Event Details

Starts on:27/01/2018 19:00

Description

“Λευτέρης Παπαδόπουλος, ένας ποταμός και χείμαρρος μαζί.
Ένας ποταμός τραγουδιών και κειμένων, ένας χείμαρρος στίχων
και συναισθημάτων. Ένας πληθωρικός άνθρωπος, μια απίστευτη
πηγή δημιουργίας, ένας ξεχωριστός δημιουργός.”

Το μουσικό σχήμα “Ονειρόδρομοι” σας προσκαλεί σε μουσικό αφιέρωμα στον Λευτέρη Παπαδόπουλο, έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες στιχουργούς να απολαύσετε μερικά από τα διαχρονικά του τραγούδια, το Σάββατο, 27 Ιανουαρίου, στο Τεχνόπολις 20, ώρα 8μμ.

Το σχήμα αποτελείται από τους πατέρα και κόρη, Πέτρο Πέτρου (φωνή) και Μαριλένα Πέτρου (κιθάρα - φωνή) καθώς και την Ανθή Χατζηκυριάκου (πιάνο) για αυτή την εμφάνιση.

Ο Λευτέρης Παπαδόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τον Νοέμβριου του 1935. Οι γονείς του ήταν πρόσφυγες, ο πατέρας του από το Μιχαλίτσι της Προύσας και η μητέρα του από το χωριό Ποκάνσκι κοντά στο Νοβόροσισκ της Ρωσίας. Πέρασε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια σε μια αυλή που είχε οχτώ δωμάτια, κάθε δωμάτιο και μια οικογένεια. Τελείωσε το Β’ Γυμνάσιο και μετά μπήκε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Νομική.
Ξεκίνησε τη σταδιοδρομία του ως δημοσιογράφος το 1959 ενώ το 1963 καταπιάστηκε και με το τραγούδι γράφοντας στίχους 1200 τραγουδιών. Συνεργάστηκε με τους πιο σπουδαίους μουσικούς όπως τον Θεοδωράκη, Ξαρχάκο, Λοΐζο, Πλέσσα, Κουγιουμτζή, Σπανό, Νικολόπουλο και άλλους και με τους πιο σπουδαίους τραγουδιστές όπως τον Καζαντζίδη, Νταλάρα, Μπιθικώτση, Καλατζή, Πουλόπουλο, Μητσιά, Αλεξίου, Μοσχολιού και άλλους.
Εκτός από τους στοίχους τραγουδιών, έγραψε επίσης θεατρικά έργα και πολλά τραγούδια για θέατρο και κινηματογράφο. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία και έχει βραβευτεί επίσης από τον Δήμο Αθηνών δύο φορές. Είναι επίτιμος δημότης του Δήμου Πατρέων και Μήθυμνας. Ο δίσκος “Ο Δρόμος” σε μουσική Μίμη Πλέσσα και στίχους δικούς του με ένα εκατομμύριο αντίτυπα, κατέχει το Ελληνικό ρεκόρ πωλήσεων.

Είσοδος: €10
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420 (μόνο τηλεφωνικώς).


Μουσικό σχήμα «Ονειροδρόμοι»
Το μουσικό σχήμα “Ονειροδρόμοι” αποτελείται από τους Πέτρο Πέτρου και Μαριλένα Πέτρου και όλα ξεκίνησαν πριν έξι χρόνια όταν ο Πέτρος μαζί με την κόρη του Μαριλένα, αποφάσισαν να μοιραστούν με τον κόσμο την μεγάλη αγάπη τους για την μουσική και το τραγούδι, που για χρόνια ενώνει τους δύο αλλά και ολόκληρη την οικογένεια. Έτσι τα τελευταία τέσσερα χρόνια οι Ονειροδρόμοι εμφανίζονται σε διάφορους χώρους στην Λευκωσία, σε μπαράκια, σε ταβέρνες και συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το είδος μουσικής που εκπροσωπούν αφορά κυρίως το Ελληνικό ρεπερτόριο και το πρόγραμμά τους περιλαμβάνει λαϊκά/ ελαφρολαϊκά και ρεμπέτικα τραγούδια. Μαζί τους στο αφιέρωμα αυτό συμμετέχει η Ανθή Χατζηκυριάκου.

Ο Πέτρος Πέτρου κατάγεται από την Λευκωσία και ήταν πρώην λειτουργός του Ταμιευτηρίου Λευκωσίας από το 1982 μέχρι το 2011. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική και το τραγούδι αφού πάντοτε είχε μεγάλη αγάπη για την Ελληνική μουσική. Ήταν μέλος σε διάφορες χορωδίες στην Λευκωσία, αρκετές φορές και ως σολίστας τραγουδιστής. Δραστηριοποιείτε με το μουσικό σχήμα Ονειροδρόμοι ως τραγουδιστής σε διάφορους χώρους στην Λευκωσία και αλλού.

Η Μαριλένα Πέτρου είναι 22 ετών και κατάγεται από τη Λευκωσία. Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης της με την μουσική, το 2017 ολοκλήρωσε τις μουσικές της σπουδές με πτυχίο στην μουσική εκτέλεση και εκπαίδευση στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Εκεί ασχολήθηκε με διάφορα είδη μουσικής όπως η τζαζ, μπλουζ, ροκ, φανκ, ποπ με κύριο όργανο την ηλεκτρική κιθάρα. Παρ’ όλα αυτά είναι έντονη η αγάπη για την Ελληνική μουσική και έτσι τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείτε με το μουσικό σχήμα Ονειροδρόμοι, όπου συμμετέχει ως κιθαρίστρια και τραγουδίστρια με εμφανίσεις σε διάφορους χώρους στην Λευκωσία και αλλού.

Η Ανθή Χατζηκυριάκου είναι 23 ετών και κατάγεται από τη Λεμεσό. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Κύπρου τον Ιούνιο του 2016 στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων με κατεύθυνση στη Λογιστική. Από τον Σεπτέμβριο 2017 συνεχίζει τις σπουδές της με μεταπτυχιακό “Οικονομικά και Διοίκηση”. Η σχέση της με τη μουσική άρχισε το 2003 όταν ξεκίνησε να φοιτά στο Ωδείο Ελικώνας, καταφέρνοντας να αποκτήσει το Πτυχίο Ελαφράς Μουσικής με κατεύθυνση στο αρμόνιο του Ελληνικού Ωδείου το 2012. Ασχολείται με την ελληνική μουσική αρκετά χρόνια συμμετέχοντας κατά καιρούς σε διάφορες εκδηλώσεις. Η ελληνική μουσική αποτελεί για την ίδια τρόπο έκφρασης, έμπνευσης και δημιουργικότητας και θεωρεί καθήκον όλων μας να την κρατήσουμε ζωντανή στο πέρασμα του χρόνου, έτσι ώστε να αποτελέσει πολιτιστική κληρονομιά για τις επόμενες γενιές.

*Φωτογραφία από τον Φαίδωνα Σολωμού

Location

Bigger Smaller