντραμπάσου του Εθνικού Μουσικού Σχολείου (2007) και της Εθνικής Μουσικής Ακαδημίας (2011), στη Σόφια και μετά πήγε στη Γερμανία όπου απέκτησε το μεταπτυχιακό του στο Performance από το State School of Music and Performing Arts Mannheim (2014). Πολύ σύντομα προσκλήθηκε για τη θέση του βοηθού καθηγητή στην τάξη του κοντραμπάσου του P. Iuga, στο Κλιμάκια Εγχόρδων της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κύπρου. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία σε διαγωνισμούς σόλο και μουσικής δωματίου στη Βουλγαρία, Σερβία, ΠΓΔΜ. Ως κοντραμπασίστας έχει δώσει κονσέρτα σε τρεις ηπείρους μέχρι σήμερα, ως σολίστας αλλά και ως μέλος διάφορων μουσικών συνόλων. Σήμερα κάνει διδακτορικό στην ιστορία της μουσικής από την οπτική γωνία του καλλιτέχνη.

Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου (βιολί) γεννήθηκε στη Λεμεσό και σπούδασε βιολί στο Tchaikovsky State Conservatory στη Μόσχα. Εργάστηκε στη Λεμεσό για πολλά χρόνια ως καθηγητής βιολιού. Είναι ιδρυτικό μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου και υπήρξε το πρώτο βιολί της ορχήστρας για 15 χρόνια. Σήμερα ο Ανδρέας εργάζεται ως υποδιευθυντής σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Λεμεσό. Ο Ανδρέας παρουσιάζεται ως σολίστας αλλά και ως μέλος συνόλων μουσικής δωματίου. Έχει προσκληθεί επανειλημμένα σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ ως πρόεδρος κριτικής επιτροπής στην Κύπρο και στη Σερβία αλλά και για να πραγματοποιήσει masterclasses.

Η Natalia Lezedova (πιάνο) γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία και αποφοίτησε από το Μουσικό Τμήμα του Κρατικού Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Ρωσίας. Στο ίδιο πανεπιστήμιο έκανε και τις μεταπτυχιακές τις σπουδές “Musical Art” το 2012. Παρακολούθησε προχωρημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από το Rimsky-Korsakov Saint-Petersburg State Conservatory (2013). H Natalia άρχισε τις εμφανίσεις της το 2003 και από τότε έχει παίξει στη Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία και Κύπρο. Έχει επίσης διακριθεί σε πέντε διεθνείς διαγωνισμούς ανάμεσά τους: δύο πρώτοι έπαινοι ως εκτελεστής – σολίστ (Αγία Πετρούπολη και Μόσχα 2012), νικήτρια του μουσικού φεστιβάλ Grand-Prix - διαγωνισμός “Severnaya Venetsia” (2012), πρώτο βραβείο ως concertmaster (Μουσικός Διαγωνισμός Performing Arts Αγία Πετρούπολη 2013).

Ο Robert Grod (τσέλο) γεννήθηκε το 1991 στην Λιθουανία. Σπούδασε στο Βίλνιους στη Μουσική Σχολή Balys Dvarionas στην τάξη του J. Veiverienė. Είναι βραβευμένος νικητής των διαγωνισμών Dvarionas και Urban μουσικής στη Λιθουανία. To 2010 άρχισε τις σπουδές του στο Moscow State Conservatory, κάτω από την καθοδήγηση της Natalia Shakhovskaya. Το 2012 κέρδισε το πρώτο βραβείο στον Διαγωνισμό Kozolupov στη Μόσχα, και το 2016 αποφοίτησε με άριστα. Από τότε εργάζεται στη Λευκωσία στο πρόγραμμα Ανάπτυξης Μουσικών Ταλέντων του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, που στοχεύει στον εντοπισμό παιδιών 3-10 χρόνων απ’ όλη την Κύπρο, με ιδιαίτερο ταλέντο στη μουσική, στα οποία προσφέρεται εκπαίδευση υψίστου επιπέδου στα έγχορδα όργανα από μια ομάδα καθηγητών διεθνούς φήμης και εμβέλειας.

