Event Details

Starts on:25/11/2017 19:00

Description

Το Paphos Kidney Association και το Paphos Music Lovers διοργανώνουν την φιλανθρωπική εκδήλωση “Winter Music Festival”, με τρία ρεσιτάλ στο Τεχνόπολις 20 και ένα στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Στήλη του Αποστόλου Παύλου. Όλα τα έσοδα θα δοθούν για την αγορά νέας μηχανής αιμοκάθαρσης για τη νεφρική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, 8μμ, Τεχνόπολις 20, “MADRIGALS & MORE”
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στο Τεχνόπολις 20 την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, στις 8μμ, όπου οι χορωδίες “Tête-à-Tête” και “Sine Nomine” θα παρουσιάσουν έργα των Dowland, Henry VIII, Gibbons, Mendelssohn και Vaughan Williams.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 8μμ, Τεχνόπολις 20, ‘ΠΕΝΤΕ ΠΙΑΝΙΣΤΕΣ’
Στο δεύτερο ρεσιτάλ του φεστιβάλ, πέντε πιανίστες θα παρουσιάσουν έργα των Mozart, Schumann, Saint- Saëns, Liszt, Debussy, Tchaikovsky, Chopin, Shostakovich και Piazzolla. Παίζουν οι πιανίστες Γιάννης Γεωργίου, Νίνα Ιωαννίδου, Galina Dimova, Natalia Lezedova και Ivelina Ruseva.

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, 8μμ, Τεχνόπολις 20, ‘WOODWIND WORLD’
Το τελευταίο ρεσιτάλ στο Τεχνόπολις 20 έχει τίτλο “Woodwind world”, όπου οι Γιώργος Γεωργίου (κλαρίνο), Virginie Bove (φλάουτο) και Gergana Georgieva (πιάνο) θα παρουσιάσουν έργα των Saint-Saëns, Debussy και Faure.

Το λεπτομερές πρόγραμμα της συναυλίας:
Camille Saint-Saëns (1835 – 1921) Tarantelle
Alkis Baltas (1948- ) Tribute to Innocence; Love Song
Adolf Schreiner (1847 - 1921) Always Smaller for clarinet and piano
Claude Debussy (1862 – 1918) Syrinx for solo flute
Gabriel Faure (1845 – 1924) Dolly Suite
Franz Doppler (1821 – 1883) Rigoletto Fantasie

Γιώργος Γεωργίου (κλαρινέτο): απολαμβάνει καριέρα ως κλασσικός και σύγχρονος κλαρινετίστας. Έχει εμφανιστεί σε πολλές ατομικές συναυλίες και ρεσιτάλ στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και τις ΗΠΑ. Είναι μέλος του Lyrical Noise Ensemble, Evohe Wind Quintet, Chronos Contemporary Music Ensemble, καθώς και μουσικός στο Avaton Contemporary Music Festival στην Κύπρο. Είναι καθηγητής κλαρινέτου στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής των Museum Concert Series και γενικός διευθυντής του μη κερδοσκοπικού πολιτιστικού οργανισμού με έδρα την Κύπρο, Culture Tones. Το πολυάσχολο προφίλ του, του χάρισε διεθνή αναγνώριση και έχει γίνει καλλιτέχνης κλαρινέτου Fratelli Patricola, Silverstein Ligature και Marca Reeds. Τέλος κάνει ηχογραφήσεις για την Hook Records.

