Event Details

Starts on:13/12/2017 19:00

Description

Τα κουαρτέτα σαξοφώνων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (EUC) και η νεοσύστατη Ορχήστρα Σαξοφώνων Κύπρου σας προσκαλούν σε μια ξεχωριστή Χριστουγεννιάτικη συναυλία την Τετάρτη, 13 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στο Τεχνόπολις 20. Τα κουαρτέτα θα παρουσιάσουν πρωτότυπα έργα & τζαζ διασκευές γνωστών καλάντων και Χριστουγεννιάτικων μελωδιών από όλο τον κόσμο.

Τα κουαρτέτα ιδρύθηκαν το 2016 και έχουν καθιερωθεί ως τα πλέον σταθερά σύνολα μουσικής δωματίου του πανεπιστημίου. Αποτελούνται από τους Γιάννη Μυράλη (σοπράνο σαξόφωνο), καθηγητή σαξοφώνου και μουσικής παιδαγωγικής, τον Ιάκωβο Πάρπα (τενόρο σαξόφωνο), καθηγητή τζαζ σαξοφώνου, την Βίκυ Σιαφάκα (άλτο σαξόφωνο), απόφοιτο του μουσικού κλάδου, τον Karl Tipp (άλτο σαξόφωνο), Erasmus φοιτητή από την Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Εσθονίας, τον Νίκο Καϊάφα (βαρύτονο σαξόφωνο), προπτυχιακό φοιτητή μουσικής και τον Χρίστο Παπαδόπουλο (τενόρο σαξόφωνο), μέλος της Συμφωνικής Μπάντας του EUC. Στόχος είναι μέσα από τις καλλιτεχνικές και παιδαγωγικές τους δραστηριότητες να συμβάλουν ουσιαστικά στην αναβάθμιση του σαξοφώνου και της μουσικής δωματίου στον τόπο μας. Η νεοσύστατη Ορχήστρα Σαξοφώνων Κύπρου έχει ιδρυθεί το 2017 από την Kate Jarrold και τον Γιάννη Μυράλη. Αποτελείται από φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και μαθητές του American International School in Cyprus. Μέσα στους πρώτους μήνες ζωής της έχουν ήδη προσκληθεί να εμφανιστούν σε διάφορες εκδηλώσεις κατά τον μήνα Δεκέμβριο.

Είσοδος: 10 ευρώ
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420

Λίγα λόγια για τους μουσικούς
O Γιάννης Μυράλης (σοπράνο σαξόφωνο) είναι αναπληρωτής καθηγητής μουσικής παιδαγωγικής και σαξοφώνου στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού και διδακτορικού διπλώματος από το Bowling Green State University και Michigan State University αντίστοιχα. Κατέχει επίσης πτυχίο από το Lawrence University, όπου φοίτησε με υποτροφία Fulbright, καθώς και δίπλωμα στη δημοτική εκπαίδευση από την Παιδαγωγική Ακαδημία Κύπρου. Έχει δώσει ρεσιτάλ μουσικής δωματίου στην Κύπρο, Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Ελβετία, Σουηδία, Σερβία, Γερμανία, Ολλανδία, Λίβανο, Καναδά και Ηνωμένες Πολιτείες. Εμφανίστηκε ως σολίστ με το Ensemble Philharmonia, τη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου και το Μακεδονικό Κουαρτέτο Σαξοφώνων. Ως μέλος του διακεκριμένου κουαρτέτου Transcontinental Saxophone Quartet είναι νικητής διαφόρων διαγωνισμών μουσικής δωματίου στις ΗΠΑ. Το κουαρτέτο εμφανίστηκε ως σολίστ με τη Βασιλική Μπάντα της Βελγικής Αεροπορίας, ενώ ο ψηφιακός τους δίσκος «Mountain Roads» έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος του Mediterranean Trio με το οποίο έχει εμφανιστεί στο Μόναχο, Βόνη, Βερολίνο, Άμστερνταμ και Λευκωσία. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και στο University of Windsor. Από το 2001-2004 κατείχε θέση επίκουρου καθηγητή στο Lionel Hampton School of Music του University of Idaho. Είναι ιδρυτικό μέλος του Συνδέσμου Σαξοφώνου Ελλάδας και του Συνδέσμου Σαξοφώνων Κύπρου Σαξοφωνία και μέλος του ΔΣ του European Chamber Music Teachers Association (ECMTA).