Η Μαρία Αβραάμ (φλάουτο και πιάνο) αποφοίτησε από τη Μουσική Σχολή «Μάριος Τόκας» και έχει πτυχίο Μουσικής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει παίξει φλάουτο με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Κρατική Ορχήστρα Πράγας, ανάμεσα σε άλλες. Η Μαρία συμμετείχε ως φλαουτίστας και ως πιανίστας σε διάφορα μουσικά φεστιβάλ ανάμεσά τους: Artos Contemporary Music Festival, Avaton Contemporary Music Festival, 7th International Festival of Contemporary Music, Flevares Project, Tampere Biennale Festival στη Φινλανδία κλπ. Επίσης, παρουσίασε μια σειρά κονσέρτων με το CoMA London contemporary ensemble στην Αγγλία και ως πιανίστας του Συνόλου της ΣΟΚ σε συνεργασία με το Κέντρο Κύπριων Συνθετών, δίνοντας παγκόσμιες πρεμιέρες έργων.

Η Tatiana Stupak (πιάνο) ξεκίνησε να μαθαίνει πιάνο στην ηλικία των πέντε χρόνων, φοιτώντας στην Ειδική Σχολή του Κρατικού Ωδείου του Rimsky-Korsakov στην Αγία Πετρούπολη. Στην συνέχεια για άλλα πέντε χρόνια συνέχισε τη φοίτησή της αποκλειστικά στο Ωδείο. Κέρδισε σε διεθνή διαγωνισμό Μπαχ και σε διεθνή διαγωνισμό οργάνου στη Ρωσία. Έδωσε παραστάσεις στην Αυστρία, Γερμανία αλλά και Ρωσία. Η Tatiana έχει τώρα έδρα της την Κύπρο, όπου και είναι πασίγνωστη, εφόσον έχει δώσει αρκετές παραστάσεις τα λίγα τελευταία χρόνια, στη Λεμεσό στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο, στην Πάφο και στη Λευκωσία, τόσο ως πιανίστρια σόλο όσο και ως συνοδεύουσα άλλους μουσικούς. Δίνει κονσέρτα για φιλανθρωπικούς σκοπούς, υπέρ των παιδιών και της εκκλησίας και φέρνει διάσημους μουσικούς από τη Ρωσία, όπως για παράδειγμα από το Θέατρο Μπολσόι. Άνοιξε το δικό της ιδιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο μουσικής το 2017 για πιάνο και άλλα όργανα, αλλά και για διδασκαλία άλλων μαθημάτων μουσικής. Οι διδάσκοντες είναι βραβευμένοι επαγγελματίες.

Η Νίνα Ιωαννίδου (πιάνο) γεννήθηκε στην Σταυρούπολη της Ρωσίας το 1982. Από την ηλικία των εφτά άρχισε να μελετάει πιάνο και μουσική θεωρία. Σπούδασε στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Σταυρούπολης της Ρωσίας και συνέχισε σε Μουσική Σχολή στην Ελλάδα. Την περίοδο 2003-2004 πήρε μέρος σε διαγωνισμούς στην Αθήνα και κέρδισε το πρώτο και το δεύτερο βραβείο. Έχει διδάξει πιάνο και συνοδεύσει χορωδίες στο ετήσιο Χατζιδάκειο Φεστιβάλ στην Ελλάδα. Έχει πάρει μέρος σε διάφορα μουσικά σύνολα και τα τελευταία οκτώ χρόνια διδάσκει σε μουσικές σχολές στην Πάφο και στη Λεμεσό.

Bach Birthday Festival Information:
Tel: 99244679
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. www.paphosmusiclovers.simplesite.com

Location

Bigger Smaller