Virginie Bove (φλαουτο): γεννήθηκε το 1977 στο Παρίσι. Το ενδιαφέρον και η αγάπη της για την μουσική ξεκίνησαν σε μικρή ηλικία και την οδήγησαν στο να αρχίσει μαθήματα φλάουτου στην ηλικία των 11. Είχε την ευκαιρία να σπουδάσει με μερικούς λαμπρούς φλαουτίστες στη Γαλλία και στο εξωτερικό συμπεριλαμβανομένων των M. Beaucoudray, M. Debost, M. Dufour, C. Lefèbvre, P. Dumail, P. Bernold και G. Alirol. Η Virginie ολοκλήρωσε τις σπουδές της κερδίζοντας πρώτα βραβεία από τα κονσερβατόρια του Παρισιού και του Saint-Maur και κερδίζοντας παράλληλα διάφορους εθνικούς διαγωνισμούς. Το 1999 έκανε το ντεπούτο της ως σολίστ, παίζοντας για πρώτη φορά στην Ευρώπη το Lipkin’s Flute Concerto. Μεταξύ του 1995 και 2000, ήταν το πρώτο φλάουτο της Paris Sorbonne Symphony Orchestra με μαέστρο τον J. Grimbert και παρουσιάστηκε σε πολλούς χώρους στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ. Μέχρι το 2000 η Virginie Bove καθιερώθηκε ως μια freelance οργανοπαίχτης για φλάουτο και piccolo, δουλεύοντας με αξιόλογους μαέστρους. Από το 2005 παίζει στη Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Η μουσική δωματίου κατείχε πάντα ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της; παρουσίασε και ηχογράφησε παγκόσμιες πρεμιέρες συνθέσεων, γραμμένες ειδικά για εκείνη. Είναι η ιδρύτρια του Evohe Wind Quintet και συνεργάζεται με άλλους μουσικούς τακτικά.

Gergana Georgieva (πιάνο): γεννήθηκε στην πόλη Burgas, στη Βουλγαρία. Στην ηλικία των έξι πήρε μαθήματα πιάνου και θεωρίας της μουσικής με την Isidora Silvestrova και στην ηλικία των δέκα έγινε δεκτή στη μουσική σχολή του Pancho Vladigerov στο Burgas. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της βραβεύθηκε σε διάφορα σεμινάρια, συναυλίες και διαγωνισμούς, συμπεριλαμβανομένου του 16ου Διαγωνισμού Βουλγαρικής Επαγγελματικής Μουσικής ‘Varban Varbanov’ όπου κέρδισε το 1ο βραβείο. Το 2002 παρουσίασε το 1ο κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Prokofiev, συνοδευόμενη από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Burgas και μαέστρο τον Ivan Kojuharov. Συνέχισε τις σπουδές της στην Εθνική Μουσική Ακαδημία της Σόφιας ‘Pancho Vladigerov’, παρακολουθώντας μαθήματα πιάνου με τη Stella Dimitrova – Maistorova και Ilia Chernaev. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της στην Ακαδημία συμμετείχε σε συναυλίες, παρουσιάζοντας Mozart, Beethoven και Schumann, συνοδευόμενη από την Ακαδημαϊκή Συμφωνική Ορχήστρα της Σόφιας. Συμμετείχε σε εθνικούς αγώνες μουσικής δωματίου με piano trio, κερδίζοντας 2ο βραβείο για την παρουσίαση βουλγαρικής μουσικής και 1ο βραβείο για την εκτέλεση αυστριακών μουσικών έργων. Συμμετείχε στο Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής “Pianissimo”, όπου παρουσίασε πρελούδια και φούγκες του Shostakovich και του Shchedrin. Η Gergana έχει παρακολουθήσει διάφορα master classes με διακεκριμένους πιανίστες, όπως Paolo Police, Cyprien Katsaris κλπ. Από το 2008 ζει και εργάζεται στην Κύπρο, όπου συνεχίζει να συμμετέχει σε συναυλίες και παρουσιάσεις, σε συνεργασία με Κύπριους και ξένους καλλιτέχνες, καθώς και με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου.

Είσοδος: €12 ανά κονσέρτο ή €30 για τα τρία κονσέρτα στο Τεχνόπολις 20
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017, 6μμ, Εκκλησία Αγίας Κυριακής - Στήλη του Αποστόλου Παύλου, ‘ORGAN RECITAL’
Το Winter Music Festival θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου από τον Paul Timmins. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Bach, Elgar, Messiaen, Dupre.
Είσοδος Ελεύθερη. Δωρεές ευπρόσδεκτες.

Location

Bigger Smaller