Ο Ιάκωβος Πάρπας (τενόρο σαξόφωνο) γεννήθηκε στη Λεμεσό το 1974. Άρχισε μαθήματα μουσικής από ηλικία 10 χρονών και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας του υπηρέτησε ως μέλος της ΣΜΕΦ. Σπούδασε μουσική στο Berklee School of Music στη Βοστώνη και έχει συνεργαστεί με αρκετούς επώνυμους καλλιτέχνες από Ελλάδα και Κύπρο. Τώρα είναι καθηγητής μουσικής στα δημόσια σχολεία, ενώ από το 2017 διδάσκει τζαζ σαξόφωνο στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Η Βίκυ Σιαφάκα (άλτο σαξόφωνο) γεννήθηκε στη Λαμία, 1993. Είναι κάτοχος πτυχίου μουσικής από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ενώ έχει πάρει επίσης δίπλωμα σαξοφώνου από το Δημοτικό Ωδείο Λαμίας με καθηγητές σαξοφώνου τον Δρ. Γιάννη Μυράλη και τον Θανάση Φυσέκη αντίστοιχα. Συμμετείχε σε σεμινάρια με τους Jean Marie Londeix, Griffin Campbell, George Porte, Matthew Arau, Olavi Kasemaa και Θεόδωρο Κερκέζο. Έχει διακριθεί σε Πανελλήνιους διαγωνισμούς σαξοφώνου (2007- 2015) και το 2014 πήρε το 1ο βραβείο το οποίο συνοδευόταν με υποτροφία στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Έχει λάβει μέρος σε διάφορες συναυλίες με το τρίο και το κουαρτέτο σαξοφώνων του Ε.Π.Κ, τη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου-Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου. Πλέον εργάζεται ως καθηγήτρια σαξοφώνου στη Λευκωσία.

Ο Χρίστος Παπαδόπουλος (τενόρο σαξόφωνο) είχε την πρώτη του επαφή με το σαξόφωνο το 1991 στην φιλαρμονική ορχήστρα του Δήμου Πάφου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών εντάχθηκε στην ορχήστρα Σίνδου/Εχεδώρου στη Θεσσαλονίκη της οποίας υπήρξε μέλος μέχρι το πέρας των σπουδών του. Κατά την επιστροφή του στην Κύπρο εντάχθηκε στον Σύνδεσμο Σαξοφώνων Κύπρου και στη Συμφωνική Μπάντα Δήμου Στροβόλου-Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου με την οποία έχει εμφανιστεί σε πολλές συναυλίες στην Κύπρο και το εξωτερικό. Παρακολούθησε αριθμό σεμιναρίων για το σαξόφωνο και το 2015 συμμετείχε στο Cyprus Jazz Workshop. Από το 2016 ασχολείται επαγγελματικά με το σαξόφωνο σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο.

Ο Κάρλ Τιπ (άλτο σαξόφωνο) είναι τριτοετής φοιτητής από την Εσθονία ο οποίος βρίσκεται αυτή την ακαδημαϊκή χρονιά στο ΕΠΚ στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Φοιτά στην Ακαδημία Μουσικής και Θεάτρου της Εσθονίας όπου σπουδάζει με τον Virgo Veldi. Είναι απόφοιτος μουσικού σχολείου στο πιάνο και έχει επίσης σπουδάσει σύνθεση

Ο Aleksei Lazic (άλτο σαξόφωνο) γεννήθηκε το 2001 και είναι μαθητής στο American International School in Cyprus. Ξεκίνησε να παίζει σαξόφωνο στην ηλικία των δέκα ετών. Το 2016 απέκτησε το Grade 8 των εξετάσεων του Royal Academy of Music και τώρα προετοιμάζεται για το δίπλωμα του σαξοφώνου. Είναι μέλος της μπάντας και χορωδίας του σχολείου, εργάζεται ως freelance DJ, γράφει τη δική του μουσική και προγραμματίζει να σπουδάσει μουσική.

Ο Ηλίας Βάσνικ γεννήθηκε στη Λευκωσία και άρχισε μαθήματα σαξοφώνου στην ηλικία των εννέα ετών. Το 2016 απέκτησε το Grade 8 στο σαξόφωνο με διάκριση. Είναι απόφοιτος του American International School in Cyprus και τώρα υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία στη ΣΜΕΦ. Προγραμματίζει να σπουδάσει μουσική.

Location

Bigger Smaller