Event Details

Starts on:23/11/2017 19:00

Description

Το Paphos Kidney Association και το Paphos Music Lovers διοργανώνουν την φιλανθρωπική εκδήλωση “Winter Music Festival”, με τρία ρεσιτάλ στο Τεχνόπολις 20 και ένα στην εκκλησία της Αγίας Κυριακής στην Στήλη του Αποστόλου Παύλου. Όλα τα έσοδα θα δοθούν για την αγορά νέας μηχανής αιμοκάθαρσης για τη νεφρική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017, 8μμ, Τεχνόπολις 20, “MADRIGALS & MORE”
Το φεστιβάλ θα ξεκινήσει στο Τεχνόπολις 20 την Τρίτη, 21 Νοεμβρίου, στις 8μμ, όπου οι χορωδίες “Tête-à-Tête” και “Sine Nomine” θα παρουσιάσουν έργα των Dowland, Henry VIII, Gibbons, Mendelssohn και Vaughan Williams.

Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017, 8μμ, Τεχνόπολις 20, ‘ΠΕΝΤΕ ΠΙΑΝΙΣΤΕΣ’
Στο δεύτερο ρεσιτάλ του φεστιβάλ, πέντε πιανίστες θα παρουσιάσουν έργα των Mozart, Schumann, Saint- Saëns, Liszt, Debussy, Tchaikovsky, Chopin, Shostakovich και Piazzolla. Παίζουν οι πιανίστες Γιάννης Γεωργίου, Νίνα Ιωαννίδου, Galina Dimova, Natalia Lezedova και Ivelina Ruseva.

Νίνα Ιωαννίδου: γεννήθηκε στην Σταυρούπολη της Ρωσίας το 1982. Από την ηλικία των εφτά άρχισε να μελετάει πιάνο και μουσική θεωρία. Σπούδασε στο Μουσικό Πανεπιστήμιο Σταυρούπολης της Ρωσίας και συνέχισε σε Μουσική Σχολή στην Ελλάδα. Την περίοδο 2003-2004 πήρε μέρος σε διαγωνισμούς στην Αθήνα και κέρδισε το πρώτο και το δεύτερο βραβείο. Έχει διδάξει πιάνο και συνοδεύσει χορωδίες στο ετήσιο Χατζιδάκειο Φεστιβάλ στην Ελλάδα. Έχει πάρει μέρος σε διάφορα μουσικά σύνολα και τα τελευταία οκτώ χρόνια διδάσκει σε μουσικές σχολές στην Πάφο και στη Λεμεσό.

Galina Dimova: γεννήθηκε στο Chirpan της Βουλγαρίας. Άρχισε πιάνο στην ηλικία των 7 και φοίτησε στο Μουσικό Λύκειο Christina Morfova για χαρισματικά παιδιά. Aποφοίτησε από την Ακαδημία Μουσικής, Χορού και Εικαστικών Τεχνών στο Plovdiv με διάκριση στην Μουσική Εκπαίδευση (M.A.). Συνέχισε τις σπουδές της στην Κρατικής Ακαδημία Μουσικής στη Σόφια, με ειδικότητα στη μουσική δωματίου και συνοδεία πιάνου. Έχει παίξει ως σολίστ αλλά και σαν συνοδεία πιάνου, έχοντας ένα μεγάλο ρεπερτόριο. Το 1994, δημιούργησε το The Classical Trio, το οποίο παρουσιάστηκε σε διάφορες χώρες και κυκλοφόρησε τρεις ψηφιακούς δίσκους. Επίσης, η Galina έχει συνεργαστεί με τον video artist Γιάννο Οικονόμου ως συνθέτης και εκτελεστής σε δύο ταινίες μικρού μήκους. Σήμερα η Galina είναι καθηγήτρια μουσικής στο International School of Paphos, και διδάσκει επίσης πιάνο. Τέλος, είναι υποψήφια διδάκτορας στην Ακαδημία Μουσικής, Χορού και Καλών Τεχνών στο Plovdiv.

Natalia Lezedova: γεννήθηκε στην Αγία Πετρούπολη στη Ρωσία και αποφοίτησε από το Μουσικό Τμήμα του Κρατικού Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της Ρωσίας. Στο ίδιο πανεπιστήμιο έκανε και τις μεταπτυχιακές τις σπουδές “Musical Art” το 2012. Παρακολούθησε προχωρημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης από το Rimsky-Korsakov Saint-Petersburg State Conservatory (2013). H Natalia άρχισε τις εμφανίσεις της το 2003 και από τότε έχει παίξει στη Ρωσία, Ουκρανία, Γαλλία και Κύπρο. Έχει επίσης διακριθεί σε πέντε διεθνείς διαγωνισμούς ανάμεσά τους: δύο πρώτοι έπαινοι ως εκτελεστής – σολίστ (Αγία Πετρούπολη και Μόσχα 2012), νικήτρια του μουσικού φεστιβάλ Grand-Prix - διαγωνισμός “Severnaya Venetsia” (2012), πρώτο βραβείο ως concertmaster (Μουσικός Διαγωνισμός Performing Arts Αγία Πετρούπολη 2013).

