Event Details

Starts on:07/06/2017 23:30

Description

Ο εκπαιδευτικός οργανισμός CARDET (Κέντρο για την προώθηση στην Έρευνα και Ανάπτυξη στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία») και η Διεθνής καμπάνια “Stand with Congo” σας προσκαλούν στη προβολή της ταινίας “When Elephants Fight” («Όταν παλεύουν οι Ελέφαντες») στον κήπο του Τεχνόπολις 20, την Τετάρτη, 7 Ιουνίου 2017, στις 8:30μ.μ. με δωρεάν είσοδο. Η ταινία θα έχει ελληνικούς υπότιτλους.

Το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Όταν παλεύουν οι Ελέφαντες» ρίχνει φως η πολύπλοκη σχέση πολυεθνικών επιχειρήσεων και διεφθαρμένων πολιτικών απειλούν τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως και διαιωνίζουν την πιο αιματηρή σύγκρουση μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κόγκο.

Η ηθοποιός και ακτιβίστρια Ρόμπιν Ράιτ - Robin Wrightο (House of Cards, Forrest Gump, The Princess and the Bride), εκτελεστική παραγωγός και αφηγήτρια, οδηγεί τον θεατή στην πραγματική ιστορία εκμετάλλευσης των ορυκτών πόρων της Κεντρικής Αφρικής και τον αγώνα για ειρήνη και αξιοπρέπεια. Η ταινία εξερευνά αυτό που ο Τζόζεφ Κόνραντ (Joseph Conrad) αποκαλεί την Καρδιά του Σκότους, σκιαγραφώντας την αδίστακτη κτηνωδία εξωτερικών και εσωτερικών πρακτόρων στην προσπάθειά τους για δύναμη και πλούτη κατά τη διάρκεια περιφερειακής συγκρούσεων που έχουν την βάση τους κατά τη διάρκεια της αποικιοκρατίας και εδραιωμένες στην τραγική γενοκτονία της Ρουάντας.

Το ντοκιμαντέρ μοιράζεται μία χωρίς προηγούμενο ματιά στο εμπόριο πρώτων υλών της Κεντρικής Αφρικής με αξία τρισεκατομμυρίων αμερικάνικων δολαρίων. Οι θεατές θα βιώσουν το παράνομο εμπόριο που ταΐζει την ακόρεστη δίψα μας για ηλεκτρονικές συσκευές και πολεμικά συστήματα όπως και τα δικαιώματα εκμετάλλευσης μεταλλείων από πολυεθνικές αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο, την ίδια στιγμή που οδηγούν στην πτώχευση το κράτος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό και υποχρεώνοντας τους πολίτες να ζουν σε ένα κράτος χωρίς ασφάλεια, υγεία και εκπαίδευση. Πρόσφατες αποκαλύψεις (Panama Papers) αποδεικνύουν ότι κρυφές επιχειρηματικές συμφωνίες που ωφελούν επιχειρήσεις και την πολιτική ελίτ δεν περιορίζονται μόνο σε χώρες της Αφρικής.

Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κόγκο έχει χάσει 5,4 Εκατομμύρια ανθρώπους από την αρχή των συγκρούσεων στις αρχές το 1990. Οι πολίτες συνεχίζουν να υποφέρουν το μεγαλύτερο μερίδιο από τις ανείπωτες φρικαλεότητες που περιλαμβάνουν μαζικές δολοφονίες και σεξουαλική βία.
Το ντοκιμαντέρ επισημαίνει την επιμονή ειρηνικών ηγετών ενάντια στην απάνθρωπη κατάσταση που αντιμετωπίζουν όπως και την αυξανόμενη αγανάκτηση των πολιτών για την καθημερινότητά τους ενώ προσπαθούν να παρέχουν για την οικογένειά τους.

Το ντοκιμαντέρ καταλογίζει την ευθύνη σε όλους για τον συχνά ανύποπτο ρόλο μας στην εκμετάλλευση που πραγματοποιείται στο όνομα μας για την απρόσκοπτη παραγωγή των αγαπημένων μας ηλεκτρονικών ειδών. Περαιτέρω εμπνέει δράσεις στον παγκόσμιο αγώνα για ανθρώπινα δικαιώματα ειδικά στη διαφάνεια για την αγορά πρώτων υλών.

Το ντοκιμαντέρ είναι μια παραγωγή της Under the Hood Production και σε συνεργασία με Wishing Step Pictures. Συγγραφέας και Σκηνοθέτης Mike Ramsdell (Anatomy of Hate), Παραγωγοί JD Stier (Merci Congo) και μουσική επένδυση Steve Jablonsky (Transformers Series).

Το CARDET (Κέντρο για την προώθηση στην Έρευνα και Ανάπτυξη στην Εκπαιδευτική Τεχνολογία), είναι ένα ανεξάρτητος, Μη-κερδοσκοπικός, Μη-κυβερνητικός ερευνητικός και αναπτυξιακός οργανισμός βασισμένος στην Κύπρο με εταίρους σε όλο τον κόσμο. Το CARDET είναι ένα από τους πιο δραστήριους οργανισμούς στην Ευρώ-Μεσογειακή περιοχή στα πεδία της έρευνας και ανάπτυξης. Η ομάδα του CARDET προσπαθεί να προσφέρει υψηλότερης ποιότητας ερευνητικές και αναπτυξιακές δυνατότητες σε πεδία ωφέλιμα για την κοινωνία.

Location

Bigger Smaller