Yiannis Georgiou: γεννήθηκε στο Λονδίνο. Πέρασε την παιδική του ηλικία στην Κύπρο και το Ηνωμένο Βασίλειο όπου και φοίτησε στο ειδικό τμήμα για νέους του Royal College of Music. Σπούδασε στο Κολλέγιο Μουσικής Trinity του Λονδίνου, με τους Alexander Ardakov και John Bingham, όπου βραβεύτηκε σε αρκετούς διαγωνισμούς και αποφοίτησε με το Δίπλωμα Ερμηνείας DipTCL. Ακολούθησαν σπουδές στη Μόσχα, στο Κονσερβατόριο Τσαϊκόφσκι όπου σπούδασε με τον Valery Kastelsky, μαθητή του θρυλικού Heinrich Neuhaus, και αργότερα με τον Pavel Nersessian. Αποφοίτησε με το Δίπλωμα Aspirant και είναι ο μοναδικός Κύπριος πιανίστας με τον συγκεκριμένο τίτλο. Έχει εμφανισθεί ως σολίστ στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ελλάδα, Κύπρο, Ισπανία, Ελβετία, Γερμανία. Ο Γιάννης Γεωργίου διαμένει στην Κύπρο, στη Λεμεσό, από το 2004.

Ivelina Ruseva: γεννήθηκε στην Ruse της Βουλγαρίας. Στην ηλικία των επτά χρονών άρχισε μαθήματα πιάνου και στα δέκα γίνεται δεκτή στο μουσικό σχολείο "Veselin Stogianov"- Ruse. Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της συμμετείχε σε πολλές συναυλίες όπως και σε διαγωνισμούς για solo πιάνο. Το 1992 αποφοιτά με άριστα και γίνεται δεκτή στην Εθνική Μουσική Ακαδημία "Pancho Vladigerov" στην Σόφια της Βουλγαρίας από την οποία αποφοιτά πάλι με άριστα. Από το 1999 διαμένει μόνιμα στην Πάφο όπου διδάσκει πιάνο με πολύ καλά αποτελέσματα και παράλληλα λαμβάνει μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες για solo πιάνο και μουσική δωματίου. Η εμπειρία της στη διδασκαλία πιάνου μετρά πάνω από 20 χρόνια.

Το λεπτομερές πρόγραμμα της συναυλίας:
Mozart (1756 – 1791) - Piano Sonata for four hands in D major, K 381
Liszt (1811 – 1886) - Liebestraume No3
Piazzolla (1921 – 1992) - Oblivion for solo piano
Chopin (1810 – 1849) - Etude No12, op10, "Revolutionary"
Rodion Shchedrin (1932 - ) - "Basso Ostinato"
Schumann (1810 – 1856) - Fantastic pieces “Aufschwung” (“an emotional uplift”)
Liszt (1811 – 1886) - Valley d’Obermann (from Years of Pilgrimage)
Tchaikovsky (1840 – 1893) - “The Seasons” op.37
April-Snowdrop
June-Barcarolle
August-Harvest
Shostakovich (1906 – 1975) - "Three Fantastic Dances" op.5.
Arno Babajanian (1921 – 1983) - "Elegie" in Memory of Kchachaturian.
Debussy (1862 – 1918) - "Clare de Lune".
Saint-Saens (1835 – 1921) - “Dance Macabre”

Σάββατο, 25 Νοεμβρίου 2017, 8μμ, Τεχνόπολις 20, ‘WOODWIND WORLD’
Το τελευταίο ρεσιτάλ στο Τεχνόπολις 20 έχει τίτλο “Woodwind world”, όπου οι Γιώργος Γεωργίου (κλαρίνο), Virginie Bove (φλάουτο) και Gergana Georgieva (πιάνο) θα παρουσιάσουν έργα των Saint-Saëns, Debussy και Faure

Είσοδος: €12 ανά κονσέρτο ή €30 για τα τρία κονσέρτα στο Τεχνόπολις 20
Κρατήσεις απαραίτητες στο 70002420.

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017, 6μμ, Εκκλησία Αγίας Κυριακής - Στήλη του Αποστόλου Παύλου, ‘ORGAN RECITAL’
Το Winter Music Festival θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία εκκλησιαστικού οργάνου από τον Paul Timmins. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έργα των Bach, Elgar, Messiaen, Dupre.
Είσοδος Ελεύθερη. Δωρεές ευπρόσδεκτες.

Location

Bigger Smaller